Friday, April 5, 2013

BAGAIMANA MELAYAN SUAMI SEMASA BERHADAS BESAR ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam jumaat yang indah , semoga kita semua mendapat keberkatan diatas hari jumaat yg indah ini ... aminnn 

haaaaaaa ada pernah tertanya2 tak ?? atau ada yg dah tahu .. dan rasanya ada yg x tahu dan kurang jelas kan .. soo jom kita baca soalan dari seorang pembaca didalam artikel pakar cinta ;)

pic google

Salam PakarCinta, saya baru mendirikan rumah tangga dan kurang mempunyai pengalaman terutama dalam melayani suami ketika saya datang bulan. Boleh PakarCinta berikan tips supaya saya dapat memberi kepuasaan dan layanan sewajarnya walaupun keadaan tidak mengizinkan?

Jawapan Cinta:
Haid sering diistilahkan dengan “halangan”. Maksudnya adalah orang yang mendapat haid berhalangan untuk melakukan solat dan beberapa ibadah lain. Hak-hak seorang suami jika dilaksanakan oleh sang isteri dengan penuh keredhaan maka akan mendapat pahala. Misalnya salah satu hak suami terhadap isteri adalah melayaninya ditempat tidur (jima’).

Namun, dalam satu keadaan isteri diharamkan memenuhi hak suami tersebut iaitu ketika dirinya berhadas besar, samaada haid atau nifas. Walaubagaimanapun, cara menambat hati suami ni ada banyak caranya.

Sebagai contoh, menambat hati suami adalah dengan menjaga kemaluan si suami. Pastikan kemaluan suami cukup ‘makan’ dengan ‘makanannya’ yang halal itu. Janann menolak ajakan suami untuk berjimak kerana dalam Islam hukumnya HARAM dan isteri mendapat laknat dari Allah. Ada juga di riwayatkan dalam hadis (tidak pasti hadis sahih atau tidak) bahawa isteri perlu melayan suami walaupun si isteri sedang menunggang unta. Boleh lihat sendiri betapa pentingnya menjaga kemahuan suami. 

Dari sinilah isteri boleh menambat hati suami. Mungkin agak keterlaluan bunyinya, tapi macam-macam boleh berlaku. Nak jaga mulut suami mudah, kalau tak pandai masak boleh sahaja pergi ke restoran dan beli makanan untuk suami. Tapi kalau makanan kemaluan suami tak cukup atau tak dapat nak bagi, di mana suami nak cari lagi? Dah tentu pergi ke wanita lain. Zaman sekarang ramai suami pergi kerja bagaikan kucing kelaparan. Kalau masalah ni berlaku, semua kerja jadi tak betul dan berserabut, ada sahaja yang tidak kena. Ada suami yang mengadu si isteri hanya melayan suami sekali sahaja dalam tempoh dua hingga tiga bulan walaupun pasangan baru sahaja berkahwin malah tinggal bersama dan sekatil. Amat penting faktor di atas cara menambat hati suami dengan berkesan. Jangan terlepas pandang faktor tersebut dalam menambat hati suami ni.

Berilah makan kepada kemaluan suami dalam masa haid atau pantang ni dengan caranya, bukan bagi ‘makanan’ yang betul tu, hukumnya HARAM nanti. Islam telah mengharamkan berjimak semasa haid danawaktu nifas, tetapi Islam tidak melarang isterinya untuk memuaskan kemaluan suaminya. Antara caranya ialah membeli satu jenis seluar pendek ketat untuk di pakai dengan pad haid untuk memuaskan nafsu suaminya. Caranya lakukan apa-apa sahaja selain daripada memasuki ke dalam faraj atau dubur seperti ini adalah dilarang dan haram (waktu haid/liwat memang haram). Berbuat apa-apa selagi dapat keluarkan air mani suami, dan itu adalah penting. Apabila dah keluar, suami akan tenang. Darah tak naik kepala.

Wahai para isteri, ingatlah bahawa hanya dengan taat kepada suami, Allah SWT mengizinkan memasuki syurgaNya melalui mana-mana pintu!

sumber : pakar cinta

haaaaaaaa menarik kan infoo nie .. semoga kita semua mendapat kebaikan dan dapat mengejar jannahnya .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn ;)

30 comments:

  1. nice info... ISlam tak melarang layan suami ketika berhadas, yg dilarang hnya Jimak je.. so, bergaullah macam biasa kcuali jimak... :)

    ReplyDelete
  2. Batas-batas pergaulan ketika sedang dalam haid/nifas kena tahu betul-betul...

    ReplyDelete
  3. salam jumaat kak :) ntry bagus nie..

    ReplyDelete
  4. Nampak remeh tp ada juga yg tak tahu bab hukum hakam dan apa yg dibolehkan rupanya

    ReplyDelete
  5. nice info kak....ada jugak yg tak tahu nie...

    ReplyDelete
  6. hehehe...baca sambil muka menahan malu...=P

    ReplyDelete
  7. bagus info ni utk pasangan yg baru kahwin. semoga tak terbabas melakukan perkara haram semasa hadas besar.. namun.. ada byk lagi cara utk melayan kehendak suami agar ia tidak merajuk.. hehe.. hati suami sangat sensitif bila berkenaan dgn kehendak yg satu itu.. itulah yg dikatakan nafsu lelaki hanya satu... jadi kena pandai2lah isteri menjalankan kewajipan..

    panas betul issue ni ye ieda.. hehe.. takperlah info utk kebaikan bersama..

    ReplyDelete
  8. perkongsian yg bagus utk pasangan yg telah berkahwin saje... masih ada juga yg samar2 kan pasal ni.

    ReplyDelete
  9. info menarik ni tq share yer. Done nuff juga !

    ReplyDelete
  10. Salam K.Ida..
    hihih..tenkiu for sharing :)

    ReplyDelete
  11. kemaluan @ kemahuan?

    hurmmmmm nampak remeh tp besar impaknya, dasat ye jika laki tak cukup makan...

    ReplyDelete
  12. hahahaha...baca sambil tersenyum sorang2..betul la apa yg dibuat sebelum ni hihihi

    ReplyDelete
  13. seluar pendek ketat? apa kaitannya?
    tak fahamlah kak.
    walaupun belum kahwin, nice info ni.. terima kasih share..

    ReplyDelete
  14. info berguna, tp malu2 yus nak baca...:)

    ReplyDelete
  15. Salam jumaat kak... Bagus info nie... sama2 kita manfaatkannya.. Tq sharing kak :)

    ReplyDelete
  16. alamak.. kite budak2 lagi. hi. hikhik *gelak gatei*



    :3



    p/s: info untuk lepas kaweng ni. :p

    ReplyDelete
  17. tersenyum deqla baca.. hihi..cuba la penuhi keinginan suami.. nnti kalo suami cari lain kite gak susah ye tak.. haihh mintak simpang..

    ReplyDelete
  18. info yg menarik kak....in sha Allah moga kite menjadi isteri yg diredhai Allah swt...

    ReplyDelete
  19. bagus perkongsian nih...:)

    ReplyDelete
  20. erk .. maluuu hehhehe

    good info kak

    ReplyDelete
  21. walau malu tapi mahu hiks hiks hiks, hmmm paham dah, ada jugakla praktik ni hahahhaha

    ReplyDelete
  22. nice info kak
    bgs pd sape2 yg blum tahu lgi
    el dah lama tahu hahahahahaha

    ReplyDelete
  23. dpt jugak info utk bakal2 xkawin lg nie..hehe

    ReplyDelete
  24. Nice info kak. Sharing is caring kan. (^_^)

    ReplyDelete
  25. hai kakieda...nice info.
    *lama dh saya tak buat post & bw..

    ReplyDelete
  26. Perkongsian yg sangat berguna kak......

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...