Wednesday, May 22, 2013

PANASNYEE CUACA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hari ini agak keletihan berbanding semalam berpuasa .. x tahu kenapa ... cuaca di luar juga agak panas hari ini... dengan x der air nyee skrg nie , membuatkan akak agak keletihan . Tak tahu nak cakap apa .. cuma rasa seperti nak rehat dan baring sahaja ...


harap2 dapatlah bertahan sampai ke petang seperti semalam .. mungkin kerana akak terjaga 2-3 kali semalam .. x tahu kenapa mata x mo lelap .. dan skrg dah rasa letih sedikit ... kena hantar anak ke KO-K dulu .. lepas tuu baru boleh lelap sekejap ...



cuaca memang sangat panas skrg nie .. mungkin itu penyebab utama , terasa kering tekak ..





28 comments:

  1. Betul tu kak. Cuaca memang panas lately. Nak tido malam pon tak lena. Kena banyak minum air.

    ReplyDelete
  2. betul tu kak.. kat umah xde aircond.. mmg pns berpeluh.. pasang kipas pun rasa bahang...untung la sesape ada aircond tu kan..tp bahaya utk kshtn pulak ye tak..huhu...

    ReplyDelete
  3. betul kak..kat umh dah seminggu tak hujan..

    ReplyDelete
  4. Insya-Allah boleh bertahan tu..
    Kat JB pulak asyik hujan aje ieda.

    ReplyDelete
  5. biasa kalau dah nak dekat bulan ramadhan cuaca memg panas kak.

    ReplyDelete
  6. Sekarang mmg dah start musim panas, hingga ke September 2013 nanti kata Jab Metereologi...So mmg umat Islam di Malaysia akan berpuasa Ramadan dlm musim panas...kita kena sabar...kena start practice dari sekarang, Rejab..:)

    ReplyDelete
  7. Mungkin sebab cuaca panas sekarang kot kan sebab tu kita mudah letih :D

    ReplyDelete
  8. memang musim panas sekarang ni... tidur pun ber-air cond jer... apa2 pun selamat berpuasa kak...

    ReplyDelete
  9. memang panas cuaca sekarang ni..

    ReplyDelete
  10. betul tu kak..kena banyak minum air msk...nnt bila berbuka akk minumlah air masak byk2.. Take care kak.. :D

    ReplyDelete
  11. sy dah hilang suara kak...ehehe

    dah la puasa...suara serau2...tak dpt nak minum air masak byk2....mlm kang la...

    ReplyDelete
  12. skrg mmg panas pun..tp petang semalam kat sini hujan..alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. mmg kene minum air banyak kan, kalu yg pose tuh time nk sahur ngn time buke mmg kene amik air kosong banyak2 la... kalu tak tkt tak sihat lak kn

    ReplyDelete
  14. mmg kene minum air banyak kan, kalu yg pose tuh time nk sahur ngn time buke mmg kene amik air kosong banyak2 la... kalu tak tkt tak sihat lak kn

    ReplyDelete
  15. Mmg cuaca panas skrg. Kalau tak tahan saya buka aircond :) alhamdulillah pg td hujan sekejap jd tak panas sgt hari ni.

    ReplyDelete
  16. Pnas atau sejuk tu rezeki... Lbihkn byk minum air msk bkn ais...tpi mmg bhnag la memlm kn..

    ReplyDelete
  17. bab panas tu mmg betul.. MQ yg xpose ni pun tak tahan... lagi2 tengah pregnant ni..
    moga akak dapat tahan sampai berbuka nanti n selamat berbuka ye ;D

    ReplyDelete
  18. skrg ni pagi2 pun dah panas terik... huhuuu

    ReplyDelete
  19. sabar sis yer....tak berapa jam lagi dah nak berbuka dah...tp mmg betul kalau dirumah waktu berpuasa..letih semcm jer....kalau dioffice tak terasa sgt...tu sbb akk buat puasa ganti ni waktu bekerja....office 24 jam beraircond...sejukkk jerr...

    ReplyDelete
  20. duk dlm rmh pun rasa kering muka.

    ReplyDelete
  21. memang panas.hari kalau hari ni hujan,esok lagi panas..macam tu la..harap2 panans ni dapat membakar 3,4 kilo lemak saya..

    ReplyDelete
  22. memang cuaca sangat "sejuk" skrng ni kak..
    selamat berbuka puasa kak

    ReplyDelete
  23. betul eida mmg cuaca panas skrg ni..elok krg aktiviti kt luar umah...
    selamat berpuasa eida..

    ReplyDelete
  24. A'a kak.. memg panas betul skrg ni...

    ReplyDelete
  25. betul kak..panas sangat.. tak tahan rasanya..

    ReplyDelete
  26. mulut pun kering je kan kak, cuaca tak menentu skrg ni

    ReplyDelete
  27. memang panas sekarang ni

    ReplyDelete
  28. KAT TEMERLOH PUN PANAS SKRG NI.... MALAM KIPAS ATAS BAWAH PUN TAK MEMBERI KESAN RASANYA

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...