Sunday, April 28, 2013

KEDAI GULA - GULA TERLUAS DIDUNIA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok2 jom pakat2 ramai2 ajak anak2 masing2 ke kedai gula2 terbesar di dunia nie .. kita tgk anak siapa yg x nak balik rumah ! ekkeke atau kita tgk ibu bapa mana yg terpacak kerana kagum ! ahahahah pening kepala nak beli yg mana .. nak pilih yang mana ... kalau ikutkan hati nak beli semua kan kan kan ! .....

Gula-gula sememangnya sinonim dengan kanak-kanak mahupun orang dewasa, pendek kata kebanyakkan antara kita memang menyukainya dan mungkin hanya segelintir sahaja yang tidak menyukai makanan manis ini. Kali ini akan dikongsikan suatu tempat yang pasti akan disukai oleh penggemar gula-gula.

Dubai merupakan salah satu kota yang berkembang tercepat di dunia dan juga sebagai kota metropolitan yang sibuk. Dubai selalu penuh dengan kehidupan dan dipenuhi dengan aktiviti dan anda tidak boleh memaksa diri anda untuk tidur di bandar kehidupan ini. Pelancongan adalah industri yang berkembang pesat di Dubai dan ada begitu banyak hal bagi pelancong untuk dilakukan di Dubai, bahawa tidak ada jumlah waktu yang akan cukup untuk melawat setiap daya tarikan bandar ini.




Jadi di sini di kumpulkan senarai beberapa tempat pelancongan terbaik di Dubai. Percayalah bahawa sangat sukar untuk mencari tempat yang menakjubkan seperti di Dubai yang penuh dengan perkara yang luar biasa.

Lagi-lagi Dubai menarik dunia dengan membuat kedai gula-gula terluas di dunia yg dinamakan Candylicious. Luas kedai tersebut mencapai 10.000 kaki. Canopy’a adalah lollipops yang besar-besar dan tersedia juga “pick and mix” dinding (yang juga terbesar di dunia), jadi kita boleh ambil coklat atau gula-gula yang ada di dinding dengan warna yang kita suka! Juga gula-gula M&Ms yg membuatkan pengunjung teringat akan era 80-an.

Konsep Candylicious sendiri adalah fantasi, santai and memori masa kecil , digabungkan konsep kedai gula-gula dengan imaginasi termaju di dunia.
 




sumber : penpatah

serius cakap , kalau akak lah .. akak x bagi anak2 akak masuk .. bila lalu aje larikkkkkkkkkkkkk ekeke .. ye ke .. tapi akak sure teruja nak tgk juga .. sbb zaman kecik2 memang suke dgn warna warni yg pelbagai macam nie .. kalaulah dpt rasa pun dah mujur kan ekekek ...

terbaik lah ! ;)

19 comments:

  1. Saya pun
    .. Mau naim bli semua yg ada dlm kedai ni.. X sanggup.

    ReplyDelete
  2. NAK!!!!!!!! penuh ngan fantasi sangat ni! lawaaaaa :D

    ReplyDelete
  3. Perghh... Ni klu bdk2 msuk xnk kuar ni.. Mkn la gula2 smpai xde gigi.. Hehe

    ReplyDelete
  4. Tudiaahhhh.. hebat.. boleh rambang mata kalau masok dalam kedai tu.. and boleh dok pagi sampai malam kalau dok kat kedai tu.. ;)

    ReplyDelete
  5. Tudiaahhhh.. hebat.. boleh rambang mata kalau masok dalam kedai tu.. and boleh dok pagi sampai malam kalau dok kat kedai tu.. ;)

    ReplyDelete
  6. Kat Dubai...
    Boleh la try kalau gi Dubai...:P

    ReplyDelete
  7. Perghh bleh kencing manis kalau masuk situ..muahaha..M pun kalau bawa Khalish kena larikkkkk ni..hi hi

    ReplyDelete
  8. bahayanye kalau ada kt negara kite..
    mau ramai yg kena kencing manis...^^

    tp js pun teruja gak ni nk tengok warna warni dia..hihi

    ReplyDelete
  9. Aiyoo tak sihat tp sdp hehe

    ReplyDelete
  10. bukan setakat anak yg tak mau balik ni emak bapa pun rasa macam nak tidu dalam kedai tu hehe..

    ReplyDelete
  11. bukan takat budak2 la, mak bapak budak pun bleh meroyan kalu cenggini hehehe

    ReplyDelete
  12. Iman tak suka manis ;) tp klau tgk mesti nak, dah rasa.. buang ;)

    ReplyDelete
  13. kat midvalley ada candylicious ni kak. bukan kata budak2, cikna pun boleh giler kalau masuk sini. kikiki..

    ReplyDelete
  14. laaa ingtkan kt tempat akak td, kt klcc pun ada mcm ni gk tp idak lah besar gini...

    ReplyDelete
  15. mak datukkkkkkkkk


    saya pun teruja!

    habis duit shopping nanti beli gula2 jerk

    ReplyDelete
  16. Try bk kat Malaysia lah..heheheh

    ReplyDelete
  17. salam k.ieda.
    giler besar kedai ni.. huhuh...
    bahaya..bahaya...

    ReplyDelete
  18. siyes.. tgk gmbo terasa manis leting.. (kata org kelate) haha....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...