Tuesday, April 9, 2013

RUTIN HANTAR ZAHRIEN KE SEKOLAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

zahrien yang bertuah .. dah lama x story mody pasal anak teruna sorang akak nie kan ... dah macam2 lagaknyee , mentang2 dah 5 tahun .. dah besar kononnyee .. bila makan x pernah lupa nak tanye ayahnya dah makan ke belum .. ibu dia x tanye pula .. tapi bila tidur nak tidur ngan ibu ekkee ;)

skrg nie x tidur dgn ibu dah .. janji ada ayah .. sayu lak .. dah beberapa malam nie disebabkan cuaca yg panas , dia tidur ngan ayahnya di bilik akak , akak lak tidur di bilik anak2 dara akak .. ada aircond , biasanya zahrien akan tidur ngan akak dulu ... bila tgh mlm sikit dia akan bagun utk tidur dengan ayahnya di bilik akak ... hurmmmmmmm memang dia terlalu rapat dengan ayahnya ;)




hari2 ayahlah yang hantar pi sekolah kan .. mana x rapat dengan ayah .. naik motor kesayangan ayah di belakang tuu .. pandai , kalau ayah hantar guna kereta dia sebuk cakap membazir minyak , lebih baik bawak motor .. adik suke naik motor .. yelah tuuuu sbb selalunya bila ayahnya ambil , memang akan bawa dia ronda2 dulu ... anak bertuah kan ;) sbb tuu sayang ayah lebih dari ibu ! ;)


siap2 ke sekolah ... comel anak ibu ! dia cakap dia suke pakai baju sekolah sbb ayah dan tok mi selalu cakap adik handsome ! ahahhahah .. pelacan kann ;))


  
inilah tadika zahrien .. ramai kan kawan2 dia .. kelas punn kemas dan cantik .. terasa macam dalam sekolah sahaja .. x pernah lagi akak review pasal sekolah zahrien nie ..  dulu x sempat + x ingat dah nak cerita2 nie ekeke ... hurmmm sekolah zahrien nie dibawah MUIP ... kira kerajaan lahh .. sbb tu dijaga rapi .. cantik dan kemas ... murid2 pun x dibenarkan memakai kasut didalam kelas .. sebab tuu nampak kemas dan bersih ... tu tempat duduk zahrien .. dia duduk depan sbb cikgu cakap dia selalu hilang tumpuan .. hurmm zahrien2 .. main banyak ! .........

ada dua bahagian tadika nie , satu bahagian utk pelajar usia 4-5 tahun .. dan satu bahagian lagi utk pelajar berusia 6 tahun sahaja .. memang dia asingkan .. ini adalah bahagian budak2 6 tahun , taman permainan dia punn kemas dan x der sampah kan .. haaa tgk sendiri lah .. kira puas hati lah bila masukkan zahrien disini ...

TADIKA ISLAM MUIP
DIBAWAH SELIAAN MAJLIS UGAMA ISLAM PAHANG
berdepan dengan Majlis Daerah Pekan
yuran sebulan : rm20.00

pendaftaran lengkap : rm 200.00 shja  

tahun depan zahrien akan berPRA sekolah di SEK JEN KEB CINA PEKAN , sama dengan kakak2nyee .. hurmm tapi tuu semua perancangan sahaja , kalau ikutkan hubby dia nak anak teruna dia nie sekolah biasa sahaja , dia nak tekankan dgn pengajian agama .. tapi ibu berpendapat lain pula , sekolah lah mana2 punn janji penerapan islam itu jangan ditinggalkan .. sekolah hanya jambatan ilmu , dimana2 sekolah sekalipun jika penerapan kita sebagai ibu bapa tiada , anak2 tidak akan kemana2 ... 

jadi tanggungjawab ibu bapa lebih penting dari meletakkan sepenuhnya kepada cikgu dan sekolah .. nak sekolah mana2 pun boleh janji penerapan agama itu diberikan keutamaan .. macam kelas fardhu ain dan macam2 lagi ;) ... tepuk dada tanya selera , kita yg mendidik anak2 kita .. bukan orang lain ;)

32 comments:

  1. wahhh untungnya ada tadika sebaik ini d area akak... sy suka tadika mcm ni... cuma area saya, xde pula...

    owhhh anak2 dara akak sekolah cina yer... sy suka tgk anak2 bangsa kita tp pandai ckp cina... nmpk pandai sgt...

    ReplyDelete
  2. Wahhhh... Setonoknya dia pegi sekolah.....
    Bijak dia.... Suruh naik motor je... =D

    ReplyDelete
  3. kemasnya tadika..


    waaaaaa rindu nak pi sekolah balik. hikhik

    ReplyDelete
  4. Alyapun belajar kat Tadika Islam Muip tp tadika dia guna rumah lama, paling bestnya terletak bersebelahan ngan istana, kalu le ia secantik istanakan lagi bagussssssssss...

    ReplyDelete
  5. anak ayah ye zahrien. selamat pagi kak. ;)

    ReplyDelete
  6. Sy plk anak pempuan yg anak ayah, anak laki anak ibu, anak pmpuan sikit2 ayah...huhu

    Sekolah anak sy telan duit aja, pendaftaran aje RM1k++, bulanan RM100++, mkn kn bwk sndiri, transport asing...huawawawa...duit aje...huh!

    ReplyDelete
  7. Kak, tgk zahrien kat pic mule2 tu dah mcm YB kak heheheheh....ade tokoh gituuu....

    Wahhh sekolah cina kak? Peluang tu kak...bukan semua boleh dpt...lieya ni pakkal je kat putrjy xde sekolah cina kalo x mmg anta gak miamija tu....bagus kak sbb pergaulan tu bukan tertumpu pd 1 kaum jek....

    ReplyDelete
  8. hensemnya dia.... bagus tu kak hntr sekolah cina. salah satu kelebihan bila tau berbahasa cina..

    ReplyDelete
  9. zahrien ni sebaya anak sulung saya, Ziyyad :)

    Memang nampak Zahrien ni matang...anak ayah ni...hihihih

    ReplyDelete
  10. handsome sungguh pakai baju sekolah...

    ReplyDelete
  11. salam K.Ida..
    hensemnye Zahrien.. hihi..
    btl la kak.. kemas kawasan sek & kelasnya..
    alhamdulillah..
    belajar rajin2 ye zahrien :)

    menuntut ilmu x kira dimana..yg penting pengisian tu kita dpt :)

    ReplyDelete
  12. Itulah sebabnya ieda gandingan ibu-bapa perlu seiring dgn cikgu kalau tak tak terpikul cikgu-cikgu di sekolah nak mendidik anak-anak murid yg ramai...

    Macam dah lebih dari 5 tahun dah Zahrein kan..

    ReplyDelete
  13. dah ada 2 pendapat...
    cuba tanya zahrein sendiri..dia nk belajar kat mana...hehe..

    ReplyDelete
  14. Anak ayah ni...:-)
    Nampak kemas &bersih jer sekolah Zahrien ni...

    ReplyDelete
  15. rapat ngan ayahnya yer? tp muka mcm akak...hihi... comel dan hensem la.. nah dua2 aunty deqla bagi..comel & hensem..hikhik...

    ReplyDelete
  16. sebaya fahim tp die lebih nampak besar cam budak darjah 1 dah

    ReplyDelete
  17. memang hemsem pun...heheh

    ReplyDelete
  18. saya sokong pendapat ibunya. hihihi~

    ReplyDelete
  19. suke sgt anak2 melayu pndi ckp cina..rase bangge! btol kak,fardhu ain ttp no 1 kan :)

    ReplyDelete
  20. comel zahrien dah makin besar.

    ReplyDelete
  21. comel zahrien dah makin besar.

    ReplyDelete
  22. Mcm jeles je bunyi ayat ibu ;) anak lelaki dah besar biasalah, malu nak manja2 dgn ibu lagi. Tp dlm hati ibu tetap ratu hati :)

    ReplyDelete
  23. kak idaaa, sejukkk je tengok muka zahrien :) cool jeee.

    ReplyDelete
  24. selalu anak lelaki mmg rapat ngn ayah dia kan...
    untung zahrein, dpt perhatian lebih...

    ReplyDelete
  25. mmg hensem sgt zahrien beruniform sekolah..smart betul..suka tgk skolah die..mmg nmpak cantek n kemas..berbeza dgn kelas zara..padat n mempat..mcm kelas budak biasa kat skolah rendah tuh...tk mesra kanak2 langsung..huhuhu

    nway kak ieda, nak invite akak n anak2 ke umah saya hari ahad ni..ada wat bday party utk anak2..kot2 akak free, mehla jalan2 kuantan ye..leh review bday invitation kat link ni k..=)

    http://zaranfamily.blogspot.com/2013/04/double-bash-zara-turns-5-zareef-turns-2.html

    ReplyDelete
  26. npk dah besar zahrien..dah big boy...kacak dia ngan baju uniform skolah..cantek plak sekolah dia kemas n bersih

    ReplyDelete
  27. Hensemnya Zahrien pki uniform,oklah tadika nie.

    ReplyDelete
  28. Ensem Zahrien pakai uniform tu.. Seronok tengok tadika MUIP tu kemas cantik ja... Yuran pun murah ja...

    ReplyDelete
  29. ayat nak jimat minyak ada makna tu.. XD

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...