Tuesday, April 2, 2013

KICAP & CILI SOS JALEN , MESTI BELI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kelmarin beli barang2 dapur dengan ummi akak , macam biasa ini adalah salah satu keperluan wajib kami setiap bulan ... kenapa kami beli macam nie .. sbb nak kan penjimatan .. kalau beli botol biasa2 tuu macam x cukup utk 1-2 bulan .. soo macam nie lebih jimat .. murah pun murah jauh beza dari beli dalam botol tuu .. maklumlahh kami nie ramai .. soo harus pilih yg menjimatkan ! ;)



sedap x payah cakap .. memang diakui ... murah pun murah .. yg penting lebih jimat ! ... ;)
uolss beli macam nie juga ke ?? kenapa pilih jalen .. sbb dah turun temurun guna jenama jalen nie .. sukeeeeeeee ;))






21 comments:

  1. i like!! murah dan jimat dan sedap! tapi brand ni tak de berdekatan dengan saya...cuma saiz sama harga cun nama je lain..hehehhe
    betul kak kalau dah tekak turun kemurun ni sukar nak terima lain dari itu kan ;)

    ReplyDelete
  2. Akak mcm mak lieya la!!! Die pun akan beli stok2 besar gini...mmg jimat kan kak....tp lieya xleh beli gini kak sbb sos n kicap amik mase nak abis hahahahah...

    Akak nak tau, lieya suke kicap kipas udang...mmg asek beli yg tu je la...tp skrang ni harga die dah cekik darah!!! Sebotol tu boleh jatuh harga rm8/9!!! Melampau kan? So kiteorg bertukar ke kicap jalen...hehehehe

    ReplyDelete
  3. saya suka kicap kipas udang....

    ReplyDelete
  4. wah...mmg murahlah kak kicap yg bsr mcm tu xsmpai rm10 pun! Selalu saya beli kicap kipas udang yg botol bsr yg biasa tu pun dah rm7 lbh.. berbaloi2 tu kak..

    ReplyDelete
  5. saya guna jalen pekat manis, best kalu nak wat mi hailam

    ReplyDelete
  6. bole try lps ni he3

    ReplyDelete
  7. yui guna kicap jalen slps kicap kipas udang melmpau plak hrganya..hihi

    ReplyDelete
  8. akak jarang guna jalen.. selalu dok guna kipas udang jer manjang.. byk juga jumpa resepi yg tulis spesific name guna kicap jalen.. tertanya2 pula sedap ke kicap tu. ada akak suruh subby beli tp dia tersalah pula beli kicap jenama tamin.. hehehe.. nanti nak try jugak jalen.. owhh.. akak biasa beli kicap botol kaca yg besar tu je.. betul juga kan.. beli botol besar mcm ni lebih jimat..

    ReplyDelete
  9. samalah kak...jalen adalah pilihan ktorg..:-)

    ReplyDelete
  10. Waaaa, saya tak pernah cuba lagi sos ni kak. Masih setia dengan sos maggie! Hehehe. :D

    ReplyDelete
  11. saya pakai kicap kipas udang, kalau sos pakai jenama life..tak boleh beli botol besar cam ni sebab takde space..beli yang botol biasa pun 2 bulan belum tentu abis, huhu

    ReplyDelete
  12. assalam,

    bunda gune mcm2..heinz yg pekat manis, kipas udang manis, adabi masin...

    lepas ni nak cuba JALEN pulak..selalu gak tengok dlm iklan tv tu.. tksh eida..

    ReplyDelete
  13. Tak pernah try lagi kicap ni..selalu dengar iklan jak sampai anak pun terbiasa cakap, kalau minta kicap mesti sebut kicap jalen padahal kicap biasa jak pun...

    ReplyDelete
  14. klu sos mmg beli jalen botol besar ni,tapi klu kicap guna kicap kipas udang je...

    ReplyDelete
  15. selalu liya beli yg kecik je... :)

    ReplyDelete
  16. besarnya botol2 tu hihihi..kalo Jalen sy slalu pakai utk kordial

    ReplyDelete
  17. mmg murahla akak beli. td baru beli kicap cap kipas udang yg dalam botol berapa ml ntah. dah RM8.40. untung beli yg macam ni la.

    ReplyDelete
  18. tgk iklan je.. x penah try lagi...hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...