Thursday, May 23, 2013

BONJOUR LE CLASSIQUE SESAWHITE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sejak akhir2 nie .. suke sangat makan roti nie , siapa pernah makan ?? haa akak selalu beli di 7E .. di kedai2 biasa memang x jumpe .. x tahulah kalau di area2 rumah uolss .... enak ..  suke dgn bijian yg ada ..
terasa kenyang dan puas bila makan .. nie akak makan selepas shake sahur tadi tapi x habis punn separuh shja .. kenyang dengan shake ! ;) .. alhamdulillah .. dah lama beli roti nie .. kalau anak2 akk suke makan roti nie masa mereka ngadapt tv .. kadang2 tuu sedar2 dah habis dah .. ;)

roti ini adalah jenis GARDENIA 

Gardenia Breakthru still has the lowest calorie per serve, at 109kcal. Gardenia offers a wider range, in terms of calorie choices. It's Bonjour Le Classique Sasawhite has just under 140 kcal per serve.





22 comments:

  1. cicah dengan kuah kari sodap nie.. ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha...setuju dgn Mrs.Sectretary :)

    ReplyDelete
  3. Tak perasan pulak kewujudan roti ni hihihi... kalau nak sahur 'shake' aje... senang tak payah susah2 pikir nak sahur apa esok kan kak.

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan...thx singgh..n da 4low back...:)

    x penah jumpa roti ni lgi...sdap buat sandwich ni...

    ReplyDelete
  5. ding dong..zila datang..assalamualaikum..

    ReplyDelete
  6. sedap eh.. bole try ni..deqla slalu mkn yg coklat kismis tu.. mmg feveret deqla tu... ;)

    ReplyDelete
  7. tak penah mkn ... jrg sgt mkn roti ...

    ReplyDelete
  8. x nah pula mia jumpa roti ni..mgkn sbb jrg msk 7e

    ReplyDelete
  9. Xpernah dgr pon kak roti ni he3.... Kuno btol sy

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tgk pun roti ni..product baru gardenia ker....mcm ni lah kalau org yg bukan penggemar roti....

    ReplyDelete
  11. penah n selalu gk mkn kak, tp sejak atkin lama tak mkn roti nih... dia ada 3 jenis yg bonjour nih kan... akak cube yg italian2 tu best gk kak... kaler ada pepel2... cube lah kak

    ReplyDelete
  12. SELALU JUGA MAKAN ROTI NI.... SEBAB ADA BIJAN TU YG MENAMBAH KESEDAPNNYA

    ReplyDelete
  13. salam ieda.K.atie tak pernah lg jumpa roti Gardenia yg camni kat sini..

    ReplyDelete
  14. boleh try nanti ...tak penah makan lagik...

    ReplyDelete
  15. yeah kak!! sokong gardeniaaaa heheheeheh

    lieya tak penah try yg ni kak.....akak bagi review baik punye ni tergode jugak laa lieya nak try...nanti leiya nak cube la kak....kat umah lieya ni mmg wajib beli gardenia yg pendek tu...cukup2 la tuk seminggu budak2 ni nak makan sarapan ke atau bawak bekal pi sekolah time lieya malas nak masak bekpes heheehehehe

    ReplyDelete
  16. tak pernah cuba yang ni.selalunya saya makan yang butterscoth.sedap yang tu..roti dia macam lembab2 sikit.dan paling best manis..heheh..

    ReplyDelete
  17. izan cam tak pernah nmpak pulak gardenia yg jenis ni kak. biasa beli yg putih, wholemeal atau butterscotch je.

    ReplyDelete
  18. Salam K.Iedamimi..
    yup! cma dah oernah beli roti ni..samelah..kat 7E je senang nk jumpa.. mmg kenyang mkn :)

    ReplyDelete
  19. tak pernah rasa.. nak kena cuba nih.. hhehe

    ReplyDelete
  20. kalu rajin kadang bunda buat mini pizza...boleh lah, sedap gak..

    ReplyDelete
  21. Boleh cuba nampaknya...saya setakat ni beli gardenia slice je.. Mmg jarang beli yg lain.

    ReplyDelete
  22. Brlum pernh try.. jarang dok beli roti... kecuali masa lam pantg huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...