Sunday, June 16, 2013

APRTMENT MASA HADAPAN !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Yo Home ialah konsep rumah masa hadapan dimana ruangan kecil sesebuah apartment boleh digunakan dengan lebih efektik dengan penggunaan perabot boleh lipat. Yo Home ialah ilham Simon Woodroffe, yang juga merupakan pengasas YoTel yang pernah kami paparkan sebelum ini. Seperti Yotel, Yo Home mamaksimakan pengguna ruang yang kecil bagi memastikan ruang apartment800 kaki persegi seolah-oleh mempunyai ruang yang lebih besar. Sebagai contoh katil boleh disimpan diatas siling dan bahagian bawahnya kini menjadi ruang tamu. Tab mandi panas pula disorokkan didalam lantai tandas. Dapur pula boleh disorokkan dari pemandangan orang dengan menutup beberapa panel pada dinding. Konsep ini menarik tetapi mungkin hanya sesuai untuk orang bujang. Kalau dah ada anak kebarangkalian eksiden anak tersepit adalah tinggi.

Kami tak mahu ketawakan konsep ini kerana kami meyedari keluasan rumah mampu milik di Malaysia kini semakin mengecil. Jika gaji anda sekitar RM3000 di Kuala Lumpur apartment beharga RM240 000 sahaja yang mungkin mampu anda miliki. Apartment ini selalunya mempunyai luas kurang 1000 kaki persegi. Dalam masa 10 tahun akan datang harga rumah makin naik dan keluasan pastinya akan makin kurang. Be warned!






mak aihhh .. yang mana satu pilihan anda ??
nie kalau main sorok2 syok gak kan ekkeke .. aduhh macam2 stail skrg nie .. memang nampa exclusive , cantik dan sangat kemas .. bilelahhhhhhhhh merasa dpt umah macam nie erkk huhuh



14 comments:

  1. huhu..teringin jugak..dapurnya cantik la...

    ReplyDelete
  2. bagus jgk..save ruang..tp kalo combi mmg mls ah nk bkk2..haha

    ReplyDelete
  3. menarik juga.sebab susun atur kemas dan simple

    jangan terlupa sudah la.. kang nak buka benda lain terbuka benda lain.. hehe

    ReplyDelete
  4. cantik kitchen cabinet dia.u..bila la zila nak dapat workstation gitu kan..rumah memang melampau mahal skang..

    ReplyDelete
  5. alahai comelnya rumah, mmg mahal kak harga rumah skrg ni, makin tak mampu nak memiliki rumah kedua dan seterusnya ;)

    ReplyDelete
  6. iskkk saya adore sungguh umah kemas gini... umah sy mcm tongkang terbalik ha3

    ReplyDelete
  7. cantik menarik...boleh disimpan disorok kemudian dikeluarkan...

    ReplyDelete
  8. pergh.. canggih... tpi smart gak...

    ReplyDelete
  9. canggih n kemas untuk rumah yg sempit..walaupun sempit tetap nampak selesa n mewah

    ReplyDelete
  10. yg ni la yg kadang kita tgok dlm cerita omputih tu..berangan je kot nak ada macam ni.klu sy la..:)

    ReplyDelete
  11. Cantik..boleh save byk space..

    ReplyDelete
  12. Cantik lah. Rumah memang makin mahal lah kak. Tak taulah zaman anak2 kita nanti mcm mana sbb kos hidup makin tinggi.

    ReplyDelete
  13. Kalo gini la cntk sggp x kuar umah..hahaha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...