Wednesday, March 20, 2013

SEKSI ITU HAK SAYA : CIK TA .. ADUH COME ON LAH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhhhhhhhhhh come on lah Cik Ta ..  org tegur tuu untuk kebaikan , tanpa peminat siapa lah awak kan .. soo terima lah dengan lapang dada ... terima kasih lah dengan peminat yg care tentang U dan ZS ... kan dah nak kawin .. off course ramai yg mendoakan u .. cakap2 tuuu satu doa tau !
apa2 punn akak juga doakan pasangan ini bahagia dan harap2 sampailahh ke jinjang pelamin ... jadilah macam Shila & Sharnaaz dulu ... very sporting terima teguran , nak2 shila tuu .. tapi sayang mereka x lama kan huhuhu


Akibat gambar menampakkan sebahagian pahanya yang telah dikongsi menerusi laman Instagram Zain Saidin, Rozita Che Wan telah dikutuk teruk oleh sebahagian peminatnya kerana berpakaian terlalu seksi. Malah ada yang berpendapat imej sebegitu tidak sesuai dengan Che Ta memandangkan usianya yang sudah mencecah 40-an.

Rozita Che Wan menyedari perkara ini dan berkata kepada Sinar Harian yang dia tidak ambil pusing terhadap kata-kata orang di sekelilingnya. Kata Che Ta:-
Saya tahu macam-macam orang kata tentang saya. Umur dah meningkat tapi masih nak seksi dan tak sedar diri.Apa pun yang mereka cakap, saya tak kisah. Saya nak buat apa pun, itu hak saya.


Sementara itu, kekasih Che Ta, Zain Saidin telah pun mematikan akaun Instagram miliknya. Ini kerana komen-komen negatif yang terlalu banyak diterima memberikan kesan buruk kepada karier dan orang yang tersayang.


petikan : abang NARA


hurmmm macam2 lahhh wehhh ... ;) tapi seyess kalau tanye pendapat akak , akak pun x suke cik Ta seksi2 macam tuu , pertama sbb dia wanita islam ! dan berusia , kedua sebab dia dah jadi ibu , ketiga dia dah pun nak menikah baru .. soo apa salahnyee dia berubah dari skrg kan .. x salah sikit2 lah kan .. jgn seksi2 sgt .. admire sbb dia ibu muda yg cantik ! .. haa sebab ke admire lah kita care pasal dia kan ;) ...

hurmmm apa2 punn harap2 sgt lahh lepas dia kawin dia akan berubah .. semua mendoakan yg terbaik buat dia ...

50 comments:

  1. betul tu ieda.. org kata kalau umur dah masuk 40 tahun tp ia masih tak mahu berubah... maknanya sampai2 bila2 dia akan terus macam tu.. wallahualam.. harap2 masih ada sinar hidayah buat cik ta kita yg comel tu...

    ReplyDelete
  2. ermmm... berpakaian biar kena pada umur tapi jangan tuakan diri sebelum tua...so kenalah pakai yang sesuai giteww... pasal che' ta ni... kalau x nampak peha pun masih boleh seksi...

    honestly, saya sendiri dah gantung semua skirt2...mini skirt yang pendek nampak peha tu... hu hu hu... alhamdulillah dah more than 2 years kot...

    ade jer artist yang x pakai singkat2, dedah sana dedah sini, tapi still awesome and gorgeous...

    ReplyDelete
  3. Cepat melatah Cik Ta ni....

    ReplyDelete
  4. tapi betullah...umur dah meningkat, apalah nak seksi sangat, betullah hak dia, tapi dipamer kat masyarakat...

    kalau tak salahlah, dulu cik ta pernah cakap balik haji /umrah, tak nak seksi dah...tapi langgar janji lupak..

    ReplyDelete
  5. hak mmg hak.. tp org lain pn ade hak nk menegur :)
    smoga pintu hidayah terbuka luas utk nya.. cian kat ZS nnt, bsr sgt bebanan yg dipikul once sah bgelar suami istri :)

    ReplyDelete
  6. budak zain tu suka dia sbb cantek dan seksi lah, kot. Kalo dia tak suka kekasih dia seksi...mesti dia sendiri pun dh tegur dulu..mm

    ReplyDelete
  7. tah la kak..falsya mmg cukup xsuke cik ta nie..bg falsya die xde la lawa..lawa die fake sgt3..bkn kate2 jeles tau kak, tp tah laaa..ssh nak ckp..nmpk la yg lawa die tuh lawa palsu..

    ReplyDelete
  8. baca je.. huhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  9. cik ta berfikir guna lutut kowt.

    ReplyDelete
  10. mmg bertambah seksi skrg ni RCW ni.... semoga dia berubah ....

    ReplyDelete
  11. moga di bukakan pintu hatinya untuk berubah...pakai pakaian yg sopan lagi nampak cantik & ayu...

    ReplyDelete
  12. Alaa kak, lieya x sempat tgk pic kat insta tu hahahahhaha...nak jugak sekodeng tuuu....tp mmg die ni seksi kak...rileks je pakai skirt pendek....org cantik laaa kate kan...body pun mantop huhuhu

    ReplyDelete
  13. Pasan x skrg ni artis bila umur dah meningkat makin seksi..sbbnya derong seakan tak bole terima kenyataan yg diri semakin tua..tu psl pakai seksi2 biar nmpk muda gitu..sepatutnya makin berusia, cpt2 berubah kan..jadi lebih baik seblmnya.. tak gitu? =)

    ReplyDelete
  14. retis..gitulah..kisahnya...mg makcikta tu,..cpt sedar...

    ReplyDelete
  15. childish..hok mu up gambar tu tuk apa...sure tuk suh orang nengok...pastu orang kutuk mu delete...haiya, gini ke nak jadi pak orang..haihh...eh emo plak ku???

    ReplyDelete
  16. salam k.ieda..
    huhuh.. menutup aurat itu kewajipan kan..semoga che ta jg akan menutup aurat 1 hari nnti...

    ReplyDelete
  17. Takpe kita doakan baik2 mudah2 ada lah perubahan dari dia nanti. Ikutkan saya pun tak suka dia ni seksi2 tapi mana tahu satu hari nanti dia akan berubah jauh lebih baik dari kita kan..Sama2 la kita berubah untuk kebaikan.

    ReplyDelete
  18. Udah bangka...udah le tak leh tegur...udahnya...kita boikot...jerk...

    ReplyDelete
  19. emm susoh la kak kalau dia rs diri dia tu hak dia ... sebenor nye DIRI kite ni hak Allah swt..

    kang Allah swt tarikkkkk roh tu , cer tgkkk leh idup xxxxx

    ReplyDelete
  20. kita doakan yg terbaik untuk cik ta..semoga dia berubah menjadi muslim yg lebih baik

    ReplyDelete
  21. owh akak! sedih kan bc komen dia begitu. semoga Allah beri dia hidayah mcm artis lain :)

    ReplyDelete
  22. kalu akak pakai cenggini g pasar malam, gamaknya hubby terus komen 'buang tabiat ke ummi kamu,??? kubur kata mari, rumah kata pergi' sementara org sekelling berkata2, agaknya org ni tak betul kot!!

    sori, lari dari tajuk asal..

    ReplyDelete
  23. budak2 br dpt yg bergetah gitu nk tunjuk kat smeua org die hebat tu pasal up gambo kekasih yg hot tu ... last2 delete acc kaver ..hua hua hua

    ReplyDelete
  24. mmg tak minat la cikta seksi..plsss la... mmg la hak masing2.. tapi kalo nak juga seksi, suka ati la heee~

    ReplyDelete
  25. baru je add ZS smlm..amlamatnya tkdpt lah nkt tgk gmbr peha gebu cik ta..adehhh..

    hrmm mybe dia fkir bila dia seksi akan lbih cntik dan mnawan..kalo pkai tudung pakai tutup aurat nmpk dia lbih tua..mna tahu itu yg dia fkirkan..haha

    ReplyDelete
  26. ape2 la che ta oi... dosa pahala diri sendiri kan...

    ReplyDelete
  27. sbb pakwe muda kot, tue yg dia pun nak rasa muda gak dgn pakai seksi tue

    ReplyDelete
  28. dpt yg muda jiwa pun kenalah muda.. hihihi

    ReplyDelete
  29. setuju dgn akak..apa2 pun kena berbalik pada agama iaitu ISLAM!

    ReplyDelete
  30. Tak apa lah..saudara seislam lain dah tegur...Neraka tu pun hak eksklusif mereka yg jahil dan ego.

    ReplyDelete
  31. makin tua makin menjadi..seksi tu subjektif..xpayah smpai nk tunjuk paha bagai..

    ReplyDelete
  32. hmm...dia lupo usia dia brp kot...hehe

    ReplyDelete
  33. semoga ALLAH berikan hidayah buat beliau..

    ReplyDelete
  34. biasalah tu artis dah besar kepala..pantang ditegur...

    ReplyDelete
  35. sib baik SA x minat dia..

    ReplyDelete
  36. Lately dia memang seksi lah. Tgk dlm rancangan apa kata FBI aritu. Pendek betul skirt.

    ReplyDelete
  37. jawapan dia mcm jawapan nabila huda juga..

    ReplyDelete
  38. tak salah teguran membina kan.

    ReplyDelete
  39. cik ta kena blaja jawab soalan dgn berhemah.huhuhu
    kelakar bila jawapan ni dari wanita yg dah agak berusia.kalau umo mcm shila amzah tu blh la nik terima lagi..kikiki

    ReplyDelete
  40. teguran peminat utk kebaikan cik ta kalau dia tak boleh terima zain pula kene nasihatkan, hidup suami isteri nnti lg byk dugaannya

    ReplyDelete
  41. cik ta ni tau la lawakan body pun meletup...tak pakai skirt pendek pun tak per kot...pernah nampak dia kat office saya tahun lepas pakai baju kurung cun sangat....

    ReplyDelete
  42. Sgt tak sesuai gn umonye... hrp lepas kawen, berubah jd lbh baik.. amin..

    ReplyDelete
  43. Sgt tak sesuai gn umonye... hrp lepas kawen, berubah jd lbh baik.. amin..

    ReplyDelete
  44. Sgt tak sesuai gn umonye... hrp lepas kawen, berubah jd lbh baik.. amin..

    ReplyDelete
  45. Saya doakan dia berubah

    ReplyDelete
  46. hurm... "seksi itu hak saya, dosa tu pun hak saya la" hahahaha..

    lantak dia la kak.. kita tegor pun dah dpt pahala..alhamdulillah... ;)

    ReplyDelete
  47. Just doakan dia untuk berubah.... :-)

    ReplyDelete
  48. Betoi tue kak....huhuhu sedihlah cik ta jawab gitu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...