Monday, April 29, 2013

Kalau PAS Berkuasa, Industri Filem & Muzik Kita Akan Hancur – Norman KRU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

serius memang x sangka words nie kuar dari manusia bernama NORMAN ! woweiiiiiiiiii come on lah .. bukan org bias dgn mana2 parti politik ! ... ko nak sokong mana punnn lantak pi lah ko kan ! no hallll kita hidup dlm demokrasi ..TETAPI kenyataan ko yg mengatakan bila tukar pemerintah akan hancur binasalah industri tuu yg buat org benci mehhhh ! 

emoooo sudahhhh .. sama2 lah nilai dan renungkan ................
nielah dia kalau org terlalu cerdik !

Wow. Satu kenyataan yang sangat-sangat berani daripada Norman KRU. Kenyataan yang telah dikeluarkan menerusi Twitter ini telah menjadi satu topik hangat malam semalam. Abang Nara pun cukup terkejut dan tak menyangka kenyataan sebegini akan keluar daripada Norman KRU.


 Secara jujur, Abang Nara tak nampak bagaimana kehancuran boleh berlaku kepada industri seni Malaysia sekiranya PAS yang memerintah Malaysia. Di negara Iran, industri perfileman mereka boleh dikatakan lebih maju dari Malaysia walaupun berada di bawah pemerintahan Islam. Apa pun Abang Nara suka dengan pendapat daripada Faizal Tahir.
  

Memang betul kata Faizal Tahir. Rezeki itu di tangan Tuhan. Kalau nak hancur, bila-bila masa pun boleh hancur. Tak perlu bertukar tampuk kepimpinan. Secara jujur, Abang Nara agak kecewa dengan kenyataan daripada Norman KRU yang boleh dianggap otai di dalam industri hiburan tanah air.

sumber : abang NARA

macam - macam idiologi BODOH yg kita boleh nampak bila tiba pilihanraya nie kan .. kut yee kena ingat awak tuu islam ... artis ! malu lahh kalau berpandangan macam nie .. 

x kesah nak sokong mana ... hak masing2 tapi bila buat kenyataan macam nie , bukan ke awak memperlihatkan betapa ceteknyaa awak didalam ilmu AGAMA ! ... saya juga bukan lah alim sgt .. tapi kita boleh fikir secara logik lah kan huhuhu sedey ! 

uikkk ter' emoo .. semalam lagi punnnnnnnnnn ;))






13 comments:

  1. alahai. orang hebat apabila berkata-kata. lebih takut industri muzik hancur drpd negara / rezeki yg hancur. Allah yang memberi rezeki bkn PAS/BN. selama ni dia fikir, dia senang lenang , kaya raya ni di sebabkan Muzik tanahair kot, bkn sebab nikmat Allah yg beri. Nauzubillah.
    His character also shown their personal life.

    ReplyDelete
  2. adakah dia tidak bersyukur dengan limpahan rezeki yang dia dapat sebelum ini?

    ReplyDelete
  3. alahaii normannn, sejauh itu je ker buah pemikiran kamu. kena belajar tinggi2 lagi ni.

    ReplyDelete
  4. ini kali bagi tukarrrrrr!!!!!

    p/s: yg lemah pemikiranynye kite akan bimbing agar sepenuh harap rezeki itu Allah yang bagi..kite doakan die mungkin tiada siapa yang mahu ingatkan die yg tidak mahu cari peringatan...Allah berkati Norman dan keluarga serta keturunanannya ;)

    ReplyDelete
  5. HAHA.. Lawakla Norman.. dia nak risau apa, PAS bukan pimpin sorang, PAS pimpin dengan DAP ngan PKR.. kompemla PKR ngan DAP akan bantah klaw PAS nak hapuskan dunia hiburan kat Malaysia.. huhu

    ReplyDelete
  6. seolah2 nak kata pimpinan islam akan menghancurkan industri hiburan tanah air.. kalau semua artis tutup aurat n bagi contoh yg baik kepada peminat2, insyaallah akan jadi ikutan..

    ReplyDelete
  7. terkejut gak sy bila tgk org hebat kuarkan kata2 mcm ni...lbh baik diam klu mcm ni ghomannya...hehh~

    tabik spring faizal tahir! ^_^

    ReplyDelete
  8. Bila bercakap ikut rasa tak ada iman akan jadi macam itulah ieda... hilang terus respect kakak pada Norman. Macam tak tahu rezeki itu dtg dari Allah...

    ReplyDelete
  9. Natijahnya..
    Orang kita beria ia kondem orang macam Norman ni...

    Selang 2-3 bulan..
    Semua pakat pakat lupa..
    Melayu mudah lupa...
    Lepas tu, semua dok seronok hu ha hu ha sokong lagu2 Norman

    :P

    ReplyDelete
  10. salam K.Iedamimi..
    huhuh... xtau nk kata apa.. dah besarkan dia tu?

    ReplyDelete
  11. tak fikir habis2 ni sebelum keluarkan statement.

    ReplyDelete
  12. hok alohh.. mrh org pas kalo cam ni..huhu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...