Monday, March 25, 2013

ZAHRIEN E-DAY YANG SIMPLE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua 

akhirnya dapt juga buat bday utk anak teruna akak sorang nie ... punyelah dia merayu nak kan kek , sib baik semalam ahad kedai kek buka .. memang unplanned sbb akak x ingat bday dia .. 2 hari sblm tuu akak2nya ingatkan akak mengenai bday adik kesayangan mereka nie ...
huhuhu sorii lah ibu kesibukan sampai x perasan sebenarnya .. last2 minute belikan dia kek sahaja .. 

kebetulan kami mlm semalam ada jamuan makan tulang ( istilah di majlis kawin yg jamu malam ) di kampung akak ... soo lepas majlis makan tulang tuu , barulah dpt potong kek dengan bday boy ! very simple ... zahrien pun x kesah makan kek sahaja .. yelah .. janji makan kek kan ... insyaallahhh nanti jika ibu ada rejeki lebih , kita buat celebration yeee ... celebration lah sgt ! ekekke

 pic ibu dan zahrien ... abaikan lahhh white board belakang tuu .. dah x sempat nak padam dahh huhuh
dan satu lagi ... OMG .. i'm look big !!! huhuhu


 yes ... cantik tak cantik tak ... yeeeeee I dah gain weight tau ! ... dlm 2 kg .. last 2 weeks 71kg ... now 73kg huhuhu - kerja banyak koot huhu mak stresss ... alasan ! ekeke


 memang baguss lah anak teruna ku ini .. dia sikit x memilih cuma nak kek tuu ada ultraman shja .. kecik pun x per ibu ... ya tuhannnn syukur sgt2 dpt anak macam nie ... lega dan terharu sgt2 .. dia tahu ibu dia x cukup ongkos untuk beli mahal2 ..



syukur dan terharu sgt2 bila zahrien dah semakin besar dan semakin memahami , jika cakap ibu x der duit atau x cukup duit dia diam sahaja .. walau sedar dia mgkin sedih .. tapi dia awal2 dah cakap , adik x nak kek besar2 .. ibu x der duit , ayah x kerja ..sian ayah ..  siann kat ibu ! ... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Alhamdulillah kerana allah kurniakan anak2 yg memahami keadaan akak .. sgt2 terharu ...
I LOVE U SO MUCH ! .... ;))



22 comments:

  1. Semoga zahrien menjadi anak yang baik kak... =D

    ReplyDelete
  2. anak lelaki ni tak banyak kerenah kan eida..jangan dengan Maisara..
    dah beli kek nak topi..
    dah ada topi nak belon pulak..dah beli belon nak menatang yang tiup2 tu..aih.. sabor je la...

    ReplyDelete
  3. Happy birthday ti you Zahrien. Smoga membesar sebagai anak yg soleh. Suka gambo yg no 3 tu kak ☺☺

    Kak...even beratmu naik, tapi muka still maintain cun. Bagi sket lemak2 tu kat saya. Saya nak gumuk ni kak ☺☺

    ReplyDelete
  4. happy birthday zahrien..sentiasa jd gud boy utk family ya.. :-)

    ReplyDelete
  5. simple but meriah takpe...asalkan anak happy kiter pun happy kan kak :)

    ReplyDelete
  6. sebak bila baca perenggan terakhir..

    Alhamdulillah Zahrien anak yang baik, sejuk perut ibu melahirkan dia..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. dpt anak yg faham keadaan kita kan ieda..
    anak akak aritu pun ptg kek dah lewat.. mula2 masa besday dia tu.. belanja kfc tapau je kebetulan kakak dia ada blk dr asrama.. then di kata.. besday abg takde kek ke? hehehe.. tak sangka pulak dia nak juga kek sbb dia bukan jenis suka mkn kek pun.. mgkin dia teringin nak potong kek aje kot.. bab mkn tu dia serah kat org lain je.. haha.. akhirnya.. buat jugala kek utk dia walaupun dah belated..

    ReplyDelete
  8. Wah, nampak meriah. Nanti bagilah saya sepotong kek juga tau! Hehehe.

    ReplyDelete
  9. Hepi Bestday.. sedapnya kek biru 2.. heee..

    ReplyDelete
  10. Syukur dapat anak yg memahami.. akak plak x pernah celebrate bzday anak2 dgn kek sbb semuanya x suka kek!

    ReplyDelete
  11. seronoknya zahrien dapat kek comey.. ;)

    ReplyDelete
  12. happy birthday zahrien...:P

    ReplyDelete
  13. eppy 5th birthday zahrien... bgs zahrien ek, tak kisah kek apa jnji ada ultraman... bgs lah kak, dia dh beso itu dia paham situasi kite...
    ish akak tak nmpk beso lah, kurus je dana tgk...

    ReplyDelete
  14. selamat hari jadi zahrien..maaf kak lama saya tak jenguk akak..kblkngan ni mood dh ke laut la kak..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Ieda

    Selamat Hari Ulang Tahun Kelahiran Khas Untuk Zahrien

    moga menjadi anak yg soleh disamping berjaya di dunia dan di akhirat

    ReplyDelete
  16. baiknya zahrein, takmo susah2kan mama ye, nak kek sikit heheheh

    ReplyDelete
  17. HB zahrein..jage ayah ibu & family ye :)

    ReplyDelete
  18. good boy Zahrien...moga jadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
  19. hbb ... moga jadi anak kebanggaan org tua yer dik.. ;)

    ReplyDelete
  20. happy besday Zahrien! cantik pic akak bertiga dgn hubby & zahrien tu..sweet happy family :) Zahrien anak yg baik hatinya..sgt2 memahami ibunya..tersentuh & sebak baca ayat2 dia tu.. :,)

    ReplyDelete
  21. xpe, ajar bersusah2 dahulu. may Allah bless kak ida satu family :)

    ReplyDelete
  22. moga jadi anak yg soleh yer zahrien

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...