Wednesday, March 6, 2013

KES BUNUH SUAMI : PENYANYI NOURI ISMAIL DI TAHAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

subhanallahh .. kut ya pun marah , sampai boleh pukul sampai mati ke ?? huhuh sedih ... semoga menjadi pengajaran dan renungan kita bersama ..


Gempar Malaysia pagi tadi apabila laporan akhbar menyebut yang seorang penyanyi wanita telah memukul suaminya dalam keadaan terikat sehingga menyebabkan mangsa terbunuh.
Laporan mStar Online terbaru menyebut yang pihak polis telah menahan seorang penyanyi irama Latin yang popular sekitar tahun 1990′an, Nouri Ramli berhubung kematian suaminya dalam insiden itu.

 

Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin yang mengesahkan perkara itu berkata, Nouri bersama dua anak saudaranya telah ditahan pada pagi Rabu dan di reman di bawah Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah bagi membantu siasatan.
“Kami menahan wanita itu di rumahnya pagi tadi (Rabu) dan tidak dapat dipastikan berapa lama dia akan di reman. Mereka akan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh”

sumber : rotikaya

uolss kenal ke siapa artis nie .. akak pernah dgr nama .. tapi wajah x cam lah .. huhuhu takziah buat keluarga arwah suami dia .. huhuhu x pasal2 ko kena masuk penjara .. dah tuu anak yg kau duk pertahankan tuu macam mana ?? siapa pula yg nak jaga .. 

gitulah kalau kita nie tiada pegangan agama , hilang pertimbangan bila syaitan duk kat sebelah ... x rujuk ke jalan yg benar , duk benarkan syaitan menguasai diri .. minta dijauhkan lahh huhu




44 comments:

  1. Nauzubillah kan kak..

    ReplyDelete
  2. ya allah terkejut sebab baru je tau ni kak, bila amarah menguasai diri mcm2 boleh terjadi

    ReplyDelete
  3. tak kenal pun. tp kejam kot. :/

    ReplyDelete
  4. Tak kenal langsung artis ni :) Takziah buat keluarga arwah suaminya.. Kesian nasib anak..

    ReplyDelete
  5. bila sabar ada batasnya...bila syaitan telah berbisik...anak juga jd mangsa keadaan...

    ReplyDelete
  6. lya igt nama & muka dia ni.. tp lagu apa dia nyanyi mmg x igt.. tp dia ni sezaman dgn anis suraya, syura , intan sarafina dulu2.. zaman2 tu la..

    subhannallah...
    xmampu kata apa2.. sbb kebenaran hanya tuhan y tahu,.. smoga roh arwah tenang di sana..amin

    ReplyDelete
  7. muka lawa..
    tp kesian jugak dgn nasib dia..
    hanya Allah yg tahu kenapa dia bertindak mcmtu.

    ReplyDelete
  8. akak ingat penyanyi ni...tp dia tak terkenal pun. kot ada satu dua lagu pun popular suam2 kuku aje.

    Tp sampai hati dia pukul sampai mati...tak kisah ler atas alasan apa pun. Siap2 ikat2 pulak tu...nauzubillah.

    ReplyDelete
  9. dia ni mental kot kak? erks...dan saya memang hampir2 terlupa nama dia pernah wujud dalam industri hiburan tanah air sehingga saya tengok gambar dia...

    ReplyDelete
  10. Isskk..mcm2 di akhir zmn ni..x kena pyanyi ni...x brp glamor kot artis ni..huhu

    ReplyDelete
  11. lily pun ingat penyanyi ni..
    terkejut baca berita ni...tak sangka...

    ReplyDelete
  12. tak kenal..

    nauzubillah..mintak simpang dr kita dan saudara mara terdekat..Amin..

    ReplyDelete
  13. ini la akibatnya bila setan menguasai diri.. sampai mati dipukulnya... alahai..mcm2 kes skng nih...haah la penah dgr nama gak.. tp x cam muka.. x fofular..huhuhu

    ReplyDelete
  14. penah dgr nama , lagu pun suam2 kuku je kak..

    rs nye 1 lagu je kut phtu terus snyp .. tup2 bunuh laki adehh

    dia dgn ank sdara dia siap ikat laki dia pukull.. laki dia mmg sakit jntung terus meninggal ... takziah ..

    ReplyDelete
  15. falsya pun ade baca..kut ye pun marah jgn la smp pukul smp mati..xpsl2 masuk penjara..sudahnye sama je..xbg suami jumpa anak, last2 die pun xdpt jmp..

    mintak dijauhkan la..

    ReplyDelete
  16. ingat laaa sikit penyanyi nouri ni ..tapi tak ingat die nyanyi lagu ape :) ..hermm kite keluarge die kite tak tau kan? ntah ntah die nak pertahankan diri ke, ape ke ..ntah, aku pon tak bace penuh cerite nouri ni ..

    ReplyDelete
  17. Maybe dia marah sgt kot, dia pukul sekuat hati & xsangka laki dia blh mati, btl kak bila amarah menguasai diri, habis lah....

    Xkenal pun artis ni...huhu

    ReplyDelete
  18. tak kenal lah kak penyanyi tuh, katanyer arwah laki dia sakit jantung ek... mcm2 lah manusia ni kalu iktkan perasaan sgt

    ReplyDelete
  19. AJ ingat muka dia.....
    Lagu dia tak berapa nak ingat...
    Sebab masa tu muda lagi kan.... =D
    Tapi kenapa kejam sangat sampai melibatkan kematian...

    ReplyDelete
  20. tak kenal la pulak artis ni....
    iskkk mintak dijauhkan la ek perkara2 macam ni...iskkkk

    ReplyDelete
  21. jenuh memikir penyanyi latin malaysia.. search internet baru nampak muka...

    ReplyDelete
  22. tak kenal la kak. lgpun tahun 99 sekolah rendah lg. :p

    ReplyDelete
  23. tak kenal la kak. lgpun tahun 99 sekolah rendah lg. :p

    ReplyDelete
  24. sekarang ni dua2 tak dapat jaga anak..dia lak meringkuk la dalam jail..

    ReplyDelete
  25. mesti ada sbb jadi mcm tu sehingga dia hilang pertimbangan.. Allah juga yg maha tahu segalanya.. wallauhalam.. moga menjadi iktibar kepada kita semua..

    ReplyDelete
  26. Nama dia familiar lah kak..
    Tp x ingat rupa dia lagu dia..
    Nama je yg familiar..
    Bila dah kurang sabar..
    Mcm2 leh jd kn kak..

    ReplyDelete
  27. hmm tak kenal la kak sape dia nie..hmm..sian kat anak2 dia..

    ReplyDelete
  28. hmm..tak kenal la kak..sian kat anak2 dia..

    ReplyDelete
  29. die ni popular sekejap je.. pastu senyap...skrg popular balik..hehe

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. penyanyi Latin yg PM tau hanyalah Shakira...hehe

    ReplyDelete
  32. Laaa...dia ker. Tertanya2 juga smalam siapa penyayi yg bunuh suami tu.

    ReplyDelete
  33. Dah tgk muka baru cam artis nie.. Selalu dgr suami bunuh @ pukul isteri..ni isteri yg pukul & bunuh suami..kira berani la nie...

    ReplyDelete
  34. meroyan tahap ke bape nie , ya allah , kesian laki dye laa

    ReplyDelete
  35. intan ingat nama dan muka dia..tapi intan x ingat apa lagu dia..dan tatau dia nyanyi lagu apa...

    ReplyDelete
  36. kenal..tp dia popular sekejap jer kan...pas tu hilang

    ReplyDelete
  37. Macam2 jenis orang sekarang, sanggup bunuh suami

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...