Thursday, May 16, 2013

KUEHTIAW SOP UNTUK ZAHRIEN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh lambat pula update huhuhu .. nak buat macam mana banyak tul kerja2 rutin yg kena settle kan dulu ... pagi2 lagi dah menjawab email .. mlm tadi sampai ke tgh mlm melayan pertanyaan herbalife melalui whatsapp , mereka nie suke tanye malam2 ekekek .. agaknyee mlm ajelah masa yg ada kan .. siang bekerja ..

soo akak memang kena amik masa utk melayan , ahamdulillah kadang2 tuu x terkejar tangan , sekali masuk dekat 2-3 org .. haaa terpaksa slow2 jawab sbb semua pertanyaan harus dientertain dengan teliti .. haaaaa yelah kan .. alhamdulillah juga ia berakhir dengan mereka berminat ;) syukur atas izin dan rejeki allah 

soo pagi2 nie .. akak dah sebuk dengan 2-3 order .. syukur allah panjangkan rezeki akak dan keluarga .. semoga allah memberikan lagi rejeki berlipat kali ganda .. ;) ... ok2 .. dah menyasar jauh dah cerita dengan tajuk kan ekkee .. apa2 punn nak letak pic zahrien pagi2 nie tadi ... hari nie akak buat kuehtiaw sop utk dia .. kami semua dah teringin nak makan sop .. soo buatkan dia kuehtiaw , dah memang standby awal2 dah utk dia .. alhamdulillah .. zahrien tolak batu dan kayu aje ekkeke


makan penuh tertib macam cikgu ajar .. ;)



kuehtiaw sop yg simple dan sempoi dari akak .. janji ada sayur , telur dan bebola daging .. alhamdulillah licin dia makan .. sblm tuu makan nasi dulu .. jadi kuehtiaw nie utk alas perut sikit ahhaha aci ! .. perut melayu lah katakan .. ;)

skrg nie tidur dgn akak lagi ... selalu kalau nak tidur dia akan bacakan doa tidur utk akak , kata dia " ibu nie buat kerja sampai nak tidur ngan adik punnn x boleh .. dah mlm2 punn masih ada org kaco " ahahhaha kannn ibu sebuk sampai ke tempat tidoo ekkee .. nak buat macam mana nakkk , ibu cari rezeki .. doakan ibu ..

dia yg semakin keletah dan memahami keadaan ibunya huhuhuh
hati sayu dan pedih bila mengenangkan keadaan skrg .. dlm hati allah sahaja yg tahu .. sebolehnya ku telan dan ku simpan baik2 agar anak2 tidak menyedarinya , adakalanya lemas dan lelah dgn keadaan skrg , rasa nak pergi jauh2 .. allah maha kaya .. setiap kelegaan kita didatangkan pula dgn dugaan agar kita tidak leka .. .. si kecil ini sungguh memahami .. tatkala tidur dia mengusapku .. katanya adik sayang ibu .. ibu jgn menangis .. adik sayang ibu .... oh anak ! doakan ibu agar sentiasa kuat didalam dakapanmu nak ....

18 comments:

  1. untung dan bertuah akak ada anak yg amik berat tentang akak...moga anak ni nnti yang bakal jaga akak bila dah tua2 nnti yek, insyaAlllah...papepn..bestnyer ada ank yang leh buat mcm kawan ni kan...anak sy kecik lagi...bila cakap dgn dia pn, dia gelak je..bukan paham pape...hehe....

    ReplyDelete
  2. anak tu duk dlm perut kite 9bln msti dia tau apa yg kite rasa kan kak...

    rajin nyer akak, sejak jd suri rumah nih mcm2 akak msk... jgn bdn naik udah la ye kak

    syok gk kan kak, bt keje dr umah nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek tu ler pasal dana
      duk risau nie
      sambil masak .. sambil telan muahahhaha

      tiap2 minggu timbang kasi maintainn .. mauu x risau ekkeke

      Delete
  3. deqla x berapa suka kuetiow sup... biasanya mihun sup je la lyn pun... yela kak.. org siang2 bz koje...huhu

    ReplyDelete
  4. Salam K.Iedamimi..
    Ktiaw sup peberet cma tuu.. hihi..

    alhamdulillah..bijak zahrien menghargai ibu..
    semoga zahrien mmbesar dgn sihat & jadi kebanggaan ibuayah ;)

    ReplyDelete
  5. adoiiiiiiiiiiii eida, udah le blum sarapan lg d tmbah lg ia mknn kegemaran akak, makin lapar rasanya

    ReplyDelete
  6. alaaaa chomel sgt zahrein..nyum nyum sedapnyeeee...

    ReplyDelete
  7. Sedapnya koteaw.. akak pasal komen t u saya pun tak tau... bila saya sendiri dok tengok kat blog saya saya rasa macam bukan ebeded komen... memang tak ubah apa.. cuma klik tang G+ tu ja masa ubah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x lepas zie ..
      bila tekan .. tgk dia x kuar jumlah komen dkt pos huhuh
      udahnyee akak pakai komen nie aje lah
      sedeyyy ;)

      Delete
  8. ala tomei tomei zahrein tu kak.... duk tgk gambar dia jer...terus lupa kuehtiaw akak...hehehhee....

    ReplyDelete
  9. Suka tengok baju sekolah Zahrien tu, cantik!

    ReplyDelete
  10. eii comellah zahrien ni, geram tengok tau! nak cubit2 pipi tu! HEHE!

    ReplyDelete
  11. Syukur dianugerahkan anak-anak yang tidak banyak karenah. Semoga rezeki utk depa tu semakin melimpah. Gigih kita berkorban, insyaAllah akan dapat ganjaran yang manis. Chaiyok!

    ReplyDelete
  12. Berkat makan airtangan ibu selalu Zahrein pun concern sangat dgn ibu dia sampai tidur pun kerja. Tak tahu tu rezeki mencurah dtg tu anak sayang... bukan kacau tau:)

    ReplyDelete
  13. tak pe..tak de adik lg boleh tidur dengasn ibu.heheh..maisara sekarang pun dah tidur bilik sendiri semula..dia kata bising tidur dengan adik dan ibu.adik menangis kuat sangt..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha kan D .. keke
      anak2 kan ..
      ieda dah x leh pregyy sbb tuu dia ashik anggap diri dia adik ;)

      Delete
  14. sedapnyer...kalau boh cili kicap lg superb!

    ReplyDelete
  15. Selera nampak dia makan kak.... =D

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...