Friday, April 12, 2013

Maut tersusuk buluh bendera parti

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh dah ajal kan ... alfatihah buat arwah ...
sedihnyaaaaaa x tergambar rasanya , suami tersayang pergi dengan tiba2 ... x sempat nak berkata apa2 .. apa yg terjadi masih samar ... pening juga baca kes kematian ini ... 
apa2 punn takziah buat si isteri ...

Nor Fatihah (kanan) yang menunggu di Hospital Mersing tidak dapat menahan kesedihan selepas suaminya itu disahkan meninggal dunia.

ROMPIN – Belum pun sempat melelapkan mata, Nor Fatihah Abdul Khalid, 25, tergamam apabila melihat suaminya yang baru pulang berlumuran darah selepas dikatakan tertusuk buluh bendera parti politik sebaik saja tiba di rumahnya di Kampung Salang, Pulau Tioman, awal pagi, kelmarin.

Dalam kejadian jam 4.30 pagi itu, mangsa, Sofian Iskandar Suharto, 27, dikatakan tertusuk buluh bendera di bahagian leher sewaktu menunggang motosikal untuk pulang ke rumah selepas memeriksa botnya di Jeti Kampung Salang.

Bagaimanapun, Sofian Iskandar yang mengalami pendarahan teruk di bahagian leher terpaksa dikejarkan ke Hospital Mersing menaiki bot ambulans dan disahkan meninggal dunia di hospital itu pada jam 1.40 tengah hari.

Nor Fatihah berkata, sebaik saja suaminya itu sampai di rumah, dia terkejut apabila pakaian Sofian berlumuran darah sambil kedua-dua tangannya menutupi leher akibat kesakitan dialami.


“Saya baru hendak tidur, kemudian dikejutkan sepupu yang memberitahu suami pulang dalam keadaan berlumuran darah dan mengerang kesakitan. “Saya terus melulu ke arah suami dan membalut lehernya dengan tuala, tetapi darah masih keluar menyebabkan saya terpaksa meminta bantuan orang kampung menghantarnya ke Klinik Kesihatan Kampung Tekek,” katanya kepada Sinar Harian.

Menurut Nor Fatihah, suaminya itu tidak banyak bercakap selain hanya mampu beristighfar dan mengucap sepanjang perjalanan menaiki bot ke klinik kesihatan itu.
“Dalam keadaan hujan, saya gagahkan diri meminta bantuan orang kampung untuk menghantar suami ke klinik kesihatan agar dia dapat dirawat segera memandangkan darah di leher mengalir semakin banyak,” katanya.

petikan : sinar harian

duk membayangkan keadaan mangsa masa tuu .. mesti isteri dia tertanya2 macam mana arwah boleh tertusuk kayu bendera .. orang buat kah ?? dia tersasar kah ?? uhuhuhu , semoga arwah dicucuri rahmat ... macam2 berlaku skrg nie .. nak2 skrg nie orag duk sebuk pacak bendera sana dan sini ... keselamatan penduduk dan orang ramai perlu juga dijaga .. jgn main sedap nak pacak sahaja ! ... hurmmmm


23 comments:

  1. alfatihah buat arwah...

    isterinya pasti sgt sedih skrg...ya Allah dugaan buat dia..

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah buat arwah.. kematian yang tidak diduga..

    ReplyDelete
  3. kesiannya...mg arwah aman disana dan isterinya tabah dab redha...

    ReplyDelete
  4. As salam Kak Ieda,

    Innallillah... ngerinya... dah ajal dia kan kak, tertusuk buluh tu asbab je... :'(

    ReplyDelete
  5. ngerinya.. sampai bole tertusuk... tapi itu la, dah ajal kan... x kira bila & sebabnya...

    ReplyDelete
  6. Al Fatihah utk arwah

    ya Allah..sy pulak ngeri dengo. sy pun pernah terkena tusukan buluh masa bercamping zaman skolah.sakit azab sgt. pun di sbb kan salah orang lain..syukur umur sy panjang lagi dpt lah berbakti selagi ada nafas :)

    ReplyDelete
  7. Alfatihah.. dah ajal dia..

    ReplyDelete
  8. Al fatihah... Tu lah.. Ajal mmg ajal... Tpi perlu juga fikirkan keselamtan org ramai dlm dok berkempen ni...

    ReplyDelete
  9. Waktunya sudah sampai..

    cara bagaimana dan di mana saja menjadi penyebabnya..

    Innalillah..

    ReplyDelete
  10. ajal yg tidak terduga...
    Al-Fatihah buat arwah & takziah buat isteri & keluarganya...

    ReplyDelete
  11. Takziah buat isteri dan keluarganya..
    Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  12. Al-Fatihah buat arwah
    Takziah buat isteri dan keluarganya..

    ReplyDelete
  13. sedihnya. tragis betul kejadian ni.

    ReplyDelete
  14. kesian kan..sedih baca kisah ni
    al-Fatihah

    ReplyDelete
  15. innalillahiwainnailaihirraji'un...moga roh arwah ditempatkan di kalangan hambanya yg beriman..moga isteri arwah akan terus tabah..al-fatihah

    ReplyDelete
  16. al fatihah utk arwah, semoga isteri nyer tabah... sbb tu dana seram nengok bendera2 parti politik yg di pasang tepi2 jln tuh... kalu yg kayu tkt terjth tertimpa org kalu tak kuat kayu nyer, kalu yg gune buluh tkt tertusuk org...

    ReplyDelete
  17. Al-fatihah. bahaya la.
    kesian sgt .

    ReplyDelete
  18. semoga arwah ditempatkan disamping org beriman ....


    smlm dlm beriata polis ganu dah bg amarah jgn over sgt pacak bendera....

    tp ganu mmg over pun ari tu aku pi bln 3 ari tu pun penuh bendera dah ...ura2 tarikh bubar pun belum lagi ...hmmm

    ReplyDelete
  19. Salam k.Ieda..
    ngerinya..
    salam takziah bt keluarga arwah..

    ReplyDelete
  20. mcm mana la boleh terkena buluh tu ya.. al-fatihah dh ajal dia begitu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...