Tuesday, May 21, 2013

PENGHARGAAN CIKGU BUAT KAKAK

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dah lama x cerita mengenai anak daa sulong akak nie kan .. yelah , kadang2 tuu x der apa nak diceritakan , sampailah semalam balik tengahari dia ada dtg dan bisikkan pada akak , dia dpt adiah dari cikgu dia .. hah ! dpt adiah .. ahahha teruja lak aku nie kan .. haa hadiah ape ? sebab apa dpt adiah ?/ wat lah wajah pelik aku sbb x percaya kan ekkeke .. 

bila kakak sengih2 akak x puas hati terus cakap .. haa kenapa ??? angah pun mencelah cakap ..
" kakak dpt adiah sbb dia dapat A dlm ujian BM dia .. " loor ye ke ... sblm nie kakak dpt berapa yg x dpt adiah tuu ?? soalan pelik aku kannn ... x bg semangat langsung .. ekkke .. dia cakap sblm2 nie dia cuma dpt B shja .. x pernah lagi dpt A dlm kertas pertama nie .. soo nie kali pertama dan cikgu cakap ada banyak peningkatan yg memberangsangkan .. wahhhh syukur alhamdulillah ... memang selama ini akk x pernah xpect amanina akan dpt lebih dari apa yg dia mampu buat .. akak tahu sejauh mana kemampuan anak2 akak ..

jadi nampak disini bila ada peningkatan dari amanina , cikgu memberikan dia hadiah , menampakkan yang usaha dia dihargai dan disenangi oleh cikgu dia .. syukur lahh .. ibu tumpang gembira dan bersyukur kakak !

 x sia2kan kakak pergi tuisyen dan buat latihan ...
pelajaran sekarang bukan lah mudah .. semakin hari semakin mencabar ... semua memerlukan usaha yg tinggi ... sakit tekak ku dengan menjadi TARZAN berbaloi bila anak bawa balik keputusan yg menyenangkan hati ... insyaallah .. hari2 rasa debar sbb amanina akan menghadapi UPSR tahun depan ... semoga anak2 ku diterangkan hati dan dipermudahkan didalam pelajaran mereka .. aminnnnnnnnn


beg nie memang bagus .. banyak bahgian2 yg boleh digunakan .. kira tempat letak pensel sekali dengan tempat letak duit , kira multifunctional lah ! ... cantik lak tuu .. kata kakak ada 10 orang pelajar didalam kelasnya yg dpt adiah ini sebab dpt A subjek BM dlm peperiksaan baru2 ini ..  syukur lah nak ! ... semoga dengan semangat dan dorongan ini dapat meningkatkan lagi tahap pembelajaran kakak kelak , ibu x harapkan keputusan yg bagus sangat .. janji kakak dpt apa yg kakak nak dah cukup bagus ..

dia cita2 nak kalahkan ibu dia masa UPSR dulu .. ibu dia dpt 1A , 3B, 1C (puluh tahun dahulu) ... ahahhaha x best kan .. yang C tuu subjek matematik ! huwaaaaaaaaa .. dia target nak dpt 3A 1B .. insyaallah nakkk 
usaha tangga kejayaan diiringi doa ibu .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn 

tetiba lak sayu kannn huhuhu

23 comments:

  1. Cikgu dia sebenarnya bangga juga ieda sanggup bagi pada 10 org muridnya yg dapat A.

    Tahniah buat Amanina. Teruskan usaha sayang...

    ReplyDelete
  2. saya suka ngan cikgu amanina, pandai cikgu menaikkan semangat anak2 muridnya

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH KAKAK!!!!
    teruskan usaha lg ye dear :)

    ReplyDelete
  4. ini kali baguslah
    congrat smoga usaha lebih lagi berjaya di kendian hari ok :)

    ReplyDelete
  5. tahniah kakak... bagus cikgu.. salah satu usaha utk anak murid lebih rajin berusaha di masa hadapan.. lebih2 lagi mereka semua nak hadapi UPSR nnt...

    akak tahun ni anak dah masuk asrama.. tak berpeluang nak tgk report card dia.. opahnya je yg tengok baru2 ni.. katanya kakak dpt no 10 dlm kelas.. keseluruhan pulak dpt no. 14/100++ murid.. syukurlah juga dgn pencapaian dia... sbb pelajaran sekolah menengah agama lebih berat berbanding sekolah menengah biasa.. dengan bahasa arab bagai.. harap dia boleh teruskan..

    ReplyDelete
  6. tahniah buat amanina..semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  7. salam K.ieda..
    Alhamdulillah...sbgi ibu, inilahyg kita nntikan dari anak2..kejayaan :)

    tahniah buat amanina..semoga terus berusaha utk skor byk A dlm UPSR nnti ye.. :)

    ReplyDelete
  8. wahhh..taniah kakak dpt A :)

    ReplyDelete
  9. tahniah amanina....tahniah kakak...mesti die rase bangga dan gembira kan kak...kadang2 dgn bagai reward pada anak murid akan memotivasikan dieorg kan kak...dieorg lagi bersemangat nak study supaya dpt markah yg cantik...bagus mcm nie...

    cute kak adiah tu...lieya pun suke sbb best....

    betul kate akak tu, skrang bukan mcm dahulu....lambat sikit mesti anak kite ketinggalan...skrang bilangan budak yg bijak pandai dah ramai..bygkan la 20A tu senang2 ajek budak boleh dpt...so kite takleh ketinggalan kan kak...moga anak2 kite menjadi insan yg cemerlang...in sha Allah

    ReplyDelete
  10. mesti kakak hepi kan.. :)

    ReplyDelete
  11. wah tahniah kakak... semoga mengekalkan kecemerlangan lepas nih. Cikgu pun sampai bagi hadiahh... well done kakak!

    ReplyDelete
  12. Tahniah kakak..mesti kakak happy dan bangga kan..chayook!!

    ReplyDelete
  13. pesal result akak ade 5 subjek ??? sy tahun 1996 pun ade 4 subjek .... ????

    semoga k.long terus berjaya

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah, tahniah buat kakak... ye lah, ibu bapa mana yang tak nak anak berjaya kan? dunia dan akhirat kenalah seimbang... semoga kakak lebih gigih berusaha lagi untuk masa akan datang and kak ieda and hubby jangan putus2 bagi galakan serta semangat pada anak2 yer... ^_^

    aunty tumpang happy untuk kakak...

    ReplyDelete
  15. Tahniah kakak, InsyaAllah pasti boleh kalahkan ibu punya keputusan dulu...:)

    ReplyDelete
  16. waaa taniah kakak, cantik pencil case tuh...

    ReplyDelete
  17. untungnye la si kakak dpt gift drp cikgu

    ReplyDelete
  18. tahniah kakak..belajar rajin2 tau.>:)

    ReplyDelete
  19. Salam Kak ieda.

    InsyaALLAH.. kalau nina berusaha, pasti boleh dengan izinNya.. ibu n ayahnya pun kena sama2 berusaha juga..bagi support, ^_^

    ReplyDelete
  20. wahhh tmbh bersemangat la kakak nk belajar kan.. ;)

    ReplyDelete
  21. tahniah yer kakak.. auntie doakan.. semoga kakak amanina terus berjaya.. amin..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...