Friday, May 17, 2013

PETUA MEMBELAI SUAMI TERSAYANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

anda sayang suami anda ?? anda cinta suami anda ?? anda kasih suami anda ??
suami adalah syurga bagi si isteri .. bagi yg belum kawin ... masih bertunang ?? cepat2 kawin .. syurga jannah sentiasa menanti disana .. bagi yg sudah tidak punya suami ... kuatkan hati , tabahkan jiwa alami semua ini , pastinya ada hikmah disebaliknya ... insyaallah , kena percaya dengan segala redha dan ketentuan allah , senyum menerima , lapangkan dada ... insyaallahh ganjaran nya semanis kurma ! ;)

*****************

1. Suami sentiasa mengidamkan belaian isteri. Tangan isteri mengurut manja kaki yang lenguh atau sekadar mengusap belakang atau lengan ketika menonton televisyen sudah membuatkan suami berasa sangat disayangi.

2. Belai rambut suami ketika dia sedang beristirehat, atau jika rajin carikan uban yang ada. Sudah pasti lembut hati suami dan akan timbul rasa kasih sayang yang mendalam terhadap isteri.

3. Tengok-tengokkan jari jemari suami, adakah kukunya bersih dan sudah dipotong rapi? Bagaimana keadaan kulit suami? Kalau kering sapukan losyen, kalau pening urutkan kepala. Pastikan suami dijaga rapi dari hujung rambut hingga hujung kaki.

4. Jangan menganggap dengan melakukan perkara begini akan menjatuhkan taraf isteri atau merasakan si suami perlu tahu menjaga diri sendiri. Tentu sekali mereka tahu menjaga diri tetapi dengan memanjakan suami cara ini akan menjadikan suami anda terasa seperti seorang yang sangat istimewa. Pasti dia akan begitu menghargainya.

5. Sentiasa berhias untuk suami bila berada di rumah. Mengenakan pakaian yang boleh membuatkan si suami bersemangat atau ghairah seperti pakaian yang nipis atau seksi. Walaupun malu, lakukannya kerana setiap lelaki mahukan wanita berpakaian seksi. Tambahan pula, pahala untuk si isteri hanya dengan membuatkan suami menjeling geram.

tips : semanis kurma

wahhh havenya kalau dpt buat semua ini kan ... ada kalanya LUPA ! upssssssss ... sebuk kah ?? huhuhu skrg koot , rasanya ada perkara2 diatas sempat buat disebelah mlm sahaja @ sewaktu dia tidak sihat kan kan kan ... huhuu .. insyaallahhh naluri lelaki dan wanita hampir sama ..cuma membezakan ia adalah EGOnya sahaja .. pandai2 lah kita nak lembutkannya ;)



23 comments:

  1. bile balik dh penat...xingat ape kak...hehehe...

    ReplyDelete
  2. memang heaven den ghaso.. ;)
    memang suko gedik manjo kat en. suami.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  3. auuwww! gud tips lah kak eida! hehehe :)

    ReplyDelete
  4. hehehe...tumpang baca jer...=)

    ReplyDelete
  5. Nak bagi wife saya baca..:)

    ReplyDelete
  6. saya masih belajar kak, In Sha Allah akan sentiasa amalkan terima kasih for best info saya kira hehe ~~~

    ReplyDelete
  7. sedang cuba memperbaiki semua yang akak senaraikan... terima kasih mengingatkan ye kak..

    ReplyDelete
  8. kalu kita lak yg lenguh2 satu badan, gamak2nya dorang sanggup tak nak tolong urutkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekkeke saya paksa kak !
      kalau tidak meke x perasan ! .. kan kan kan ;)

      Delete
  9. yang no 3 jarang buat lepas ni boleh nak try...hehe

    ReplyDelete
  10. tak dan nak belek la..baru nak belek2 dia dah tidoq..hahahah..

    ReplyDelete
  11. Salam Sis, sejak ade twin, aktiviti belai2 ni dah skittt sgt buat..kene buat gak kan sebenarnya.... barulah suami sayang!
    kak Ieda, kite kene sentiasa sedar... beringattt.. walau sesibuk mane skali pun si isteri... hubungan dgn suami keneee jaga... kalo suami cari lain, kan dah melopong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha kan .. melopong tuu susah lah nak cakap
      insyaallah masing2 dah dewasa utk fikirkan yg terbaik utk
      hubungan masing2
      inilah yg dikatakan saling ingat mengigati ;)
      sgt manis kan .........

      Delete
  12. yatt lom kawen la nak takde somi lagi nak di manjakan....hikhikhik

    ReplyDelete
  13. AJ belum kawen lagi..
    Tapi ilmu ni berguna la untuk masa depan... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 kawin dik ekkeek ;)

      Delete
  14. Salam K.Ieda..
    hihi.. cma kdg2 ade jgk miss nk buat.. :p

    ReplyDelete
  15. TQ sharing the info..kdg2 sy buat jgk cari uban dan urut hubby..tang porong kuku tak penah..huhu..nt nak wat la potong kuku hubby :)

    ReplyDelete
  16. Hehehe alhamdulillah dah buat semua tip

    ReplyDelete
  17. hehe.. kdg2 tak mampu nak membelai sang suami berlebih2an bukan kerana tak mau.. tapi tak sempat. malah nak membelai diri sendiri pun kdg2 tak sempat... dpt buat yg wajib pun dah bersyukur... mungkin hari cuti bolehlah buat salah satu petua kat atas tu... hehehe...

    ReplyDelete
  18. Heee..isteri pun perlu selalu dibelai..kena sama2 lakukan...

    ReplyDelete
  19. tersenyum deqla bca.. sbb sejujurnya deqla ada buat perkara2 ni utk suami... sape x syg suami oitt.. hahahaa... ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...