Friday, April 26, 2013

Memey Menangis Sebelum Berhijab – Norman Hakim

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah pagi2 jumaat nie baca sesuatu yg sedap didengar oleh halwa telinga ... syukur dipanjatkan kerana masih boleh bernafas menghirup udara segar jumaat yg indah ...

 2 - 3 hari nie banyak kisah pasal MEMEY berhijab nie keluar kan .. suke dgr .. dia nampak semakin manis dan rasanya rata2 peminat yg dulu menyampah dgn memey nie dah mula sukakan dia , ye dok ! .. sejak dia kembali baik dengan ABBY .. yelah benda baik kena sokong kan .. beri pandangan kita sebagai peminat mereka x salah kan ... sooo tahniah dari akak dan tahniah juga buat Norman dan Abby ... semoga dengan penghijrahan ini memberikan lebih keredhaan dari allah buat mereka sekeluarga .. aminnnnnnnnnnn ;))


Menarik juga kisah penghijrahan Memey Suhaiza yang telah dikongsikan oleh suaminya, Norman Hakim menerusi portal Murai. Terharu Abang Nara membacanya. Memang betullah orang kata hidayah itu sampai tidak kira masa dan tempat.


Kata Norman:-
Sebenarnya sehari sebelum dia berhijab penuh pada hari sukan anak kami, dia ada bercerita yang dia ada terpanggil untuk berhijrah ketika dalam mimpinya. Dia sangat sayu dan sedih kerana hatinya terbuka untuk menerima hidayah daripadaNya. Lalu dia menangis. Sejak daripada itu dia memberitahu dia mahu terus berhijab. Saya gembira dan sejuk hati bila melihat dia manis bertudung.


Yang menariknya, Abby Abadi turut sama memberikan dorongan kepada Memey untuk bertudung. Memang suci murni sungguh hubungan mereka. Makin terharu diri ini dibuatnya. Kata Norman lagi:-
Sebenarnya sebelum ini memang saya pernah menyatakan hasrat saya untuk melihatnya berhijab kerana ianya sebahagian daripada tanggungjawab isteri untuk menjaga aurat untuk suami. Namun saya tidak pernah memaksa dia untuk berubah serta merta. Tetapi saya gembira kerana dia tidak mengambil keputusan yang lama untuk berhijab penuh. Selain saya, Abby juga memang banyak memberi dorongan kepada Memey. Makin lama hatinya terbuka untuk berhijab tanpa paksaan

sumber : abang NARA

terharu baca bila ABBY cakap dia x nak gaduh2 dah dgn NORMAN sbb sayangkan anak2nya ... huhuhu dia x mahu anak2 dia merasakan ada jurang antara mereka berdua .. yelah mereka sahaja bercerai tapi anak2 tidak .. jadi tindakan ABBY itu sangatlah wajar dan sepatutnya menjadi contoh buat kita isteri2 nie ... insyaallahh sama2 kita doakan abby dan anak2 bahagia selalu ..

For akak , always sokong abby dlm apa jua tindakan dia melainkan tidak melanggar lunas2 didalam islam .. insyaallahhhhh .. ;))



18 comments:

  1. mmg manis memey berhijab.. :)

    ReplyDelete
  2. Manis...
    Tapi AJ memang dari dulu tak minat diorang ni... =D

    ReplyDelete
  3. Kita tumpang gembira..alhamdulillah baik2 semuanya

    ReplyDelete
  4. syukur alhamdulillah...
    Bila terbuka pintu hidayah dariNya..sekejap sahaja boleh berubah..satu penghijrahan yang positif...alhamdulillah:)

    ReplyDelete
  5. yg baik kita ikut.. yg x baik jdkan teladan.. Alhamdulillah kalau mereka ni semua dah berubah.. mereka dah berubah.. kita bila lg???

    ReplyDelete
  6. LAgi cantik memey bertudung.

    ReplyDelete
  7. kak..hihi.

    jat dah selamat dah bersalin..hihi.babygirl

    ReplyDelete
  8. itu adalah lebih baik..

    ReplyDelete
  9. Tabah betul Abby kan.. Alangkah baiknya kalau dia rujuk semula.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.... semakin ramai artis bertudung skrg nie...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..
    Memey dah dapat hidayah dariNya.. :)

    ReplyDelete
  12. salam k.ieda..
    alhamdulillah...
    semoga semuanya baik2 sahaja diantra mereka.. :)

    ReplyDelete
  13. semakin ramai yg berhijrah ke arah kebaikan, its a good news

    ReplyDelete
  14. bagus niat mereka tu. ;)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. Cumil..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...