Tuesday, March 5, 2013

TERKINI SERANGAN DILANCARKAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ya allahhh ya tuhan ku semoga sentiasa memberikan perlindungan kepada hambamu dalam apa jua keadaan dan ku serahkan segalanya kepada mu .. aminnnnnnnnnnnn


4 LETUPAN:: kedengaran diselang seli dengan bunyi tembakan! J et-jet pejuang TUDM dilihat mula melintasi Kampung Tanduo, Lahad Datu!Allahuakbar!!! - info drpd wartawan yg bertugas di sana!
KUALA LUMPUR: Pasukan keselamatan lancar serangan jam 7 pagi ini terhadap kumpulan penceroboh di Kampung Tanduo, Lahad Datu, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Jet pejuang juga turut digunakan untuk serangan pagi ini dengan mengebom lokasi lokasi yang mana dipercayai tempat persembunyian penceroboh. -BERNAMA-

 

 


Menurut sumber berita, kawasan yang menjadi fokus utama serangan adalah Kampung Tanduo, Lahad Datu di mana ketua penceroboh, Raja Muda Azzumudie iaitu adik kepada Sultan Sulu, Sultan Jamalul Kiram III bersama lebih 100 pengikutnya berkubu.

Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd. Zain berkata, pihaknya juga sentiasa bersedia dan mampu berhadapan dengan apa sahaja situasi yang akan berlaku pada bila-bila masa

Pasukan keselamatan yang terdiri daripada pasukan tentera dan polis mempunyai perancangan dan strategi mantap serta mampu menangani isu pencerobohan di Kampung Tanduo di sini yang telah berlarutan selama 19 hari.

Angkatan Tentera Malaysia dijangka melancarkan serangan besar-besaran dalam masa 24 jam bagi menamatkan pencerobohan tentera Kesultanan Sulu di beberapa daerah di Sabah. 2 Batalion tentera kelmarin sudah tiba di Lahad Datu bagi membuat serangan balas terhadap pengganas tentera Sulu .

Walau bagaimanapun, menurut beliau, pihaknya juga sentiasa berwaspada dan tidak memandang rendah pasukan penceroboh yang dilihat mempunyai pengalaman bertempur selain taktik serangan gerila yang baik.
“Kita mempunyai rancangan dan kita tidak boleh terus masuk tetapi apa yang penting kita telah mengepung dan mereka sentiasa dalam perhatian kita.

sumber : SINI

22 comments:

  1. Semoga Allah melindungi mereka semua dan melindungi Malaysia!!

    ReplyDelete
  2. Salam...doakan keselamatan anak buah kak Zai dan juga semua yang berjuang disana, terima kasih.

    ReplyDelete
  3. semoga semua nyer selesai dgn segera..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, kau selamatkanlah tentera dan polis-polis kita agar pulang dengan selamat. Amin...

    ReplyDelete
  5. semoga semuanye selasai tanpa ada pertumpahan darah lagi, amin...

    ReplyDelete
  6. moga semuanya selamat...amin

    ReplyDelete
  7. Apa yg membimbangkan pada penduduk yg berada di sana. Kesiannya...

    Sama-sama kita berdoa moga yg baik-baik belaka akhirnya.

    ReplyDelete
  8. moga cpt selesai.. takut dah rasa n moga pejuang2 kita dilindungi

    ReplyDelete
  9. semoga pejuang2 kita dan penduduk disana dilindungi

    ReplyDelete
  10. salam akak..semoga semua yang terlibat selamat...

    ReplyDelete
  11. Moga cepat selesai semuanya. Takut rasanye.

    ReplyDelete
  12. semoga pasukan keselamatan kita berjaya tanpa kehilangan nyawa, dan biar penceroboh itu semua mati di bom

    ReplyDelete
  13. Ya Allah..selamatkanlah wira2 kami di sana..semoga semuanya selamat dan dapat diselesaikan dengan cepat

    ReplyDelete
  14. Moga mereka semua di lindungi...

    ReplyDelete
  15. aku sentiasa memohon agar anggota keseelamtan kite sentiasa dilindungi ...

    kekejaman penceroboh sulu sama spt kafir laknat ..ape yg diorg telah supt yg yg meninggal smlm .... kejam

    ReplyDelete
  16. rumah merah tu tmpt tahanan pati filipino aka penceroboh di sabah ditempatkan.

    mungkinla diorg penah diseksa pihak bertanggungjawab dan ini adalah misi diorg utk mendapatkan wang pajakan n.sabah dan membalas dendam. ini mungkin romours @ kenyataan ....

    ReplyDelete
  17. Semoga perkara ni cepat selesai..

    ReplyDelete
  18. semoga semuanyer berakhir dgn segera & selamat ye

    ReplyDelete
  19. lepas meeting tadi ada terbaca jugak dekat FB... hu hu hu... x sabar nak tunggu segalanya pulih...semoga segalanya berakhirlah dengan segera...amin...

    ReplyDelete
  20. moga semuanya dilindungi..

    ReplyDelete
  21. salam k.ida..
    huhu..cma ingatkan dah selesai..rupanya masih bergolak lg.. semoga allah lindungi pewira kita..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...