Tuesday, May 21, 2013

PUASA REJAB DENGAN SHAKE HERBALIFE LAH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wahh tajuk x mau ingat kann .. hahahah haa nie nak ingatkan semua .. ada yg belum ganti puasa ke ?? masih banyak yg perlu digantikan ke ?? haaaaaa apa layie .. jomlah berpuasa di bulan Rejab nie .. buat terus puasa sunat , haa kan bergandalah pahalanyeee .. ecehhhhhhhh

upsssss just nak uolss tahu hari nie , akak berpuasa .. alhamdulillah sejak dari semalam dah plan nak bersahur dan berpuasa dengan shake herbalife nie ... x sabar lak nak lalui seharian dengan shake herbalife sahaja .. haaaaaaaaa sure ada yg tanye macam mana akak berpuasa dengan shake Herbalife ?? ok ke ?? x rasa lapar ke ?? x rasa letih dan mengantuk ke ?? aishhhhhh banyak betul soalan ekkeke

ok2 jom lah singgah di link akak nie ... uolsss pasti akan tahu kebaikan dan keistimewaan bila kita berpuasa dengan shake herbalife ini ;)
Anda ingin TURUN BERAT BADAN ketika berpuasa ?

Bulan puasa adalah masa untuk badan kita mendapat nutrisi yg secukupnya utk mendapat tenaga sepanjang hari berpuasa. Sudahkan anda cuba shake Herbalife utk berpuasa?

Jom baca link blog saya , kenapa saya mesti minum shake Herbalife ketika berpuasa dan tidak merasa letih .


oh ya tadi saya ada terbaca artikel mengenai keadaan cuaca kita sekarang , harap2 mendapat perhatian anda semua .. kalau di tempat akak skrg nie adakalanya hujan .. 

Kurangkan Aktiviti Luar Rumah Semasa Cuaca Panas, Elak Strok Matahari 

KUALA LUMPUR: Orang ramai terutama kanak-kanak dinasihat mengurangkan aktiviti di luar rumah semasa cuaca panas sekarang bagi mengelakkan terkena 'sunstroke' atau strok matahari yang menyebabkan seseorang pengsan.

Setiausaha Agung Kehormat Persatuan Perubatan Malaysia, Dr H. Krishna Kumar berkata keadaan itu berlaku antaranya disebabkan panas matahari yang menyerap cairan daripada badan mengakibatkan mereka mengalami dehidrasi.

"Walaupun minum banyak air tetap tidak digalakkan melakukan aktiviti di luar rumah kerana air lebih cepat terserap melalui peluh yang dihasilkan. "Lebih teruk jika terjadi kepada kanak-kanak kerana sistem pertahanan tubuh mereka tidak sekuat golongan dewasa," katanya kepada Bernama di sini Selasa.

Dr Krishna menasihatkan kanak-kanak yang berjalan kaki ke sekolah menggunakan payung bagi mengelakkan mereka berasa lemah akibat cuaca panas yang seterusnya akan mengganggu pembelajaran.

info : mstar online





8 comments:

  1. mmg cuaca tak brape nak ok skg..

    hihi..jom puasa..

    ReplyDelete
  2. teringin jugak nak kurus tu,,tapi tak tahan nafsu hehe

    ReplyDelete
  3. pernah try akak.. tapi tekak xleh terima..;(

    ReplyDelete
  4. Selamat berpuasa kak.. :D

    ReplyDelete
  5. deqla x pyh ganti..sbb puasa penuh tahun lps...hihi.. haah kak..musim pns skng ni... dok dlm umah pun pns.. tdo mlm berpeluh.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. tiggl lg bbrpa ari je lg nk gnti posa..hrp2 dpt selesaikan dlm bln rejab ni....

    tu la kak..now musim pns...kalau nk keluar pun..time kul 6 lebih redup sket...

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa kak... mujur dah habis ganti... *_^....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...