Monday, April 1, 2013

CUTI - CUTI KE RAUB PAHANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

jalan2 ke raub cuti baru2 nie memang seronok ... anak2 lahh kann , mereka jarang dpt berjalan , nak2 hubby yg sentiasa sebuk , sejak balik dari Temerloh nie .. dia dah x sebuk lagi .. maklumlah dah x kerja sendiri , kerja tolong kawan sahaja .. soo adalah masa dengan kami sabtu ahad .. 
hurmm buat sementara dia mendapat kerja tetap nie .. akak ajak lah dia ke raub jalan2 .. yelahh nak jalan2 punn nak kena ada duit , budget .. berjalan sahaja duit skrg nie .. kalau jauh .. banyak lah budgetnyee ...

ok2 sblm memulakan perjalanan , macam biasa akak akan sediakan sarapan dan bekalan utk anak2 di dalam kereta .. save sikit budget makan2 nie ekeke ;)


mee siput goreng dan sardin rolls simple utk anak2 .. janji makan kekee ;)


 perjalanan yg tenang menggunakan highway .. kalau ikut jalan lama meman penat sikit ... abaikanlahh cermin yg pecah tuu .. dah dekat 1/2 tahun macam tuu .. nak ganti ashik lupa .. selagi belum pecah sepenuhnya hubby malas nak ganti .. aci ! huhuhu

 
 ye anak2 tidur dgn tenangnya di belakang ... untung beli ezora nie .. luas x yah cakap lahh .. ;)


 dah sampai bandar bentong .. janji dgn adik akak nak folo dia sampai kerumah , kebetulan dia balik kerja .. ngam2 jumpa di bandar bentong ... ;))




keesokkan harinya , kami ke pasaraya terbesar di Raub ini Pasaraya TF ... ala2 giant gituu .. sgt2 luas , macam2 ada , ada dari pakaian , keperluan dapur sehinggalah hardware ! .. murah pun murah .. 

anak dara nie ada dengan kami , ibu dia x hantar pengasuh .. suke lah dia jumpe kakak2nyeee .. nak2 zahrien .. awal2 cakap kat mama ema dia x bagi adik amni di hantar ke pengasuh ekkeke .. macam2 budak2 nie ... ;))





17 comments:

  1. syoknya anak2 dpt landing dlm kete..heaven..nmpk sedap mee grg siput tuh;)

    ReplyDelete
  2. ehh... hari apa ieda ke raub ni? akak pun singgah pasaraya TF tu.. sbb nak beli brg dapur utk mak mertua sikit... tp masa akak sampai tu hari sabtu kelmarin dlm pukul 6 ptg gitu... kalau jumpa kat sana mesti gempak kan.. hihi..

    waa... ni yg tak sabar nak sambar exora ni.. sbb saiz & harga lah rasa mcm berkenan je.. tambah2 anak2 dah semakin besar.. mudah2an.. doa2kan akak ye ieda.. hihi...

    ReplyDelete
  3. dah ramai2 landing kat belakang tu...barang letak mana?

    ReplyDelete
  4. wah seronoknya jalan2 kak... ^_^ memang kan exora luas...

    *cermin yang retak tu dah 1/2 tahun? nampak panjang dan besar jugak...tapi tahan ek? nasib dia tak retak seribu... hu hu hu

    ReplyDelete
  5. Santai memasing kat belakang tu kan...
    Hehheheheh..

    ReplyDelete
  6. jauh atau dekat tak kisah, asalkan dpt berjalan. seronok la zahrien dpt jumpa adik amni kesayangan dia. hihi..

    ReplyDelete
  7. NAK SURUH SUAMI TUKAR KETA BESOR SIKIT LA..BOLEH SAYA PUN BARING2 KAT BELAKANG..MUAHHAAH

    ReplyDelete
  8. Syoknya dapat landing kat belakang cam tu..Luaskan kak exora..Kita pun dok tgh bandingkan alza ngan exora ni

    ReplyDelete
  9. comelnya amni.
    semalam saya baru lalau raub, banyak betul kereta orang dah nak sekol n kerja..
    btw pasaraya TF memang murah barang2nya kan..fresh2 dan banyak choice kan

    ReplyDelete
  10. bestnyer berjalan...anak-anak akak pun nampak selesa je baring kat belakang :)

    ReplyDelete
  11. syok jenjalan.. mmg selesa la keta exora tu eh? tgk pun tau dah... alza tu smpit kan kalo nk dibandingkan ngan exora... =)

    ReplyDelete
  12. lor,..tak bahaya ker xtukar cermin tuu..wah kan main landing lagi mereka dlm keta yew

    ReplyDelete
  13. wah...lalu kampung akak laa.
    Dh lama tak balik bentong...dh 5 bulan kot, huhu..

    ReplyDelete
  14. wah luas ye exora

    terkejut yong tgk budak2 bole tido kt blakang hehehhehe

    ReplyDelete
  15. wah landing sakan budak2 tu kt blakang hehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...