Thursday, April 4, 2013

SAMBAL TUMIS SOTONG DAN MASAK AIR SOHUN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

simple dan ringkas sahaja .. janji kenyang .. kadang2 buntu cuti2 nak masak apa .. nak2 skrg nie sotong mahal nak giler huhuhu .. sekilo cecah puluh2 .. nie sekali akak dpt sekilo 16 ... tu yang berani beli huhuh




aduhh agaknyaa bagaimana lahh org yg susah tu kan .. sedih aje .. bila kenang2 kan ikan dan lauk2 mahal skrg nie .. terbayang lahh mereka2 yg x berkemampuan tuu .. apalah yg mereka makan .. skrg nie punn dah ajar anak2 berjimat cermat .. maklumlahhh .. dari skrg kena belajar , nak2 zaman skrg nie zaman duit manjang ... barang lebih mahal dari duit huhu






25 comments:

  1. sambal tumis sotong tu menu on last Sunday kak...he he he...tapi nampak yummylicious la... hai kalaulah boleh rasa masakan air tangan akak ni... mesti best...

    ReplyDelete
  2. sy klw g pasar kan
    mesti wajib bli sotong
    tp sikit je la utk kitaorg bdua makan
    nnt org kedai tu perli sikit nye hheee

    ReplyDelete
  3. mmg betul..skrg serba serbi mahai.. huhu.. dapnya sotong tuh..:)

    ReplyDelete
  4. memang yea kak..sardin pun mahal sekarang ni..dalam tu ada berapa eko je..ikan, ayam toksah cerita lah..kalau takat duit 500 tu lekat celah gigi sajork..ni duit saya sendiri bukan duit BRIM..hah hah

    ReplyDelete
  5. brg lebih mahal dari duit, camner tu eida?

    waduhhhhhhhhhhhhhh sedapnya akak tengok..

    ReplyDelete
  6. tu la kan kak...kesian pada org yg kurang kemampuan tu...ikan, ayam udang sayur semua mahal...mcm mana nak mkn, kalau semua pun naik harga...huhu...

    mmg kita kena ajar anak2 berjimat cermat...

    anyway, sambal sotong tu menggoda...

    ReplyDelete
  7. ikan tu makan dgn nasi panas tanpa kuah pun dah sedap kak..

    betul la kak, duit skrg ni mcm air jer..huhu

    ReplyDelete
  8. ummialya - eh terbalik lah pulakk ekek duit lebih mahai dari barang lah kak keke ;)

    ReplyDelete
  9. lauk yg simple tu la yg selalunya, best :)

    ReplyDelete
  10. mmg mahal sangat2 ikan ayam daging sekarang nii...

    smlm kakain masak sotong jugak tapi sotong kicap jer..

    ReplyDelete
  11. terus saya lapar tengok menu akak ni...huhu

    ReplyDelete
  12. Sabal sotong...
    Nyum nyum nyum...

    ReplyDelete
  13. haa'ah ieda wehh bukan barang makan2 jerk dah mahal skrg...duit api pun naik giler2 skrg wehhh... xlarat nak bayar bil

    ReplyDelete
  14. sedap semuanya tu... masak air sohun mcm tu feveret meya......

    ReplyDelete
  15. Lepas PRU nanti lagilah ieda tak tahu apa akan jadi dgn harga-harga barang..

    ReplyDelete
  16. azue & kak zakie - oleh ituu marilah kita buat perubahan .. bagi peluang pemimpin yg betul2 boleh bela kita , nie kita yg pendapatan sederhana .. lepas pilihanraya kalau bagi lagi mandat org lama .. matilerrr kiteee ..

    terang lai bersuluh .. skrg dah bagi banyak x mustahil dia akan naikkan utk tampung balikk apa yg dia bagi uhuhu

    ReplyDelete
  17. betul kak.. sekarang semuanya mahal.. harga mengalahkan beli emas pula..

    ReplyDelete
  18. sambal tumis sotong..!! my feveret!!

    ReplyDelete
  19. Lebih kurang sama dgn menu KZ ari ni..KZ guna sotong kembang..feberet si sulung.

    ReplyDelete
  20. lauk yg simple tu le best hihi

    ReplyDelete
  21. sedapnya sambal tumis sotong tu kak...lama dah x buat

    ReplyDelete
  22. sambal sotong tu nampak mabeles kak. huhu..

    ReplyDelete
  23. Kak...laparrrr.

    Barang basah memang mahal lah skang kak. Aritu saya beli ikan merah. Dpt lah 3 ketul. Harga RM10.++...gulpppp...

    Barang makin naik, tapi gaji naik tak banyak, acaner tu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...