Wednesday, May 15, 2013

SINGGANG SERANI & PUCUK PAKU GORENG TIRAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

siap menu makan tengahari akak .. uolss dah makan ke ?? harap2 semua dah settle makan tengahari atau masih adakah yg belum keluar makan .. pilihlah makan tengahari yg lengkap untuk santapan tubuh badan anda .. kurangkan makan makanan berlemak .. santan2 tuuu ish2 .. x mo2 .. sesekali x per ...
kalau boleh pilihkan masakan yg kurang menggunakan minyak .. singgang serani dan sayur pucuk paku goreng dengan tiram nie .. adalah pilihan akak utk anak2 makan .. hurmmmm alhamdulillah ..

sejak bekerja dari rumah nie .. masakan semua akak masak .. akak makan ... memang x tahan .. kalau macam nie ada gain weight nanti muahhahaha .. uishh mintak selisih lah kann ;)


sayur pucuk paku goreng dengan sos tiram ;) 


 kalau makan singgang serani nie x der tempoyak x leh jadi kan ..
ekekke so kena ada cukup lengkap ! ...


alhamdulillah , menu simple utk keluarga .. menu macam nie buat akak bertambah2 tauuu .. huwaaaaaaaa macam manalah x naik berat badan nie ekekeke ..
tak pe2 ... lepas nie diet balik .. janji x tinggal shake ! ... ;))

89 comments:

  1. alahaaiii entri mkn lagi...huhu... terliur tgk ikan goreng tu la.. hihi...

    ReplyDelete
  2. hari ni kebetulan bunda BW byk blog masakan...terliur abis..

    ReplyDelete
  3. perhhghhhh..mmg trngkatkan? :) jmputla jenguk entry trbaru sy :)
    http://theqas.blogspot.com/2013/05/its-teachers-day-of-2013.html

    ReplyDelete
  4. Tempoyak tu ulamkan pulak dengan timun...
    Pun best.. =D

    ReplyDelete
  5. singgang dh biasa dgr..serani ikan camne tu?hihi..tapi tang tempoyak tuh mmg powerrr laH

    ReplyDelete
  6. salam
    sedapnya..akak suka makan yg simple2 mcm tu...

    ReplyDelete
  7. makan2 makan nan ...sedap betui tgok nye

    ReplyDelete
  8. kecur air liur nampak tempoyak...

    ReplyDelete
  9. waaaa.. sedap tuuu.. laparrr

    ReplyDelete
  10. Masya Allah... tempoyak tu jugak yang menggoda selera!

    ReplyDelete
  11. semalam buat singgang ikan tongkol/aya..bestnyeee..wafa pon hirup kuah je..

    ReplyDelete
  12. lapar la tgk mknn pagi pagi ni. sedapnye nampak belaka.

    ReplyDelete
  13. Wah sedapnya Dana....
    Hehe kita masak kita makan kadang tu boring jugakkan Dana!

    ReplyDelete
  14. fuhhhh...simple2 pun sedapp!! semua tu ila suka!!! hehe

    ReplyDelete
  15. slurppp.. lapar jadinya bila tgk gambo2 tu.. feberet jugak tauu

    ReplyDelete
  16. menu yg menyelerakan.pindang serani tu feberet akk jua..

    ReplyDelete
  17. ate pas raya ni nak diet tp tgok mknn ni laju je hulur pinggan hehe

    ReplyDelete
  18. Yang penting ade tempoyak..tu yg wt lagi selera tu..hehe

    ReplyDelete
  19. Assalamaualaikum Dana,
    Salam kenal, pe kabor?
    Ohhh gambor besor-besor, bestnyaa. Ohh masakan sedap2, ala-kampong, menyelerakan! Seswai dgn tekak akak!

    ReplyDelete
  20. selera kmpung.. mnyelerakan...

    ReplyDelete
  21. Wah..sedapnya.. tengok tempoyak tu lagi-lagi buat selera terbuka.

    ReplyDelete
  22. amboih sedapnya menu.. yum yum..

    ReplyDelete
  23. sedapnye pucuk paku goreng tu kak..

    ReplyDelete
  24. tempoyak la the best =) terliur dh ni..

    ReplyDelete
  25. tang tempoyak tu memang tak tahan...

    ReplyDelete
  26. sedappnya..lapar tengok semua menu tu..:)

    ReplyDelete
  27. sedap nye ................nak gak. sedap nye. lapo ni

    ReplyDelete
  28. salam singgah. singgang serani? first time dengar ni :D

    ReplyDelete
  29. Assalam

    Singgang and tempoyok itu my feberet... :-)

    ReplyDelete
  30. sedapnye lauk2 kg mcm tu..

    ReplyDelete
  31. simple dishes tp itu la yg sedap kan! :)

    ReplyDelete
  32. seleranya menu tu...ase nak makan sekarang jer..hihihi


    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. amat menyelerakan tekak....

    ReplyDelete
  34. alahai sedapnyerr.. tergodaz dengan sambal tempoyak tuh

    ReplyDelete
  35. alahai sedapnyerr.. tergodaz dengan sambal tempoyak tuh

    ReplyDelete
  36. alahai sedapnyerr.. tergodaz dengan sambal tempoyak tuh

    ReplyDelete
  37. sama pulak..akak pun buat sambal tempoyak.
    pindang serani memang feveret akak.

    ReplyDelete
  38. wah..meriahnya makanan...sedap

    ReplyDelete
  39. waduh sedap nyeeeeee... rindu la tempoyak tu. dulu masa muda kawan slalu bawk.. masa bujang.. hehehe skrang dah jarang makan.

    ReplyDelete
  40. kecur air liur tgk tempoyak....

    ReplyDelete
  41. masak singgang memang sedap! whoa!!! lauk masakan kampong memang terbaik!

    ReplyDelete
  42. sedapnya kak masak singgang...ratah pon sedap kan...
    saya kerja felda lagi kak..tapi dah pindah opis baru dekat dengan klcc kak...

    ReplyDelete
  43. xupdate lg ke kak? hehe tq singgah blog sy .

    ReplyDelete
  44. kak dah bersawang dah ni

    ReplyDelete
  45. lauk macam ni yang sodap ni..

    ReplyDelete
  46. Memang sedaplah. Kena dengan tempoak tu boleh buat tambah makan nasi macam ni.

    ReplyDelete
  47. leleh ayaq liuq tengok foto2 tuw...semua soddap...;-)

    ReplyDelete
  48. sedapnya lauk - lauk tu . paling best part tempoyak lah ...

    ReplyDelete
  49. ya Allah!!!!! sorgaaaaaaaa

    ReplyDelete
  50. Sedapnya! Saya suka makan singgang. Lagi panas2...hirup kuahnya..Fuhhh! Nikmat sungguh! :)

    ReplyDelete
  51. aaaa... dap nyeee.... tapi kite tak makan tempoyak hukhuk

    ReplyDelete
  52. Menu dah sedap tapi ada tempoyak tu yang saya tak tahan sebab tak suka durian.. hehehe.. ;)
    selamat menjamu selera.. ;)

    ReplyDelete
  53. Singgang serani tu buat mcmn?

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum

    That Singgang and that Tempoyak fuhhhh my feveret... poreber in love with Singgang and Tempoyok komer..

    ReplyDelete
  55. Salam.... kalau gini gaya makan memang lah akan gain weight... tempoyak lagi tu... pehhhhhh

    ReplyDelete
  56. salam kak..memang sedap makan makanan mcm gini. Takyah risau berat naik kata ada herbalife.. hihi

    ReplyDelete
  57. makan dengan nasi panas memang pergh.. sedap.. tapi sambal tempoyak tu saya akan gantikan dengan sambal belacan.. sebab saya tak makan durian.. hehehe...

    ReplyDelete
  58. sedapnyaa, akak paling suka tempoyak goreng, sedap tau, pernah cuba ke?.... akak dah 4 hari berkampung di sekolah walaupun dah cuti, makan tengah hari tapau je lee...

    ReplyDelete
  59. tempoyak campur cili tumbuk mkn dgn singgang , mmg kaw2 punya ... perghhh

    ReplyDelete
  60. alahai.. sedapnya tengok...

    terliuq ujan2 ni ;)

    ReplyDelete
  61. salam kenalan
    #2224
    http://www.coretanhatiibu.com

    ReplyDelete
  62. sedapnyaa gulai singgang :)

    ReplyDelete
  63. huhuhu.. tengok menu ni mahu balik ni ai carik nasi..

    ReplyDelete
  64. Wah lihat fotonya buat liur ini menetes jadinya :)

    ReplyDelete
  65. Salam. Hee sedapnya tengok gambar makanan singgang serani pucuk paku goreng tiram.

    ReplyDelete
  66. Fuh ini mmg betul selera kampung ni...terbayeklah..!

    ReplyDelete
  67. sedapnya singgang tu. nak buat jugalah malam ni.

    ReplyDelete
  68. kecur air liur tgknya.. saya selalu masakan kampung ni x tgk sgt. tp entah ni nmpk mcm sedap

    psst, kalau sempat malam ni, jomlah join giveaway saya ehehe

    ReplyDelete
  69. wah wah.. selera betul... singgang serani tu masukkan ape je? saya tak pernah masak lagi singgah serani ni... asal dari negeri mana?

    ReplyDelete
  70. Sedap pucuk paku goreng tu.. :D

    ReplyDelete
  71. walaupun simple..tp nampak sedap..
    follow blog sy jgk ye..tq..http://diarihatiwanieyahaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  72. Sedapnye lauk akk.. mkn ngn budu sedap ni kak..

    ReplyDelete
  73. Simple menu..tapi sangat sedap ni..tgk pun nampak sedap... tambah2 ada budu penambah selera tu

    ReplyDelete
  74. Sambal Tempoyak tu lah pembuka selera idah :)

    ReplyDelete
  75. Assalamualaikum,
    Kali pertama singgah di sini.
    - dugaan sungguh mata yg memandang..

    ReplyDelete
  76. Assalamualaikum...saya suka singgah blog2 yg ade share resipi..1st time singgah..bgusnya masak yg xde myk byk..anak2 saya tak suka sgt singgang ni..tp maknye suka...

    Jom jln2 ke blog akak..salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum...saya suka singgah blog2 yg ade share resipi..1st time singgah..bgusnya masak yg xde myk byk..anak2 saya tak suka sgt singgang ni..tp maknye suka...

    Jom jln2 ke blog akak..salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  78. Assalamualaikum...saya suka singgah blog2 yg ade share resipi..1st time singgah..bgusnya masak yg xde myk byk..anak2 saya tak suka sgt singgang ni..tp maknye suka...

    Jom jln2 ke blog akak..salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  79. Salam ziarah,

    Simple masakan Iedammi tapi menyelerakan.. Complete semua.. Masakan Melayu x lengkap kalau xde sambal or something pedas.. Best2 boleh cuba next time.. ;-)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...