Sunday, May 26, 2013

Ustaz Azhar Idrus Kahwin Lagi! Nombor Tiga Boh!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa tudiaaaa ... ribut x der .. angin x der ... inikan ujan kan ekkeke .. apa2 pun tahniah lahh wehhhh UAI kawin kali ke 3 mehhhhhhhh .... ekkekeke ... semoga kekal hingga ke anak cucu lah hai .. x tau nak habaq ape dah ... janji UAI bahagia .... 


Ustaz Azhar Idrus amatlah tersohor dan dikenali di negara ini kerana cara penyampaian dakwahnya yang tersendiri dan bersahaja di mana dapat menarik minat ramai anak muda hari ini untuk lebih mendekatkan diri kepada Islam. Ustaz Azhar Idrus dilihat sebagai seorang yang sangat tinggi ilmu agamanya memandangkan di dalam setiap kali ceramah, sentiasa sahaja beliau membuka peluang untuk orang ramai bertanyakan apa sahaja soalan dan secara spontan, Ustaz Azhar Idrus mampu memberikan penjelasan yang tepat dan lebih menarik secara berseloroh dan bersahaja.

Hari ini (26 May 2013), dikhabarkan Ustaz Azhar baru sahaja menikahi seorang gadis bernama Izyan berusia 27 tahun sebagai isteri ke-3 nya. Lihat dari mata pun boleh buat ramai lelaki jatuh cinta tapi jangan buat pasal nanti kena karate dengan Ustaz Azhar. Hahaha!


Dikhabarkan, gadis bernama Izyan yang dinikahi Ustaz Azhar Idrus (UAI) ini adalah anak saudara kepada Tuan Hj. Omar bin Tahar iaitu Ketua Cawangan Keramat Permai AU1, Hulu Klang, Gombak. Hak perkahwinan ini juga boleh dikatakan telah pasti kerana telah dikongsikan sendiri oleh saudara Hafiz Hamidun yang kami ‘screenshot’ dari akaun Instagram’nya.

 

sumber : oh artis

Allah berfirman:
“Dan kamu sekali-kali tidak akan dapat berlaku adil di antara isteri-isteri (mu), walaupun kamu sangat ingin berbuat demikian, karena itu janganlah kamu terlalu cenderung (kepada yang kamu cintai), sehingga kamu biarkan yang lain terkatung-katung..” (An-Nisa’: 129)

Rasulullah SAW bersabda:
“Barangsiapa yang mempunnyai dua isteri, kemudian lebih mencintai kepada salah satu di antara keduanya maka ia datang pada hari kiamat sedangkan tubuhnya miring sebelah. ” (HR. Al Khamsah)

30 comments:

Acik Erna said...

dah jodoh kan ieda..

Hani Othman said...

comey seyhh bini nomot 3 UAI... macam artis... hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah buat uai.. walau purdah tu nmpk cm tak purdah tp sekurgnya dia ada usaha kan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah buat uai.. walau purdah tu nmpk cm tak purdah tp sekurgnya dia ada usaha kan..

kasihredha said...

Hebat

izzah said...

tahniah UAI...sweet tgk pengantin baru ni...seronok tgk orang yg poligami n bahgia..berkat bersuamikan org alim dan yg penting UAI memang mampu...=)

Daddy Ziyyad said...

Untung laaaaaa....:P

mamyharraz said...

ustaz mmg layak jd tak menjadi isu kot :)
semoga kedua pasangan bahagia hendaknya.

aby said...

Alhamdulillah,
Di dunia lagi dh beri gnjaran

Aisy Nasiha said...

semoga jodoh pasangan ni akan berkekalan..
hebat tu, anak muda tu...

ibh_sue said...

Tahniah UIA..terkejut jg td bila tau kat FB..Hehehe
Apapun semoga berbahagia hingga akhir hayat.

Azian Elias said...

sana sini org buat n3 pasal UAI kawen kali ke 3.. meriah. dua'a the best for them. INSYALLAH..

rinduan citarasa said...

tahniahhh.
blog ke 5 update ttg UIA.
org popular mmg glemmm.

Cik Yatt said...

isteri ke3 UAI ni.. senior sekolah yatt..tapi senior atas2 la..tak kenall..hee

ejulz said...

Ingatkan dah cukup 4 sblm ni.. hehe

~aSHa~ said...

hebat UAI.... tahniah

Sally Yatiey said...

tahniah ;D

suSueEmiMie said...

senyum ustaz...:)

mama lieyna said...

Kalau mampu, tak jd isu kan... :-) muda remaja lg na.. comeii..

Ummi Iman said...

Tahniah. Tak salah jika suami mampu dan isteri redha. Saya dah basa tgk golongan kuat agama yg ramai isteri. Isteri2 mereka mcm kawan.

Chic Na said...

terbaik la isteri2 UAI.. ;)

Deqla Manjew said...

dah masok 3 dah..?? laa.. ingtkan sorg je isteri dia seblm ni.. huhuhu..

norhidana miswan said...

tahniah uai... semoga kekal bahagia hingga ke syurga...
bini baru ni mmg cun muda lak tu..

IntaNBerliaN said...

laa dh msk 3 ke.. selama ni saya ingat sorg je.. :-)

IntaNBerliaN said...

laa dh msk 3 ke.. selama ni saya ingat sorg je.. :-)

Falsya said...

falsya terkejut bile dpt tau..hehee...comey bini UAI..;D

Sayangku Zie said...

Semalam terkejut jugak ingatkan dia baru pertama kali kahwin.. rupanya yg ke3.. heheh tahniah

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Ieda Mimi..
HIHI.. murah rezeki ustaz..comel sekali wifenya..

*kelakar bila baca komen2 kat FB yg mempersoalkan cara izyan berpurdah.. muka bukan aurat pun. yg penting tudung labuh dan menutup aurat ..*

tahniah boh!

Ema Johari said...

Tahniah untuk mereka

Mimi Azirah said...

Jodoh pertemuan di tgn Tuhan...tahniah itk UAI dan isteri

Labels

Suke (845) Makan - makan (410) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (282) family (271) anak-anakku (236) Dunia (218) artis (203) Wanita (195) Tentang Aku (177) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (64) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) Pelik (22) blog (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) pekerjaan (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) kehidupan (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...