Monday, April 29, 2013

BUDAK COMEL BERSAIZ MINI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Budak perempuan ini bernama Kenadi. Dilahirkan pada tahun 2004 dan mengalami penyakit yang jarang berlaku di dunia. Dipercayai, budak perempuan ini hanya mampu membesar sehingga 75 sm dan berat 4 kg sahaja. Walaupun mengalami penyakit tersebut, keluarga budak perempuan ini menerima beliau seadanya.





sumber :penpatah

allah maha mengetahui atas apa ciptaannya .. sungguhpun anak ini kecil , tetapi dia mendapat kasih sayang tidak berbelah bagi .. sayu aje bila tgk kan kan kan ... ;) betapa bahagianya bila kita memang mendambakan anak untuk menghias kehidupan kita ....



22 comments:

  1. Mungkin ni bahagian masing2.. Pasti ada hikmah kenapa tuhan jadikan adik ni secomel ni...

    ReplyDelete
  2. subhanallah....bila tengok bahagia je dy w.pon byk kurangnya...:)

    ReplyDelete
  3. dah mcm patung mainan la.. sangat2 kecik..

    ReplyDelete
  4. cute comel, Allah maha besar, kalau tak silap kat malaysia ada juga dulu pernah terbaca pasal budak ni dia bersaiz kecil.. sangat unik.. seingat saya nama dia zanial

    http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Zuriatistimewa/Article/cetak

    ReplyDelete
  5. alorr cumelnya budak ni..
    boleh main dgn santa claus lagi. hehe gayanya mesti seorang yg happy go lucky kan..

    ReplyDelete
  6. ada pun gambar zanial ni kat link ni...
    http://helmdahl.blogspot.com/2011/09/umur-7-tahun-tinggi-56sm.html
    gigih cari..
    teringat lagi masa saya mengandungkan Dina saya ada membaca kisah Zanial ni... sehingga sekarang masih lagi ingat kisah anak istimewa ini...
    sungguh menabjubkan..

    bila diperhatikan muka mereka nak sama kan?

    ReplyDelete
  7. Salam K.Iedamimi..

    huhuh..luar biasa saiznya..
    ttp comel :)

    ReplyDelete
  8. Sentiasa lah comel dia :) semuanya kuasa Allah kan?

    ReplyDelete
  9. pernah baca pasal ni dulu..

    ReplyDelete
  10. subhanallah..wpon kecil tp sgt2 comelll

    ReplyDelete
  11. keciknya.. nak pegang pun seriau. tp comel. ;)

    ReplyDelete
  12. comelkan, untung dia sebab dapat kasihsayang & perhatian seperti kanak2 yang lain

    ReplyDelete
  13. comel....mcm mainan je dia...tu la kuasa Allah. kt Malaysia dulu pun ada rasanya pnh msk mjlh mastika.tataw perkembangan sekarang...

    ReplyDelete
  14. kecik2 pun tetap comel kan..lagi2 di tatang bagai myk yg penuh ;)

    ReplyDelete
  15. sgt comel laa... bertuah dia punya family yg bole terima dia seadanya..happy family nmpknya dorang ni...

    ReplyDelete
  16. moga dia kuat dan sihat dalam menjalani kehidupan seharian.. ;)

    ReplyDelete
  17. saya penah tgk kak dia berlakon dlm cite apa ntah..dia jd burung....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...