Thursday, May 30, 2013

KEMBALIKAN KEANJALAN PAYUDARA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa rasanya ramai yg inginkan tips2 begini utk kesihatan dan kebahagiaan rumahtangga .. sesekali bila baca info2 macam ini suka akak nak sharing dengan anda semua diluar sana .. penjagaan dan ketelitian kita didalam menjada kecantikan wanita luar dan dalam haruslah di titik berat kan .. yelah kan .. kalau bukan kita yg jaga siapa lagi nak jaga .. ye dokkk

soo jom baca info menarik ini ... akak pun suke .. nanti boleh amalkan ;)


Masalah ini memang dihadapi oleh hampir semua wanita yang sudah bersalin. Bentuk dan ketegangan payu dara sudah tidak sama seperti sebelum bersalin.
 
Payu dara menjadi kendur dan tidak bermaya  sering membuatkan wanita gusar. Untuk mengatasi masalah ini, cuba lakukan salah satu petua di bawah.
 
1.      Ambil beberapa helai daun sirih yang berdaun lebar dan berwarna hijau. Sapukan minyak kelapa (seelok-eloknya dibuat sendiri) pada daun sirih. Salaikan mengunakan api lilin dan tekapkan pada payu dara. Biarkan kering dan lakukan berulang kali.
 
2.      Kupas setengah biji labu dan kukus atau rebus sehingga menjadi lembik. Ramas labu tersebut ketika masih suam. Kemudian, sapukan pada seluruh buah dada lebih kurang 20 minit. Amalkan dua kali seminggu.
 
3.       Sapukan putih telur pada sekeliling buah dada dan biarkan kering semalaman. Amalkan tiga kali seminggu.
 
4.       Amalkan meminum air didihan nasi sebelum tidur malam. In Shaa Allah mujarab.

info : pama



14 comments:

  1. luar dan dalam harus dijaga seiring giteww... yup yup...agree...kena jaga... atas, bawah, luar, dalam... since saya memang beauty concious dari dulu...x kira la dari zaman belum kahwin ke, dah kahwin ke...memang benda ni sangat2 saya ambik berat...

    ReplyDelete
  2. putih telur pun boleh sapu dekat buah dada jugak ek, selama ni saya selalu sapu dekat muka ni...lepas ni boleh extend dekat buah dada pulak hiksss, terima kasih kak dengan tips ni :)

    ReplyDelete
  3. macih kongsi petua kak, yg no3 ngn 4 tu mcm boleh bt... eh no 2 pun boleh tp syg lak nengok labu tuh... tak pyh banyak2 kan... nipis2 pun boleh ka sapu tuh hehehe

    ReplyDelete
  4. wah sungguh rajin bg yg amalkan petua ini kan... ehe... mmg badan semua kena jaga,...sayang suami kan..ehe

    ReplyDelete
  5. Oh... petua baru buat kakak ni ieda. Tak pernah tahu sebelum ini.

    ReplyDelete
  6. nice sharing kak.. petua no 4 tu deqla penah dgr.. =)

    ReplyDelete
  7. sayangnye labu nak rebus lekap buat masker kat situ, kalao makan buat pengat consider anjal tak nanti? hihi :)

    ReplyDelete
  8. hmmm produk semulajadi ni mmg lambat berkesan tp terjamin selamat ...

    ReplyDelete
  9. betul2 kena jaga luar dan dalam kan kak

    ReplyDelete
  10. huhui...bagus tips ni, tapi saya ni pemalas sikit nak buat....huwaaaaaa...mcm mana tu?

    ReplyDelete
  11. salam k.iedamimi..

    hihi..petua ni antara rajin dgn malas je nk buat.. :p

    tenkiu for sharing :)

    ReplyDelete
  12. Thanks for the tips kak.

    ReplyDelete
  13. Betul tu kak....
    Perempuan ni luar dalam kena jaga...
    Bukan yang dah kawen je, yang belim kawen pun kene sama jaga...

    ReplyDelete
  14. Nice sharing kak... :-)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...