Monday, March 4, 2013

SINGGANG SERANI IKAN AYA & SAMBAL TEMPOYAK !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

makan tghari yg sangat2 simple tapi menambah 2x ahahhaha .. x der diet2 dah kalau menu macam nie .. haa sape suke .. angkat keyboard tinggi2 .. meh mai umah .. akak masakkan ! ;))



simple aje nie .. x yah susah2 masak beria kan ekkee ..
simple2 macam nie x leh masak selalu .., sbb macam nie lah yg buat I menambah2 makan uolsssssss .. x menahan kan .. ala masakan kampung punn .. singgang serani nie , bila ada ikan aya @ ikan tenggiri sedap kan .. perghhhhhhhhhhhh .. oh ya selain singgang serani nie .. kalau singgang tumis pun lagi sedap ! .. ;))

mood : happy sbb dah dpt masuk blog KAKCIK SEROJA , rupenya tu link blog lama .. kalau gitu akak kena tukar di google+ akak tau , sbb bila klik link akak kat comment akan kuar google+ yg ada link blog lama akak ;)
TQ kakak ! ;)

27 comments:

  1. adehh.. tempoyak la pulak.. dah meleleh air liur ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. adeh sedapnya kak.. tambah2 lagia da sambal tempoyak...

    ReplyDelete
  3. assalam ieda..sambal tempoyak pembuka selera

    ReplyDelete
  4. aduhhhhhhhh eida, feveret akak tu

    ReplyDelete
  5. Selalunya memang masakan yang ringkas itulah yang membuatkan kita makan bertambah2. :)

    ReplyDelete
  6. sukanyer yg simple2 mcm ni ,. lebih menyelerakan !

    ReplyDelete
  7. mkn singgang dlm pantang je kak .. ai tak pandai nk buat asal buat je tak sama rasa cam MIL buat taks edap pelik betui time nk buat tu siap call mak lagi ...hmmm

    klu budu pun sedap ni kan

    ReplyDelete
  8. simple is the bestt! sedapp tuhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  9. uikss sedapnya kak, tapi apakan daya perut lapar tapi tekak tak boleh nak menerimnya huhu sedeyy

    ReplyDelete
  10. Tempoyakkkkk...sedapnya.

    ReplyDelete
  11. sebenarnya mknn yg simple tu lg berselera nk mkn kan..

    ReplyDelete
  12. ayooo akak..simple tp sedap..;)))

    ReplyDelete
  13. Perghhhhhhhhhhhh!!!
    Kak, sedapnya kak..
    Akak, i miss u so much..
    Akak x rindukan kami ke.. ;D
    Rindu kat akak & anak2..

    ReplyDelete
  14. makan mcm nie pun dah mmg meyelerakkan kan kak

    ReplyDelete
  15. Yg simple2 gini laa yg membuka selera..adoiyai..

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. thanks....

    salam. ukhuwah.

    ReplyDelete
  18. sedap nyer tgk. seronok masuk blog yg ada gambar mkanan ni. seronok tgk jea la.hehe

    ReplyDelete
  19. sambal tempoyak tu my fav sis..ala bestnyer makan dgn nasi panas..huhu

    ReplyDelete
  20. Masakan simple pun nampak sedap dan sangat menyelerakan ^_^

    ReplyDelete
  21. hari ni pun masak singgang kak...

    ReplyDelete
  22. inggang mmg sedap. tp sy lg suka dgn sambal belacan.

    ReplyDelete
  23. kak ooo kak saya angkat keyboard tinggi dh ni hahaha

    ReplyDelete
  24. salam k.ida..

    nyummieh!
    klu cma singgang ikan butir nangka mkn dgn nasi putih.. sedapp :P

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...