Tuesday, May 14, 2013

PETANG - PETANG LAYAN LAKSA PINANG LAHHH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

petang2 nie akak merajin kan diri dengan ummi akak utk buat laksa pinang nie .. dah lama x makan kann .. terliur benar bila tgk kat blog kawan2 ... nak2 kalau ke pasar malam .. selalunya sikit aje .. gelembung plastik je besar ..
pastu kalau makan rasa ada yg ok dan x ok .. last2 buat aje .. haaaaaaa puas hati .. kuah leh letak ikan banyak2 ekkee .. cuma x cukup bahan lah kan .. nenas dan limau x der .. huhuh x per .. bedal jee ekkee ;) 


okeh .. selamat menjamu selera petang2 nie ..
sat gi nak BW .. tadi akak kuar huhuhu ada hal ..

bye !






22 comments:

  1. wah..rajin nya..saya kurang suka laksa penang sebab ada sardin tin dengan nenas tu..kalau laksa kedah ke laksa perlis ke saya suka la..sebab guna ikan segar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. D ... ieda x guna ikan sardin laaa .. ikan segar , ikan selar tuu ;) x pernah layie buat dgn ikan sardin ..
      kali nie xder nenas huhu , kalau tidak lagi ngam !;)

      Delete
  2. sedapnya kak... nak dtg rumah boleh? hehe..

    ReplyDelete
  3. sedapnya, saya suka laksa tak kira laksa apa, mkn shj

    ReplyDelete
  4. sedapnya laksa penang!!!mmg rasa terliur sgt!

    ReplyDelete
  5. Dulu duk penang, hari2 dpt mkn laksa tu, skang dah x dpt daa..
    Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

    insanbiasabiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Salam ieda,k.atie br semlm mkn laksa sbb jiran buat mesyuarat tuk kenduri..puas la mkn :)

    ReplyDelete
  7. alorrrrrrrrrrrrrrr feveret akak ni

    ReplyDelete
  8. hehehe....baru lepas buat laksa jgk kak....puaskan hati kempunan...=)

    ReplyDelete
  9. salam sis ieda
    Pergh..laksa..

    ReplyDelete
  10. PM last makan laksa masa bercuti ke Penang hari tuh...huhu

    ReplyDelete
  11. Waahhhh !!!
    First yg eiqa nak cakap..
    Lama tak singgah sini..
    Blog akak pun dah bertukar..
    Ingat bukan blog kak ieda tau td..
    Sebab dulu warna biru, hehee
    Nak sikit kakkk atas tuuu, ehhee

    ReplyDelete
  12. buat sendiri lagi puas hati kan kak..boleh letak telur sebijik,bawang lebih marvelesss ;)

    ReplyDelete
  13. kita pun suka laksa tp laksa penang pedas..kita suka laksa Johor ;)

    ReplyDelete
  14. kak ieda....lamanya alin tak berblogwalking....rindu kak ieda..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah alinnnn
      senyappp je kemana ;)

      Delete
  15. My first thank you for the article photos on this site.
    my likes see it, however sorry I did not accidentally daydreaming here and I also did not know because what ...
    hopefully can inspire many people. success always

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for being here ..
      my pleasure

      Delete
  16. rajin betul akak buat laksa...terliur saya..

    ReplyDelete
  17. terliur pulak... sedapnye laksa

    ReplyDelete
  18. nampak berselera laksa nie....yummy...

    ReplyDelete
  19. sama la kita,kalau beli laksa ada ja yg kurang rasanya,tak pekat,tak masam,tak pedas hehe...

    akak suka letak nenas sbg salah satu ulam laksa..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...