Monday, April 29, 2013

QUEHTIAW GORENG DAN MULANYA PERJALANAN YG BARU !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

bermulanya rutin harian akk ... ;) senyum x perlu kata apa2 .. apa yg dirasakan hanyalah happy , relax and lebih menyamankan .. ekkeke ... alhamdulillah allah berikan perasaan ini di pagi isnin .. tiada tekanan yg pastinya ;)

siap semua bfast dan bekalan buat anak2 ... update email , update blog dan BW sikit2 ... syoknya bila dpt buat dengan tenang dan damai .. tadi lepas hantar zahrien ke bank , kuar dan masuk bank ekkee .. maklum sahajalah dah kerja sendiri nie kena biasakan jejak ke bank .. kuar duit dan masuk duit .. settle kan bil2 awal bulan nie ... 

sarapan ringkas dari akk buat family .. macam biasa bangun memang awal utk prepare bekalan anak2 ... dari dulu lagikan dah buat ... so x menjadi hal buat akak .. lepas nie nak menyidai pakaian pula .. haa amacam .. best tak ???




quehtiaw simple tanpa kerang ! ... leceh nak letak kerang pagi2 nie .. soo campak mana yg ada , sutun , udang dan ayam , alhamdulillah syukurrr allah berikan rejeki macam nie ...

ok2 .. semua dah bfast kan .. soo selamat menjalankan tugas hakiki ekekek .. kerja molek2 .. akak pun dah nak start buat kerja akak lak ;))

oh ya .. nak pi solat dhuha kejap ;))




19 comments:

  1. sedapnya nampak kak.. saya kalau kuew teow ni, xpnh lulus lg masak.. asyik xmenjadi je.. hii

    ReplyDelete
  2. lama x buat kueh teow goreng,. wpun itulah feveret sy... hmm.. pantang dan terus berpntag...

    ReplyDelete
  3. 1st time tau sy tgk ejaan Quehtiaw... biasa sy eja kuehtiow he3....

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...sonok bace entry akak arini sbb menggambarkan akak tgh hepi sgt2...semoga akak sentiasa hepi mcm nih....

    Sedap kuewtiow akak nampaknye ni....terus teringin nak buat kak....esok nak cari bahan la kak hehehehe....walo xde kerang tp bahan akak meriah tuh kak...lapooo lieya tgk tau kak!

    ReplyDelete
  5. perghhh! Mengancam sungguh kueyteow goreng ieda ni.

    Dah kerja sendiri ya ieda. Kira skrg SAHM lah ya, tapi ada bisnes sendiri, tahniah!!! Wish u best of luck my dear friend!

    ReplyDelete
  6. Sedapnye kak ieda! Lapar pula rasa perut ni

    ReplyDelete
  7. saya suka kuehtoew goreng ni....
    selalu gak breakfast dgn kuehteow grg
    :)

    ReplyDelete
  8. amboi..sekali up banyak lak gambar mkuetiew tuu

    ReplyDelete
  9. selamat pagi kak...wah bestnya kerja sendiri.. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki ya.. Amin

    ReplyDelete
  10. saya blom breakfast lg

    lapaq jadinya

    ReplyDelete
  11. Waa...syokla dah jd fullhouse...bole main masak2 :) :D

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, moga dimudahkan urusan harian..sedap nya koteow, saya pagi dah menelan nasik kerabu..huk aloh

    ReplyDelete
  13. nampak sedap la ....hmmm

    ReplyDelete
  14. Itulah nikmatnya bekerja dari rumah kan :) Kalau boleh, saya pun nak kerja dari rumah...haha

    ReplyDelete
  15. nyum..nyum... terus lapar..padahal dh makan nasi lemak

    ReplyDelete
  16. Salam K.Iedamimi..
    ho yeah..ktiaw goreng letak kucsi & togeh mmg sedap.. hihih.. :p

    ReplyDelete
  17. selamat menempuh alam baru kak. hehe.. seronoknya xyah monday blues dah.

    ReplyDelete
  18. mesti sedap kan kak... eee terliur!!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...