Saturday, March 2, 2013

MEE & MEE HUN SOUP IN THE HOUSE !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhu lewat update hari nie .. semalam pun dpt update satu entry sahaja .. nak buat macam mana .. mood entah kemana .. nak2 baru habis program audit nie kan .. soo memang tgh cari mood ... semalam juga ada urusan di bank dan macam2 tempat layie .. kuar pejabat kul 3 , selesai urusan semua terus balik .. x balik ke opis dah .. settle semua dlm kul 5 macam tuu .. nak balik pejabat macam mana .. jalan off course dah jam masa tuu .. so decide utk terus balik rumah sahaja ...

sampai sahaja rumah .. lapar dan letih .. lepas makan , relax2 sekejap terus bam .. huhuhu keletihan .. sedar2 dah petang dah .. ;) .. oklah malas nak cerita kisah semalam .. pagi2 nie banyak benda kena buat , maklumlahh hujung minggu kan .. so memang akak masak bfast utk anak2 dan family , nak2 hubby yg memang dah lama x makan mee hun sop nie .. sooo special request lah dari dia .. alhamdulillah dah settle dan masih berbaki .. memang sengaja masak lebih .. so mana yg x nak makan tghari , leh makan mee dan mee hun soup ini ... ;)) jom lah layan pic akak nie .. ;))


hari nie ngelat x shake ! ahhahaha .. cuti2 biasa akak terlebey rajin masak .. so kenalah makan kann .. rugi x makan ;)

kudapan mesti ada .. biasanya kuih .. kuih x der .. soo nuggets dan fries sahaja .. sesekali layan kan .. ok je ... ;))


alhamdulillah .. menu simple kami sekeluarga .. tgk jam dah dekat kul 12 , masak pun x layie .. rasanya masak lambat sikit .. anak2 dan suami masih kenyang makan sarapan pagi ..

plan nak masak siakap masam manis , tomyam dan telur dada sahaja .. ala2 restoran muahhaha berangan kann .. eh2 ... ye betul ... nak masak siakap ari nie .. semalam beli ngan kawan di pejabat .. haaa dpt 2 ekor rm10.00 ... alhamdulillah dpt murah , fresh2 layieee .. macam mana leh murah ?? 

rahsiaaaaaaaaaaaaaaaaaa ngehx3 ... ok2 nanti kan pic siakap masam manis akak yeeeeeeeeeeee .. ;))

ps : nal BW kejap .. semalam seharian x jenggah umah uolsss sorry sgt2 huhuhu

22 comments:

  1. kalau menu sarapan sebegitu rupanya sampai malam pun kenyang lagi tuh kak...hehe

    ReplyDelete
  2. As salam Kak Ieda,

    Mcm ni bukan kira simple lagi dah... rasa nak jilat je screen ni ha....huhuhuu... sedapnye alahai...

    ReplyDelete
  3. Sedappppnya mee hun sop ni! :D

    ReplyDelete
  4. murahnya siakap biasa saya beli seko rm7..sedapnye menu akak hari ni :)

    ReplyDelete
  5. TERUS TERLIUR...BESTNYAAAA

    ReplyDelete
  6. hmm sedapnye selamat berhujung minggu kak

    ReplyDelete
  7. akak ni. ni dah bukan simple ni.ni blh bawak ke mkn tgh hari dah ni..hehr

    ReplyDelete
  8. Ambik.. ngan2 periuk dok atas meja, ala2 hotel gitu..

    ReplyDelete
  9. oh ya, sup tu ader lg ke? bak le sini semangkuk..

    ReplyDelete
  10. kalau cam ni punya sarapan..mau sampai petang kenyang nih

    ReplyDelete
  11. Bestnya, hidang terus dengan periuk atas meja!

    ReplyDelete
  12. Asslmkm kak Ieda.
    Lama nya tak masuk sini. Kak Ieda sihat?..Fuhh!!..Sedap2 nya kak.

    ReplyDelete
  13. ermmmm.. sodap.. hehe

    ReplyDelete
  14. sedapnye kak..hai trliur tngok!

    ReplyDelete
  15. sedap aje! suka2! fav akak jg ni.

    ReplyDelete
  16. rajinnya akak masak banyak2..

    ReplyDelete
  17. emmm sedapnya ni kak, penat kan, masak mcm ni pun dah cukup smpi malam

    ReplyDelete
  18. nak sikit? he he he... yummylicious...

    ReplyDelete
  19. salam k.ida..
    wah..meriah menu.. nyum3.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...