Sunday, March 10, 2013

Rumah Amal Buah Hatiku, Bangi, Selangor

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhh sebak rasa hati keibuan akak nie bila baca artikel mengenai rumah AMAL BUAH HATIKU , BANGI Selangor ini .. sayuu sgt2 .. membaca entry adik TIHARA membawa akak kepada artikel luahan dari blogger ayufatharina.com 
dia yang telah membuat lawatan kesana bersama suami dan anak2 .. alangkah seronoknya kalau akak dpt bersama mereka .. aduhh x tergambar rasanya lagi .. ingin akak panjangkan niat baik dari blogger adik TIHARA dan adik ayufatharina mengenai keadaan anak2 comel ini ..
semoga dengan usaha yang tidak seberapa dari akak , memudahkan perjalanan hidup mereka semua ..:(
 





 
pic semua dari blog ayufatarina.com dan 
 meminjam dari kata2 ayu ...

Ya Allah, lihat la kawan2, betapa sucinya wajah2 ini, apalah yang mereka faham pada umur2 sementah ini? Anak2 kita ada kita, ibu & ayah di sisi mereka setiap kali mereka memerlukan, tapi anak2 ini hanya ada penjaga mereka sahaja.. Sebak melihat kegembiraan mereka bergambar.. Bila ditanya, seronok tak tinggal di sini, semua kata seronok, ada ramai kawan2..

Sumbangan boleh dibuat ke akaun  Maybank: 5628-3461-8936 atas nama Buah Hatiku Enterprise


tiada apa yang dapat akak katakan lagi melainkan menyeru hati2 ibu diluar sana untuk dapatlah sekiranya menyumbangkan sedikit bantuan dari segi kewangan mahupun barang2 ... sekiranya ada yg duduk berdekatan , bolehlah singgah dan berikan lawatan kasih sayang terhadap anak2 yang masih kecil ini ... sedih dan sebak bila melihatkan wajah2 mereka .. :(

16 comments:

  1. hari tu ada baca dekat FB, ad antara adik kecil kat sini mengidap eczema...letak tepung kanji je xnak kasi gatal...sedih betul..

    telekung project ada buat cabaran untuk anak2 yatim ni...

    ReplyDelete
  2. moga ramai yg menghulurkan bantuan nanti

    ReplyDelete
  3. baru jer smlm hubby hulurkan keratan akhbar, kalu nak derma, kat sinipun boleh, itu kata beliau..

    ReplyDelete
  4. Comel je kanak-kanak tu. Moga dewasa nanti mereka menjadi orang yang berguna kepada masyarakat.

    ReplyDelete
  5. semoga diberi kemudahn buat mereka.

    dekat dgn rmh bos ejulz ni kak ieda..

    ReplyDelete
  6. Semoga dorang bahagia dan berjaya di masa hadapan......:-)

    ReplyDelete
  7. Semoga ramai yg menghulurkan bantuan..

    ReplyDelete
  8. comel betul diorg tu
    ermmm semoga ada insan yg dapat menghulurkan bantuan sama2 kita ringankan beban diorg kan kak

    ReplyDelete
  9. inshaa Allah soon kami akan lawat rumah ni sbb kt bangi jekan..

    ReplyDelete
  10. Semoga Allah membantu mereka melalui insan2 yg bermurah hati. Saya akan simpan alamat ni.

    ReplyDelete
  11. comel2 budak tuh semua...

    ReplyDelete
  12. anak2x comel..mmg sebak bila memikir, diorang cuma ada penjaga utk menumpang kasih...hu~

    ReplyDelete
  13. Moga ramai yg membantu....
    sebak melihat wajah mereka...

    ReplyDelete
  14. semoga urusan mereka dipermudahkan

    ReplyDelete
  15. alahai sedihnya nnt saya terjah belog ni

    ReplyDelete
  16. kesian mereka... terpancar wajah gembira mereka..tp dlm hati Allah je la yg tahu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...