Sunday, April 7, 2013

MEE GORENG HAILAM & NASI GORENG CILI PADI KONON !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ya allahhh , lately nie entahh lah kemanaa mood berblog ku ini ...agaknyee dah terkena penyakit M huhuhu ... memang ada2 masa yee .. huhuhu ... bila buka blog rasa sedihhh aje .. perasaan nie sebenarnya macam x der mood dengan pelbagai masalah .. terutama di pejabat .. :( susah nak cerita , susah nak puas kan hati orang terutama B .. huhuh

ok lahh lupakan lahh semuanya .. cuti2 nie suke nak happykan hati aje .. walau dlm hati nie tuhan sahaja yg tahu resah gelisah  ... tapi tenang sebenarnya .. haa mcam mana tuu kan .. huhuh ikut lah lagu mana uolss nak paham huhuh ...  haa nie nak cerita pic2 yg dah lama dlm draf ... tunggu masa nak pose out aje .. huuhu

ini bukan lunch akak , tapi kawan punye ... nak menceritakan betapa sedapnyee mee hailam nie berbanding nasi goreng pedas yang entah ape2 rasanya huhuhu padahal tukang masak yang sama .. entah lah kadang2 bila kita letakkan kepercayaan utk makan sedap dan nikmati makanan itu dengan penuh perasaan .. akhirnya end up like this ! huhuhu sedeyyy sgt2 . dah lah tengah lapar ..



inilah dia nasi goreng pedas yg kononnya pedas ! ... tapi hampehhh .. sakit ati sbb perut tgh lapar dan cuaca tengah panas .. mana idoknyee kan .. last2 makan juga .. minta nasi grg pedass BUKAN nasi goreng tabur cili api ! huhuhuh .. kena belajar lagi nie tukang masak nie ...

x makan sayang pula kan .. nangisss nasi tu nanti :(

ps : ada berkira2 selepas menimbang balik segala cabang , nak berhenti kerja lah .. :( walau berat tapi keputusan perlu dibuat , lately nie komitmen dgn Herbalife betul2 membuatkan saya x der masa , rasa sangat2 tak terurus , jadi saya dah berkeputusan , insyaallah ingin buat marketing business ini as fulltime .. apa kata uolss ?? huhuhu luahan didalm lubuk hati kuuu ... sedih dgn pelbagai masalah adalah salah satunya , bekerja sendiri lebih baik kan , x perlu nak jaga hati sesiapa atau puaskan hati sesiapa .. insyaallah .. still thinking and think !



30 comments:

  1. ylh.. nasi goreng cam kosong jer

    ReplyDelete
  2. Ala..indah kbr dari rupa

    Akak day buqt istiqarah? Kalau dh ditetapkan hati nak berhenti kerja, akak teruskan je.Yakin dengan diri dan usaha yang terbaik untuk bidang baru ni.. Kat mana2 pun ada rezki utk orang yg berusaha...

    ReplyDelete
  3. itu nasi gorang cina...hehe

    ReplyDelete
  4. Mee hailam tu nampak sedap betul. :)

    ReplyDelete
  5. Mee hailam tu nampak sedap betul. :)

    ReplyDelete
  6. Nampak sedapppp pulak mee hailam tu ;D hee

    ReplyDelete
  7. Hurmmmm akak terlepas pandang ayat last sekali, kalu boleh eida fikir elok2 agar tiada sesalan di kemudian hari.

    Kalu skrg ni adalah keja tetap, harap pertimbangkan sbb banyak kemudahan yang kita dapat lagipun pasangan kita cuma keja sendiri, sekurang2nya jika adanya sakit pening diantara famili iaitu mak ayah, suami, anak2 & diri sendiri, sekurang2nya ia dapat membantu dari segi kos contohnya.

    Masalah ngan majikan tu biasalah, kat mana2pun sama jer tapi pandai2lah kita cari jalan penyelesaiannya.

    Perniagaan ini ada pasang surutnya, kalu akak, ia sebagai tugasan sampingan jer tapi apa2pun keputusannya adalah ditangan eida..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    buat solat istiqarah banyak kali
    Insyaallah
    Allah akan beri petunjuk untuk memilih jalan yg baik/bagus

    ReplyDelete
  9. Erm..alynn tgk pic makanan ni so so ajer..sabau je ler kan..

    Kalau eida rasa berhenti kerja boleh buat eida happy teruskan lah..sbs dlm dunia ni kite kena happy melakukan sesuatu..kalau tak hepi semua tak menjadikan..

    ReplyDelete
  10. yus pun pernah terkena, minta nasi goreng pedas, hampeh, dapat nasi tabur cili je...huhu.

    Kalau ieda rasa itu yg terbaik, terpulang, semua terletak di tangan ieda, semoga keputusan yg di buat nanti adalah yg terbaik untuk ieda dan family.

    ReplyDelete
  11. memang best mi hailam tu kan...

    ReplyDelete
  12. saya nampak sedap belaka..
    buat keputusan yang tepat ye kak..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. terliur tgk mee goreng hailam.. penuh kuah.

    ReplyDelete
  15. emmm... nasi goreng tu nmpak mcm nasi goreng cina!

    ReplyDelete
  16. sedapnya semua makanan tu. terliur.

    ReplyDelete
  17. Ha a nmpk cam nasi grg cina biasa je tu..huu..

    Hermm bab berenti kerja ni kena fkr masak2 kak, tp akak ada tujuan, benda nak difokus after berenti, ok jugak tu..apapun moga akak buat kptsn yg betul n terbaik..

    ReplyDelete
  18. Kadang2 pk baik masak sendiri kan kak? Dah la g kedai pk nk mkn sedap sekali dpt x sedap

    ReplyDelete
  19. color nasi grg tu pun cam x menarik aje hehehe

    ReplyDelete
  20. Yela nadi grg kosong tabur cili api mmg xselera nk mkn..kak ieda better solat istikarah dlu sblm ambil apa2 keputusan ye

    ReplyDelete
  21. walau apa pun tetap nampak sedap kak...

    ReplyDelete
  22. Stress kan biler duduk dlm dilema mcm nie...kerja mmg xkan pernah abess punya...masalah pun xkan pernah habes...kalau nko raser fulltime buat herbalife tu ok...berenti jerk...

    ReplyDelete
  23. nasib baik tgh lapar kan. tak menepati selera pun boleh habis.

    just follow yr heart kak. akak rasa mana yg terbaik. apepun keputusan cikna doakan akak berjaya. ;)

    ReplyDelete
  24. Sedapnya mee hailam tu.. Semoga sgala keputusan kak adalah yg terbaik dan smoga dpt berkat :-)

    ReplyDelete
  25. sedap nmpk..bukan konon lagi..mmg nmpk sedap.. haihh terliur...huhuhu

    ReplyDelete
  26. salam K.ida..
    huhuh.. kenapa ni kak?? settle kan masalah pelan2 ye..

    klu nk terus buat marketing pun cma setuju..
    berniagakan salah 1 cabang kerja yg paling untung.. chaiyok2 kak.. :)

    mee tu sgt menggoda..nasik tu pun sama..
    huhuh.. tabur cili utk perhiasan ke? kepedasan..??
    sabo yo lah...

    ReplyDelete
  27. mmg sedih tgk nasi goreng tu kak
    akk nak benti keje?bg keje akk tu kt el boleh hehe

    ReplyDelete
  28. Mee hailam tu nmpk sedap.....nasi goreng tu mcm kurreng sikit hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...