Wednesday, May 8, 2013

MEMANG ADA ISU TAPI X BOLEH CERITA : ASHRAF MUSLIM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 salam semua

hurmm x sangka pula .. macam2 hal jadinya ..paling x paham dengan isu yg melanda kehidupan ashraf muslim dan isterinya ... susah nak cakap bila melibatkan hati dan perasaan masing2 nie .. hati x sama kan .. dlm nampak ok .. luar lain pula .. apa2 punn didoakan dia dan isterinya mendapat jalan penyelesaian yg baik ...

dugaan allah semua nie ...


Desas desus mengenai keretakan rumah tangga Ashraf Muslim dan Dayana telah mula bertebaran di Forum Cari baru-baru ini. Ada info menyatakan Ashraf telah membuka fail permohonan di mahkamah Syariah untuk berkahwin kali kedua dengan keizinan isterinya.


Punca tindakan Ashraf ini dikatakan kerana mereka masih tidak lagi dikurniakan zuriat walaupun sudah tiga tahun berkahwin. Ditemui Kosmo, Ashraf enggan mengulas mengenai desas desus ini tetapi mengakui memang rumah tangganya mempunyai isu. Kata Ashraf:-
Saya ada ke sana (mahkamah syariah) tapi saya tidak boleh komen lanjut atas sebab apa. Saya tidak perlu cakap (rumah tangga bergolak atau tidak). Memang ada isu tapi saya tidak boleh cerita sekarang.
Ashraf Muslim turut memaklumkan yang mereka sudah pun mencuba kaedah moden dan tradisional untuk mendapatkan zuriat. Namun masih tidak membuahkan sebarang hasil. Apa pun, kalau berkahwin dua dengan keizinan isteri, tak ada apa-apa yang salah kan? Semoga keputusan yang dibuat kelak adalah yang terbaik untuk kehidupan mereka suami isteri.

sumber : abangNARA

 sedih pula baca .. mudah no akak nie tersentuh hati bila dgr kes2 macam nie .. yelah .. nak bina rumahtangga bukan mudah .. jadi jika terjadi perkara2 macam nie ... molek sgtlah kita berbincang secara lebih mendalam ... sekiranya benar hajat ashraf nak berumahtangga lagi kerana masalah zuriat ... harap isterinya redha , jika itu ditentukan allah ...

41 comments:

  1. xtau sy nk komen apa.. tp sbgai is3, sedikit sebanyak, mesti sedih kan

    ReplyDelete
  2. Berat mata memandang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah kak .. siapa yg tahu kan huhu

      Delete
  3. semoga yg baik2 buat mereka..

    ReplyDelete
  4. nak comment beria pun kite xtau ujung pangkal tp tuh laaa..sedih jugak la dgr berita gini..

    lagi sedih kalau alasan nak kawen lain sbb isteri xboleh bg zuriat..hurmmmm

    ReplyDelete
  5. alahai sedihnya klu betullah sbbnya xda zuriat...tapi klu isteri dia redha dan izinkan, xjd masalah...

    ReplyDelete
  6. Saya berbelas tahun berkahwin tiada zuriat. Tp suami saya redha dgn ketentuan Allah. Terpulang pd individu itu sendiri. Malah yg lebih lama dr saya pun ada. Belum izin Allah jika dah berusaha. Masih muda usia perkahwinan tu. Mesti terasa sbg isteri. Bg saya agak tidak adil keputusan yg dibuat. Ada org bila sudah berpisah. Dua2 boleh dpt zuriat. Semuanya takdir Allah. Perlu bersabar dgn ujian Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dik , adik akak tuu 9 tahun x berzuriat lagi ... memang nasib baik lah suami dia sgt2 memahami .. huhu
      semua ini kuasa allah , dia juga yg mengubah hati dan perasaan manusia , kita hanya perlu berdoa agar allah menetapkan hati kita dlm hal2 sebegini .. sekiranya terjadi di sebaliknya , kita hanya perlu redha kerana dah berusaha kearah yg lebih baik ..

      Delete
  7. Mcm2 dugaan berumahtgga kan.. semoga mereka dpt atasinya dgn baik..

    ReplyDelete
  8. memang suami berhak untuk bernikah lagi tapi pada pendapat saya, cuba lagi...mungkin rezeki ada selepas ni :)

    ReplyDelete
  9. ada beberapa kawan saya, lebih 5tahun kawen x peroleh cahayamata lg... mereka izinkan suami kawen atas sbb nk dpt zuriat tp suami mereka xnk sbb kawen bukan semata2 kerana zuriat, byk lagi zat lain...

    Allahualam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. subhanallahhh bagusnyaa suami dia kan .. bukan senang nak jumpa macam tuu

      Delete
  10. ada setengahnya lelaki hnya cukup 1 ada setangahnya tak cukup 1..kalau nak juga carilah janda anak ramai ke..yg susah2 ke bantulah mereka..kalau yg cantik kulit bergetah dan seksi tu..ujian..terima dia dan tunjuk ajarlah.terpulang pd niat..niat nak kawin tak ada zuriat..rasa mcm dah basi

    ReplyDelete
  11. ada hati yg akan terluka..

    ReplyDelete
  12. urm, ada je org yg 10tahun kawin tak dikurnia kan anak, mcm komen yg kt atas tu, itu adalah ujian, tahniah kepada isteri ashraf sbb tabah & redha,doakan yang terbaik utk mereka, Allah SWT yg Maha Mengetahui.

    ReplyDelete
  13. klu isteri mmg sah nye mandul mmg wajar kawen lain ... tp klu normal cuma tak de rezeki aku rasa wajar bersabar ... sbb muda lagi...

    aku sekadar berkongsi kes budak opis aku ni 10 tahun kawen tak de anak wlu pun buat cam2 treatment ..bila dah stop redha ngan ketentuan ...tetiba mengandung ..semua ni ujian Allah ... klu br mencuba sekali 2 pastu give up nk kawen lagi sbb hanya kerana alasan anak ...aku menyampah ...fahamilah perasaan isteri wlupun die ckp rela tahukah ko hatinya ?? mls nk ckp byk aku menyampah

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ..
      akhirnya kan .
      apa2pun semua ini ujian dan dugaan allah utk tahu sejauh mana keimanan kita , semua yg dia berikan ada bersebab , kenapa kita x boleh sabar sedangakan allah maha mengetahui dan maha adil dlm menentukan takdir buat setiap hambanya ..

      Delete
  14. hemm.. patut ke Ashraf buat mcm tu? kesian isteri dia.. tak sabar ..

    ReplyDelete
  15. takkan sbb lum di kurniakan zuriat nk ke mahkamah syariah? takkan baru 3thn lum ada anak dh nak tambah cawangan? ada kwn 10thn kawin baru dikurniakan anak....
    mudahnye lelaki membuat keputusan, bt pilihan...

    mana janji sumpah setia...

    ReplyDelete
  16. kalau kerana zuriat.. ada lagi lama dari mereka lagi yang masih berusaha mendapatkannya..
    kita doakan mereka kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. amin..

    ReplyDelete
  17. bila melibatkan zuriat.. mcm2 perkara boleh berlaku dlm hidup mereka yg punya masalah yg sama kan... harap2 rumah tangga mereka masih dpt diselamatkan...

    ReplyDelete
  18. Sudah jumpa doktor ke yg sebabkan tak ada zuriat lagi isterinya. Sebab ada kisah di kampung hubby kakak kisahnya si suami yg tak mampu bukan isterinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama kes adik saya , suami dia kurang sikit pasal berubat2 nie kak ..
      tapi adik saya redha .. dia tetap nak usaha
      sbb dia usaha nak dptkan anak angkat pun x berjaya .. kuat sungguh dugaan kpd dia dan suami uhuhu

      Delete
  19. harap isu ini tidak berpanjangan...sian pula bila kenangkan isteri...tp kalau isteri dah setuju....tak boleh kata apa lagi

    ReplyDelete
  20. Semoga isu tersebut boleh diselesaikan dgn baik.........

    ReplyDelete
  21. Maybe diorang lebih mengetahui mana yang terbaik...
    Wallahualam...

    ReplyDelete
  22. Siannye isteri dia...moga masalah mereka dpt diselesaikan dengan baik...

    ReplyDelete
  23. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

    ReplyDelete
  24. Moga dayana tabah....

    ReplyDelete
  25. semoga ia dpt diselesaikan dgn cara yg berhemah..apa yg pasti setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  26. muda2 dah nak berpoligami, itu yang terus saya terpk bila baca kisah ashraf ni. memang poligami dihalalkan dan kita tak tahu masalah dalaman dayana and ashraf ni so who r us to judge kan. semoga dayana tabah.

    ReplyDelete
  27. oh baru tau pasal nih...

    ReplyDelete
  28. kesian isteri dia... zuriat juga jadi isu....mg baik2 saja sudahnya kisah mereka

    ReplyDelete
  29. moga dapat diselesaikan dgn cara baik, sedihnya baca cerita mm ni

    ReplyDelete
  30. Sama2 doakan yg terbaik buat mmereka... huu:(

    ReplyDelete
  31. assalam kak,, subhanallah sangat tersentuh ni kak,,
    post yang bagus kak,,
    oa salam sya yea kak sebagai pndatang baru disini :)

    ReplyDelete
  32. 3 tahun tu baru lagi... cikgu pun dekat tiga tahun baru dapat.... tapi yer lah diaorang lebih tahu isunya....doa yg terbaik saja buat diaorang

    ReplyDelete
  33. tak tahu nk komen juga sebab kita tahu masalah rumah tangga diorg kan.. apa2 pun doakan yg terbaik utk mereka itu yg terbaik..

    ReplyDelete
  34. deqla pun sedih baca.. deqla ni pun sama la.. dah 3 tahun kawen xde anak lagi.. perkara mcm ni la yg deqla takot sgt jadi dlm rumah tangga deqla... ;(

    ReplyDelete
  35. isteri mane la yg redha kn suami nak kawen lain atas alasan x dpt zuriat..ade byk lagi cara kalau itu lah alasan nye....syg rumah tangga yg baru dibina tu....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...