Monday, May 20, 2013

FASHIONISTA ATAS NAMA 'islam'

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

x tahulah nak cakap apa lagi ... renung2kan lah ....


pic : buletin & fb hijabista


tertarik dengan kata2 dari SHAM KAMIKAZIE

Amatlah baik pada hari ini, Muslimah sudah ramai yang berhijab. Namun, sangatlah mendukacitakan apabila FASHIONISTA mengambil kesempatan untuk mengembangkan liberalisme dalam fesyen dengan 'bertopengkan' Islam. Di mana2 terdapat poster, banner, bunting dan pelbagai lagi medium untuk memperdagangkan hamba Allah di atas nama 'fesyen' Islam. Lalu, lebih ramai yang membalut aurat daripada menutup aurat. Perintah Allah SWT ialah supaya Muslimah MENUTUP aurat, BUKAN pakai tudung tapi sendat dan ketat di sana sini. Allahummaghfirli. Astaghfirullah.
sumber : fb
ya allah ya tuhan ku , lindungilah aku dari azab api nerakamu .. aminnnnnnn


23 comments:

  1. Betul...ramai yg BALUT bkn TUTUP IKUT SYARIAT.
    Biar masuk neraka, asal kat dunia dpt bergaya!

    *peringatan utk sendiri jua...yg kdg2 tergoda dgn fesyen tak patuh syariat.

    ReplyDelete
  2. satu hal lagi kadang2 mekap muka tu berlebih-lebihan..memang betul2 diperdangangkan..ni baru betul perdagang manusia, wanita pulak tu

    ReplyDelete
  3. insaf terus baca entry akak ni... huhu

    ReplyDelete
  4. Bab ketat tu mmg ramai kena betulkan.. Sama2 tutup aurat dgn sempurna mengikut landasan agama.

    ReplyDelete
  5. saya sekarang pun dah belajar melabuhkan tudung.tak de awning2 nih..heh..baju pun saya dah bertukar ke fesyen muslimah.sakan la shopping online baju muslimah.baju lama2 banyak bagi kat adk2..

    ReplyDelete
  6. izan pun baru baca status sham kamikaze ni kat fb. sgt setuju dgn apa yg dituliskan tu.

    kalau boleh taknak terikut2 dgn fesyen yg kononnya muslimah tapi tetap tak patuh syariah. biarlah org kata kita ketinggalan zaman pun. moga Allah terus merahmati hidup kita semua ye kak ieda....

    ReplyDelete
  7. mmg benar kak, semoga entry ini dapat mendidik para pembaca dan semoga ambil iktibar darinya

    ReplyDelete
  8. bila hijab di komersial kan, jd lah gini... rasanyer lebih baik bersederhana dr berhijab melampau yg tak sesuai dipandangan mata...

    ReplyDelete
  9. takut tgk dunia skrg..apa yg berlaku semakin menampkkan dunia hmpir pd hjg nya.jom kita sama2 doa agar sama2 berubah dr segi pakaian.moga aurat2 kita terpelihara.

    ReplyDelete
  10. semoga kita terlindung daripada panas api neraka.

    ReplyDelete
  11. memang pakaian harini kita kena pilih betul2...saiz s dulu memang agak besar but sekarang saiz L tu belum tentu lg besar..jubah pun ikut body...so, terpulang pada diri sendiri untuk tentukan...wallahua'lam...

    ReplyDelete
  12. kak,sy xsuka iklan ni.pompuan pakai tudung.tp gelak cm kongkang!

    ReplyDelete
  13. mcm xnmpk manisnye iklan nih..hehehe

    ReplyDelete
  14. ku tgk iklan fesyenista tu rs x kenan .. rs cm muslimah nye melampau benor .. overrr gitu ..
    bkn le perlu segan sil tp kene cover skit le kan ..

    ReplyDelete
  15. Bersederhana itu lebih baik kan....Islam itu mudah ..jgn lah pula menyusahkan...dlm apa jua..termasuklah cara berpakaian....

    ReplyDelete
  16. Kelakar tgk fesyen skrg ni kata muslimah tp nan hado

    ReplyDelete
  17. Queen setuju kak... kdg2 mmg rasa sedih sgt dgn mereka2 yg terpengaruh dgn fesyen ni.. Nauzubillah.. kena perbaiki diri lg.. takut2 diri sendiri pun terjebak juga dgn fashionista ni... nama pun nista kan kak.. ;) HIJABISTA... hijab tp habis.. pahala ;)

    ReplyDelete
  18. X thu nk kta pe... Pngruh yg kuat. . Ssh nk betulkn tpi kna btulkn fhmn ni...

    ReplyDelete
  19. tajuk dah hebak.. tp pemakaian x kena la plak eh..

    ReplyDelete
  20. tak berkenan rancangan ni!!!

    ReplyDelete
  21. Jom Baca Blog Di Bawah:
    Supaya wanita Melayu Malaysia sedar tentang AURAT..

    http://wanitamelayuseksa.blogspot.com

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...