Thursday, May 16, 2013

SAYUR AIR PETOLA DAN KERISI BELAH BELAKANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

gasak lahhh .. nak katakan blog akak nie blog makanan sowii lah erkk ekekeke .. nak wat canner .. akk dah kena penyakit amik gamboor makanan .. tapi still x giloo tau ! mihahahah .. kann .. gelak2 ... entahlah sejak duk rumah nie .. memang rajin no masak .. sampai dah jem kepala nieee

alaaaaaaaaaaaa masak simple2 macam nie .. x leh lawan kawan2 yg lain masak .. setakat campak2 macam nie x mengiurkan pun kan kan kan ... kalau mengiurkan tuuu sah2 kowang x makan layie ekeke ..

hurmm ada masa2 x tahu dah nak masak apa .. janji masak yg kurang minyak dan lemak .. anak2 suke macam nie .. kata mereka sop .. kalau akk masak macam nie .. ku memang x makan nasi .. habis semangkuk besar macam nie ku habis kannnn .. ekekekke


 ikan kerisi belah belakang macam nie memang sedap makan garing2 kan 
haa nak2 makan ngan sayur air petola nie .. hurmm x sah cakap lahhh
tempoyak kena ada .. ahahaha stok nie ... D ! meh ke rumah .. den banyak stok nie ... mudah aje nak buat nyeee ...

alhamdulillah menu simple tghari buat keluarga .. masak beria nanti banyak lak makan nyeee
ahahhah dah masak simple macam nie punn nasi bertambah2 makan .. oh ya ulam2 nie ada musim nak makan .. kalau rajin ke pasar borong atau tani memang akan jumpa ..

skrg memang akak rajin sbb ada lah masa nak pergi kan .. kalau tidak harap pasar borong sabtu sahaja .. huhuhuhu ... ;)

ok2 ... penat masak , makan .. nak BW lakk .. bye !

16 comments:

  1. datang sini mesti lapar tengok masakan akak ni...memang sedap betul nengok sayur air petola tu,,,

    ReplyDelete
  2. saya pun kalau makan nasik wajib ada ulam..makan lebih puas kalau ada ulam..kan??

    ReplyDelete
  3. sayur air petola, pecah telur....walauwehhhhhh..boleh jadi healthy meal kalau nak diet malam malam..makan tu aja

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    nyam nyam

    ReplyDelete
  5. Masak sendiri apa pun sedap. Ikhlas dari hati ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee dik ikhlas dari hati
      ada ayat2 sikit .. lagilah ;)

      Delete
  6. Wah.....sedapnya...
    Kalau saya, makan gitu jer sayur petola tu...maunya 2-3 mangkuk habis tu....

    ReplyDelete
  7. tgk ikan kerisi tu, baru tringat dh lama sy tak makan tau :)

    ReplyDelete
  8. lapar pulak petang2 ni tgk makanan hihihi.....

    ReplyDelete
  9. sayur kegenaran saya ni kak, ikan kerisi goreng letak pulak kicap manis perghhh

    ReplyDelete
  10. masak simple gini mmng bertambah nasi..hancussss diet.

    ReplyDelete
  11. blog makan2 takpe sis..jangan blog maki2..hehehe..sedapnya tgk food2 tu..

    ReplyDelete
  12. lauk simple tu yg naikkan selera kak :)

    ReplyDelete
  13. Kalau sayur tu, AJ akan makan kentang je...
    Hehehhehehe...
    Tak berapa reti makan petola....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...