Monday, March 11, 2013

KUEHTIAW DALAM DEMAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuu hari nie MC , demam selsema .. sakit tekak sejak hari sabtu hari tu .. tuhan sahaja yg tahu .. pedih x dpt nak tidur malam .. patutlah mood pun entah kemana .. dlm demam2 tuu , semalam terpaksa juga ke Stesen Bas , ambil frozen dari mak saudara di kelantan ... dah lah bas tu rosak .. kandas sana sini last2 tengah mlm semalam baru dpt ! bayangkan keadaan akak yg demam2 nie terpaksa ke Terminal , sbb kalau suruh suami dia x kenal dan x pernah lagi pergi sorang2 .. soo utk pertama kali nie akak kenalah ajar dia .. lepas nie dia sahaja yg pergi ambil sekiranya akak demam atau ada hal macam nie huhuhu 

dan malas nak cerita pasal demam nie ... pagi nie tadi , bangun juga sediakan sarapan buat anak2 .. mereka sekolah kan .. soo gagahkan juga buat sarapan ... ini untuk suami dan akak hanya makan roti cicah tea O shja ... x der selera ... alhamdulillah semua x meragam .. kecuali zahrien yg bila ada kuehtiaw nie dia still nak nasi .. huhuhu

 
 sepiring utk akak simpan , mana tahu tekak lalu nak makan dlm kul 10 nanti huhuh

macam biasa , kebetulan adik akak di KL balik semalam .. soo dia grg kan frozen donut dan kuih balak/keramat ini .. alhamdulillah pun sedap cicah dengan tea O .. tekak demam dan perit2 nie nak makan bubur sahaja .. huhuhu sib baikk ada org tolong buatkan ..

letihnya badan bila demam nie .. sakit sana sini ...tapi gagahkan juga udpate blog kesayangan nie .. dah lama sunyi kan .. sbb x daya sgt2 sejak hari sabtu aritu ..

29 comments:

  1. alahai siannya akak.. semoga cepat baik dari demam ye...
    untung diorang ada ibu yang rajin, sempat lagi masak di kala demam tu... makan ubat ye

    ReplyDelete
  2. get well soon dear....

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh kak...
    Sekarang memang musim tak sihat....
    Ramai je yang tak sihat..

    ReplyDelete
  4. makan ubat ikut time ya kakak.
    sy doakan akk cepat sembuh.
    dalam demam tu sempat gak siapkan sarapan marveles..sifat ibu mmg begitu kan kak :)

    ReplyDelete
  5. salam akak syg...windu!
    akak dah sht? akak ni masak apa je nmpk smua sedap

    ReplyDelete
  6. samalah kak...saya pun mkn keuh tiaw pg ni...

    ReplyDelete
  7. cepat sembuh kak,akk sedap nmpk kuetiow,sy puasa ni.hehe

    ReplyDelete
  8. moga cepat sembuh ye kak... demi keluarga gagah kuatkan diri juga kan

    ReplyDelete
  9. jaga diri ye kak..demam2 pun gigih buat kuetiau goreng tu..

    ReplyDelete
  10. dah mkn ke kuehtiau tu kak ..dah puku 11 dah ni ... get well soon dear

    ReplyDelete
  11. kali ini giliran eida lak erk?

    aduhhh dapat bayangkan camner keadaannya, moga cepat sembuh, jangan lupa makan ubat & rehatkan badan..

    ReplyDelete
  12. kesian kat akak

    jgn lupa makan obat ok

    get well soon n take care :D

    ReplyDelete
  13. kesian kat akak

    jgn lupa makan obat ok

    get well soon n take care :D

    ReplyDelete
  14. Memang musim org demam nie...ank saya pun demam. Semoga cpt sembuh ya kak..

    ReplyDelete
  15. get well soon ya kak...

    sedapnya koeytiau tu!!! rasa nak cari koeytiau goreng utk lunch ni

    ReplyDelete
  16. moga cpt sembuh yer kak...sedap nampak kueytiow tu

    ReplyDelete
  17. Sedapnye tgk kueytiow tu...
    Moga cepat sembuh kak...

    ReplyDelete
  18. semoga cepat2 sembuh kak..
    skali2 kalo demam..best jgak..nk2 kalo org layan mcm putri kan..hehe

    ReplyDelete
  19. Kesiannya ieda ni. Kalau kakak dah tak daya memang tak ke dapurlah ieda. Ieda kuat mental..

    Moga cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  20. lama nda makan kuih gelang kak...nyumnyum

    ReplyDelete
  21. Demi anak2 iye laa sebagai ibu gagahkan juga laa yer..badan tuh utk bangun.. buatkan sarapan kan..

    Sedapnya tgk kueyteow Ieda.. :)

    ReplyDelete
  22. Semoga cepat sembuh kak...
    Kuetiew tu nmpk sedap....

    ReplyDelete
  23. salam Ieda..semoga cepat sembuh ya.Mungkin cuaca tak menentu..bykkan minum air kosong

    ReplyDelete
  24. bykkan minum air kosong.menggoda betul koe teow tu.

    ReplyDelete
  25. cepat sembuh ye kak.

    sedapnya, lapar sy tengok. ;)

    ReplyDelete
  26. alahaiii sedapnye kuetiow..dah lama x mkn...huhuhu... cpt smbuh yer kak!

    ReplyDelete
  27. salam k.ida..
    huhuh..semoga cepat sembuh ye..

    sdp tgk k.tiaw tu :)

    ReplyDelete
  28. rindu nak makan donut yg mak buat..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...