Monday, May 6, 2013

TERUS BANGKIT WALAU HAKIKATNYA PAHIT !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh lama tu x update kan .. berapa hari ?? dah lupa dah .. sejak sebuk2 dengan pilihanraya dan mengundi nie .. tahu2 sahajalah ..
hakikat seperti yg semua maklum berita sudah memaklumkan semuanya .. seperti biasa kalah dan menang adalah dugaan dari allah ...

sebagaimana kehendak dari allah semua ini telah berlaku .. segalanya adalah dari izin dan perancangan darinya .. kita sebagai hambanya perlu pandang semua dugaan dan cabaran ini sebagai ujian utuh dari allah buat hambanya .. kerana setiap yg kalah bukan bereti kalah selamanya dan yg menang masih banyak yg perlu di pelajari dan di perbaiki ...

kita sama-sama lihat sahaja nanti 

    

HARAM BERKAHWIN WANITA SATU PEJABAT ! !

Mie : Aku nak kawin la Joi...
Joi : Dengan budak mana?
Mie : Satu pejabat...
Joi : Ish mana boleh kawin satu pejabat…haram tuh!
Mie : Eh, apasal lak haram? Ko ni da terikut ajaran sesat ke ape?
Joi : Aku pun alim gak la...aku pon ada dengar ceramah gak kat masjid..
Mie : Ok, bagitaw aku..sebab apa sampai jadi haram?
Joi : Islam suruh kawin paling ramai 4 or
ang je... kalau dah satu pejabat ada 20,30 org perempuan, tu kan ke haram..
Mie : $#@%^&* =.="

_berhibur demi hilangkan hati yang duka dan lara_
sumber : FNPAGE UAI


hidup orang seperti saya perlu diteruskan walau ia terkesan dihati ini .. perjalanan perlu diteruskan , teruskan perjuangan dan munajjat kita ! ... 

memetik sedikit kata2 dari seorang ulamak 

" Walaupun perjuangan kita benar , tetapi ramai diantara kita tidak ikhlas , tidak beradab , tidak taat , maka allah tangguhkan lagi kemenangan "

untuk renung2an kita bersama .. walau bagaimana sekalipun pertalian saudara sesama kita tidak perlu di jadikan galang ganti terhadap apa yg terjadi ... kita perlu bersatu hati , semoga allah sentiasa memberikan petunjuk dan rahmat buat kita semua , pelihara kita dari semua perkara yg akan terjadi selepas ini ... kerana kehidupan sekarang semakin mencabar dek pengakhiran zaman ini .... aminnnn  

ps : nak BW punn x der mood , oh ya disini kami kebanyakannya cuti sbb esok Hari HOL negeri pahang .. so selamat bercuti dan istirehat semua ! ;) paksa diri BW kekeke ...............

5 comments:

  1. Yeah...adat perjuangan, ada kalah ada menang.
    Kalah bkn lemah. Menang bkn kuat.
    Walau ada sedih, tapi jiwa kena kuat. Perjuangan, jlnnya tak mudah.

    ReplyDelete
  2. setiap dugaan ada hikmahnya kan kak, kuatkan semangat untuk menempuh hari mendatang

    ReplyDelete
  3. hahahhaahhaa..suspen sebentar :p

    ReplyDelete
  4. saya kalau main sukan kat sekolah sy leh terima kalah menang tu adat, tapi bab2 yg ni masih ramai yg tak paham2..sabo je lah

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...