Sunday, April 14, 2013

LELAKI PARAH DITETAK KETIKA MEMASANG BENDERA PARTI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm dah hilang akal agaknyee .. orang lain pasang bendera juga , kenapa sampai nak bertetak2 nie ... x kesahlah parti mana sekalipun budaya ganas macam nie x sepatutnya berlaku ! dimana sifat profesionalisme anda semua ??? jgn hanya kerana berebut nak pacak bendera , korang yg merana ! ... pemimpin2 korang sedap2 duk tidur kat rumah , korang lak kena bermandi darah dan duk sepital ! ... aduhh pikir logik lah wehhh ! .... bikin emo pagi2 nie .... 

banyak tempat pasang bendera skrg nie .. macam2 jenis dan perilaku si pemasang yg kita nampak .. jgn gadaikan nyawa dan fikiran x matang sampai jadi macam nie .. fikir lah sebaiknya .. pasang bendera hanya utk suka2 pemangkin semangat shja ... kenapa mesti sampai nak gaduh2 .. tindih2 .. perli2 nie .. huhuhuhu BODO ! ... haaaaaaaaa amik !


KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki parah akibat ditetak ketika sedang memasang bendera sebuah parti politik di Kemaman pada Jumaat malam.

Jurucakap Ibu Pejabat Polis Kontinjen Terengganu Supt Koh Ah Tiam berkatakejadian berlaku kira-kira pukul 11 malam itu dipercayai berpunca akibat perebutan kawasan untuk memasang bendera parti.

Katanya mangsa berusia 40-an bersama empat lagi rakannya sedang memasang bendera parti apabila dihampiri sekumpulan lelaki yang kemudiannya bertindak di luar kawalan dengan menetak mangsa menggunakan parang.

"Akibat tetakan itu mangsa mengelami kecederaan parah di bahagian hadapandan belakang badan dan kini menerima rawatan di Hospital Sultan Ampuan Afzan, Kuantan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Menurutnya polis sedang memburu kumpulan suspek yang dipercayai dianggotai10 orang berusia antara 30 hingga 40 tahun.

Tiam berkata sehingga kini sebanyak tujuh laporan polis dibuat berhubung kespergaduhan melibatkan parti politik dan ini merupakan kes pertama yang mendatangkan kecederaan. Beliau mengingatkan penyokong parti politik supaya jangan bertindak di luar batasan dan sebaliknya membuat laporan polis sekiranya bendera dan poster parti mereka dirosakkan.- BERNAMA

sumber :mstar


kawasan umah akak nie ... banyak je bendera2 di pacak merata2 kawasan , pelbagai jenis bendera ada .. haaa x menjadi kesah pun .. jgn sampai ada yg nak cabut bendera org tuu , orang nie sudah ! ... kalau ada , report polis .. kalau xdilayan .. kita diamkan aje .. kalau setakat gantung bendera x menjadi salah punnn .. banyak mana pun gantung , kalau dah hati masing2 nak memangkah pasrti mana2 tuu kita x boleh gak nak marah kan ??? haaaaaaaa soo fikir2 kan lahhh

aduhaiiii pagi2 mood dah kelaut ... dah lah mencari mood update blog skrg nie semakin meruncing huhuhu .. bdan penat .. tu jadi macam nie .. apa2 punn hari nie nak BW .. semalam dah lah x update blog kan .. sowii semua .. ari nie akak jalan!

17 comments:

  1. aduh fanatiknya diorang ni hu hu..

    kak kalau ada kelapangan jom join contest saya:

    http://tsukinano.blogspot.com/2013/04/cuticuti-giveaway-diari-aima.html

    ReplyDelete
  2. hilang akal ape...ish ish

    ReplyDelete
  3. sampai berparang2 teruknya..

    ReplyDelete
  4. xsuka sampai jadi begini...

    ReplyDelete
  5. aduyai..sampai cam ni tlalu fanatik...

    ReplyDelete
  6. ishhh... tak matang btol... agak2 la...

    ReplyDelete
  7. sampai bertetak2. mmg tak patut.

    ReplyDelete
  8. Tak perlula bertetak-tetak kalau nak menangkan parti... aduhh aduhhh... kenapela jadi sampai macam tu... ;(

    ReplyDelete
  9. knplh spi nk bertetak2 cam gini..;)

    ReplyDelete
  10. salam dear sha baru ada kspmtan utk BW..thnks sbb join Segmen 5 hari by sharina

    meh jenguk
    http://www.opzzpinky.my/2013/04/pemenang-brooch-dan-sabun-susu-beras.html

    ReplyDelete
  11. hmm..astaghfirullah..apelah diorg nih

    ReplyDelete
  12. Ish2 mcm2 kes kan kak...rebut kawasan kot kan kak sbb setiap bendera yg dipacakkan ade upahnye....haihhhh cepat laaaa ari mengundi...mate lieya sakit kak tgk bendera besepah simpang siur ni hehehehe

    ReplyDelete
  13. belah sana mmg over ngan fanatik la kak ... ari tu waktu ai pegi ganu mmg dah penuh ... ura nk bubar palimenpun belum ... ari tu berita KPD kamemam dah bg amaran jgn over ...hmmm

    aku pun menyampah ... dok over sgt wat pe ... kite yg ssh depa yg dok atas tu ttp senang ... makin kayo

    ReplyDelete
  14. fanatiknya.... mcmlah kes pasal bendera parti ni

    ReplyDelete
  15. Macam2.. Kalau dah terlalu obses sampai sanggup.. huhuu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...