Tuesday, March 19, 2013

SWEETSOUR SIAKAP , TOMYAM AYAM & TELUR DADAR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

perghhh entry perap punya lah lama .. ekkeke x lah lama sgt punn , 2 minggu lepas punye menu .. ingat tak lagi yg akak pernah cakap nak buat entry pasal akak masak simple2  ikan siakap sweet sour , tomyam ayam dan telur dadar nie .. haa nie lah dia .. dah lama duk dlm draf , x der idea nak taip ape cerita .. soo akhirnyaa kuar gak ekkee ;) ok lahh seyess x tahu nak cerita pasal resepi nie .. tapi akak betul2 puas hati dengan ikan siakap yg segar dan manis ini ..

2 ekor dpt rm10.00 hinggit sahaja .. apa lagi tghari tuu masak bagailah akak .. ala menu simple dan senang aje kan .. kalau uolss petik jari sahaja .. akak nie sbb jarang masak ikan siakap nie .. beli punn dah siap disiangkan ekkee ;) yelahh org x biasa makan .. soo resepi sweet sour tuu , macam biasa akak ambil dari my resepi google shja ! .. ;))



 




alhamdulillah , macam biasa bila menu yang x selalu buat nie , memang akak suke bila anak2 makan lajuu aje .. siap x simpan2 dah ekkeke 2 ekor kami makan ber8 sahaja .. main tuu .. kira hari tuu akak ratah sahaja lauk nie ! ... sedapppp sbb manis !

ikan siakap tuu beli ngan mamber opis , 2 ekor rm10.00 shja , kebetulan akak tolong jualkan juga .. sebab tuu dpt diskaun dgn dia ;) ... memang kira dia jual murah lah .. rm 7.00-8.00 seekor yg sedang2 tu .. kan kan .. dah lah fresh layie ! ... oh yaa nie siakap bela .. 



32 comments:

  1. murahnya akak beli ikan siakap tu... hurmm..ikan siakap tu kalau goreng garing2 pas tu masak sweet sour memang menyelerakan... aiyarkss...tiba2... kepingin pulak...

    kalau akak yang masak mesti sedap...tengok gambar pun tau...

    ReplyDelete
  2. ermmm terus lapo tengok siakap akak ni...

    ReplyDelete
  3. sedapnya siakap akk.
    lapar perut sy ni kakk

    ReplyDelete
  4. terliurnya tgk lauk akak ni

    ReplyDelete
  5. smpai 2 ekor siakap tue..terliur sudah kak..

    ReplyDelete
  6. sedapnye kakkkkkk..adehhhh, lapo plak perut nie..

    ReplyDelete
  7. menyelerakan... kalau dapat makan hari2pun ok....

    ReplyDelete
  8. murahnya...tak dpt harga tu kalau kat sini. Nak murah beli kat tesco or carrefour masa promosi.

    ReplyDelete
  9. Sedapnya siakap sweet sour tu.

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah...sedapnya kak ^_^

    ReplyDelete
  11. Dapat jamu mata je la...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  12. wow...den suka betul siakap 3 rasa...jeles plak dpt siakap murah mcm tu....paling murah pun rm13.99 sekilo...ahakz

    ReplyDelete
  13. bestnyer la kalu jadi anak kak ieda nieh, makan sume sedap2 belaka...

    ReplyDelete
  14. terus lapar bila tgk entry nih...huhu

    ReplyDelete
  15. sedapnya kak!! akak pakai kamera apa ni? siyes terliur hehehhe

    ReplyDelete
  16. saya suka kalau siakap ni masak kukus.,kalau goreng kurang suka la..

    ReplyDelete
  17. Murah betul ikan siakap 2 ekor 10 hengget.. segar plak tuh..

    Tgk lauk pauk ieda.. lapor plak pewut nie.. :)

    ReplyDelete
  18. paling penting kena rajin mencuba ... cam sy ni takut nkmasak masakan cam ni takut tak de org mkn ....

    ReplyDelete
  19. bertuahnya suami eida dpt isteri pandai masak

    ReplyDelete
  20. Memang puas makan la macam ni...masak sendiri..hihih...kalau gi kedai, dah sure siakap siap masak tu paling murah RM 20++

    ReplyDelete
  21. mengancamnyer sume lauk ni..sedappp

    ReplyDelete
  22. Eh kak murahnyeeere..2 ekor seploh hengget... Sedap dpt masak sendiri kan kak...puas meratah hah...kak, lieya selalu tingin nak masak ikan siakap sweet sour mcm akak buat tp umah lieya xde kuali besar...so payah nak goreng sekor2...gatalkan sedangkan boleh je potong ikan tu hahahahah....alasan je tu!

    Betul tu kak. Sesekali masak special siap laaa bertambah2 budak2 ni mkn...kite tgk pun seronok kan kak

    ReplyDelete
  23. Perghhhh menyelerakan sungguh masakan akak...

    ReplyDelete
  24. amboi...mmg sedap ni kak.

    ReplyDelete
  25. Nampak sedapppp makanan ni :D

    ReplyDelete
  26. woiii apa ni...
    nah mamngkok tingkat sy nk tapau semua sekali hahahahahaha

    ReplyDelete
  27. harini mama masak tomyam jugak. nyummm.. ;)

    ReplyDelete
  28. agak2 bleh hntq sket x kat org bujang ni..hahaha

    ReplyDelete
  29. banyaknya penuh akak penuh meja..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...