Wednesday, April 17, 2013

BILA ZAHRIEN SEDANG BELAJAR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahahha nie kisah masa cuti weekands baru2 nie .. dah pandai demand anak teruna akak nie .. bila suruh belajar , dia siap pesan ibu ambik lah gambar , adik nak tgk ! .. ahhaha macam tahu2 aje mak dia blogger tegar .. masuk pic dlm blog .. dia kalau nampak akak ambik gambar dia , dia akan cakap .. haa ibu nak letak dlm komputer erkk ekekeke ... 

yelah bila kebetulan akak buka blog , dia selalu lah menempel kat sblh akak , sama2 tgk apa yg ibu dia buat ekeke .. bila ada nampak pic dia .. suke sampai ke telinga .. ;))

skrg nie zahrein memang cukup liat nak suh belajar .. entahlah .. geram kadang2 tuu tapi bila dia belajar , dia mudah dpt .. senang aje .. nak2 bab mengira nie .. 1 ,  2 , 3 nie dia memang mudah nak ingat ... tolak dan tambah sekali ajar aje .. alhamdulillah lah kan ;)   


ahahha siap buat peace yoo ! ...
haa kemain kan ... dari mana dia belajar pun x tahulah .. ;))
 


nie adalah sejam kan .. lepas sejam jee .. dia duk x diam .. resah gelisah .. lepas tuu terus buat2 ngantuk .. padahal nie awal pagi nie .. macam2 alasan dia bagi .. kalau ajak makan laju je ..

kalau dah makan , dia akan bagi alasan nak makan layie ! huhuhu .. anak oh anak ... bila dah semakin besar nie , semakin banyak kerenah dan semakin banyak alasan yg dia boleh kuarkan .. pelik2 pun ada tau ! .. ;))

27 comments:

  1. amboi,dh pandai nk tgk dulu eh.alaaa jgn risau.ibuu letak pic yg hensom2 je.heee

    ReplyDelete
  2. Salam K.Ieda..
    Hihi.. mcm2 karenahnye si zahrien..

    inilah buah hati pengarang jantung ibukan?
    rajin2 belajar ya zahrien! :)

    ReplyDelete
  3. maboi peace!!! hahaha macam tulah kan kak, siduruh belajar ade je alasan, sakit perut laparlah, apa lah haishhh hehehe

    ReplyDelete
  4. Haha anak bujang sy pun camni lepas sejam dia mula macam kambing dek ulek gelisah tak tentu arah kalau ngadap game okey je pulak tu..

    ReplyDelete
  5. sempat lagi buat peace ye.... samalah dgn meya... sekejap je semangat nak belajar separuh jalan mulalah kata penatlah, ngantuklah. nak makan lah

    ReplyDelete
  6. belajar sambil berpeace msh smpt ekk..zahriennn2..hihi

    ReplyDelete
  7. sempat lagi tu buat peace..haha... alhamdulillah zahrien budak bijak.. ;)

    ReplyDelete
  8. sama la dengan uwais gitula...ok la tu kak janji dia belajarkan

    ReplyDelete
  9. hehehe mule2 je semangat pastu dh mls

    ReplyDelete
  10. hahahaha..sempat 'peace yo' lagi tu...

    takpa...setiap kita berbeza penerimaannya..ada yg belajar sikit, tapi mudah tangkap...zahrien dlm kategori ni :)

    ReplyDelete
  11. bab belajar hero kecik akak pun malas sgt. soh buat latihan abc pun teramatla malas. geram sgtttt

    ReplyDelete
  12. tang buat peace tu yg lawak kak...siyes kelako sbb muke serius, sebelah tangan menulis, sebelah tangan tunjuk peace heheheeh....

    comel sgt!

    ReplyDelete
  13. anak siapalah ni?? cute sgt..

    ReplyDelete
  14. Salam Kak Ieda.. tu la anak bongsu kak ieda yea.. layan kan je la...
    kekadang lucu kan...heheh...

    ReplyDelete
  15. Alasan tu tanda anak bujang tu kreatip kak he3....

    ReplyDelete
  16. hehe lama-lama pandailah dia :)

    ReplyDelete
  17. sambil buat kerja sekolah sempat lagi berpeace yo...hehe

    ReplyDelete
  18. Amboi sempat lagi wat peace yer..Rajinnya dia belajar yer.. alhamdullillah.. moga dia rajin sampai bila2.. :)

    ReplyDelete
  19. haha lucu yang dia buat peace tu tapi mata fokus study..hepi baca entry ni kak :)

    ReplyDelete
  20. Ragam anak2 kan..pandai posing peace yaw sbb tau mamanyer nak publish pic zahrein yer..

    ReplyDelete
  21. khusyuknya zahrien belajar. tak pandang kamera pun. hihi..

    ReplyDelete
  22. budak zman skrg ye kak.. bijak lebih..hehe.. nnt die jdi blogger gak la kot..ikot jejak mak die..hehe

    ReplyDelete
  23. tudia sempat wat peace yo!!hahahaha
    xpelah sejam pun dah ok tu..budak2 ni kena didik seawal nye..lau x bsr nti..haa kita lak diajarnya haha

    ReplyDelete
  24. ok sesangatler tu boleh gak sejam... anak saya yang sulungtu dah tak tau nak ajar camner.. neneknyer yang cikgu tadikapun pening... inikan saya yang takder asas mengajar...
    lagipun anak2 bukan boleh paksa sangat.. buat mana yang dia suka nanti buat lagi.. biar sekejap tapi manfaat.. kalau lama2 nanti dia bosan.... terus bosan sampai bila2 lagi terukkan...

    ReplyDelete
  25. Sempat lagi buat peace ya...nasib baik ibu rajin masak ya zahrien hihihi

    ReplyDelete
  26. Sempat lagi buat PEACE tu..hi hi..blajaq rajin2 yek Zahrien..

    ReplyDelete
  27. Amboih..
    Sempat peace lagi tu.....
    Hehhheheh..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...