Thursday, March 14, 2013

ZAHRIEN , KICAP & TELURNYA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

inilah dia anak teruna akak sorang nie .. nie pic masa akak cuti MC last week , haaa kebetulan memang bila akak mc dan cuti , akak akan ambil pic dia pagi2 .. suke tgk gelagat dia .. see , macam biasa .. walau dah buat sarapan , nasi juga yg dia berahikan ! ... ahahhaha anak tuk ummi lah katakan 

nasi x banyak songgeh laukkan telur dan kicap punn jalan ! .. ;)) 

tgk dia makan , akak lak yg terliur ... tuu ayah sebelah sabar menanti nak hantar ke sekolah pagi tuu ..


see semangat kan anak kuu sorang nie ..
kata orang makan nasi ngan kicap dan telur nie menaikkan selera kita ... kalau akk tambah sambal belacan dan ikan masin ! perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nambah2 lah kannn .. x menahan mak !

rasanya anak akak sorang nie je yg mengikut tuk ummi dia .. even akak skrg kalau cuti sabtu ahad , 1st mesti makan nasi than baru lah ngadap sarapan lain .. dpt jamah sikit pun jadi lah .. macam zahrien nie , lepas dia makan nasi dia akan minta sarapan yg akak buat , tapi x banyak lah .. dapat rasa pun dah ok .. ekekek ..

perut melayu jati nie ! dan ada orang cakap makan nasi kosong macam nie anak2 x gemuk .. yelah x der lauk ... eh idokk lahh cer tgk anak teruna akak nie ! muahhahaha ;))

20 comments:

  1. kite yg tgk jadi lapo..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. berselera dia makan nasi pagi. saya tengok pun lapar nih

    ReplyDelete
  3. samo cm akil kak ..

    sure nak kicap , tp kalau daku msk NO KICAP .. tp akil ttp makan ..

    psl teluq plak dia dh muak , myb psl hari2 kt umh bbysiter lama dok kne makan telur je

    ReplyDelete
  4. Kihkihkihkih!!
    Akak, jgn kata akak, ina tgk dia mkn ina pun terliur..
    Pandai dia mkn..
    Anak akak si Aqil Naim tu amat2lah payah nak disuruh mkn nasi..
    Balik2 mak dia yg tukang ngabehkan nya..
    Aduhai!!
    Tu yg kering je bdnnya tu {mcm mak dia jgk ler} ;p

    ReplyDelete
  5. lauk kicap dgn telur pun sedap..

    ReplyDelete
  6. selera dia mkn nasi pagi2 ek..sama cam kyra suka lauk kicap + telur..cuma kyra tak kuat mkn..setakat mkn utk lunch n dinner je

    ReplyDelete
  7. telur+kicap mmg best!
    seronok tgk zahrien mkn..
    kalau ank sy cukup punya payah lahaiiiiii nak suruh makan! fuhh

    ReplyDelete
  8. Ya Allah...senangnya nak bela anak bujang sorang ni, kicap, telur dan nasi...senang bangat deh... he he he... selera dia makan, seronok pulak tengok...

    ReplyDelete
  9. bagus ar zahien ni kak...tak memilih...senang...

    ReplyDelete
  10. nasib baik dia tak mintak lauk2 lain kan.. hehe.. at least mkn nasi putih lebih baik dari mkn nasi lemak dipagi2 hari kan ieda... hehe..

    ReplyDelete
  11. amboi,..sampai yg tgk ni terasa nak g ambik nasi makan ngan kicap gak nie..hahaah..terliur nengoknyer

    ReplyDelete
  12. Makan nasi, telur ngan kicap pun dah sedapppp ;D hee.

    ReplyDelete
  13. dulu bujang selalu gak makan nasi dengan telur goreng jer, pastu letak kicap...memang sungguh menyelerakan...hiks...

    ReplyDelete
  14. aku pun mkn nasi pepagi tak mkn nasi tak leh hidup ... i love nasi

    ReplyDelete
  15. seronok SA tgok dia makan....amboi...bukan main lagi...sama macam dania..nasi telur dan kicap cukup

    ReplyDelete
  16. sedap tu kicap dengan telur. nyummm..

    ReplyDelete
  17. anak2 el x bape sgt mkn nasi ngan kicap..tp lau nasi ngan telo aje mmg lalu diorg haha

    ReplyDelete
  18. Tengok Zahrien mkn jer, makcik tni terus lapar

    ReplyDelete
  19. simple mcm tu pun sedap.. lg2 kalo panas2...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...