Tuesday, March 12, 2013

JEMPUT PISANG & KUIH TAKO

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa nie buat makan petang .. sedap kan .. sesekali lah katakan .. bukan senang nak dpt pisang skrg nie .. nak2 musim panas dan kadang2 hujan nie huhuh .. sesekali melayan makan petang dirumah , lenyek pisang dan buat jemput2 macam nie .. sedap kan .. ada pula kuih tako , beli dgn kawan di pejabat ;)




minum petang kami yg simple kelmarin , simple tapi cukup mengenyangkan , bayangkan lah kalau buat 1/2 kilo tepung tuu boleh habis sekali adap ekeke .. tapi bila makan nie , malam still mencari nasi juga , anak2 lah .. akak x makan dah malam , jika rasa lapar suke shake shaja ;)




30 comments:

  1. sedapnye kak ieda.......post kl skit..hehehe

    ReplyDelete
  2. sedappnyerr..kalo buat sdirik jeput pisang tu..leh demand skit letak pisang byk2..hehe..kalo yg jual kt kedai mesti banyak gandum jek..huhu

    ReplyDelete
  3. menarik tul jemput pisang tu.. yum..yum..

    ReplyDelete
  4. Heheee..saya ni mmg tgh makan jemput2 pisang pun.,sambil bw. :)

    ReplyDelete
  5. ermm sedapnyer kak...kuih tako dah lamer tak makan terliur...ermmm

    ReplyDelete
  6. kak , aci pos skit kt daku ni kak..

    ReplyDelete
  7. cekodok pisang tu mmg sedap !

    ReplyDelete
  8. akk suka mendera jiwa dan raga saya.

    ReplyDelete
  9. makan cekodok pisang ngan minum kopi..wallawei...

    ReplyDelete
  10. tak pandai nk buat cekodok bolat2 gitu ... ajar la kak ...

    kuih tako sedap tu ..hmmm

    ReplyDelete
  11. salam eida mimi
    Jumput atau jemput? Hehe cekodok pisang la.hehe
    Tang kuih tako tu memang feberet anak bogsu ta

    ReplyDelete
  12. sedapnya kuih tako tu.....

    ReplyDelete
  13. menguji keimanan sungguh la..hahhaaha...mcm puasa pulak kan.. tp deqla mmg pantang tgk makanan..mula la teringin... bkn peknen yer.. :p

    ReplyDelete
  14. mmg sedap..lama tak buat jemput2 pisang

    ReplyDelete
  15. ohoiiiii sedapnya kak
    saya pose ni, kuih tu sinonim dgn saya hhehehe
    nyum2

    ReplyDelete
  16. sedapnya cekodok pisang..lama dh x mkn..nk buat malas...nk beli susah plak nk cari org jual kt cni...hihi

    ReplyDelete
  17. Ya Allah sedapnyer kak woiiiiiiiiii
    bkn akk yg sedap..kuih tu hahahaha

    ReplyDelete
  18. waaaa.. sedap.. kak ieda bagi la cara2 buat jemput pisang tu.. adik bujang akak ni teringin nak buat.. hehehehe

    ReplyDelete
  19. tepung gandum + pisang + gula, gaul hingga sebati. pastu goreng ke kak? ejulz main agak2 je ni.. hehe

    ReplyDelete
  20. selalu buat jemput gula je.. tepung gandum + gula. pastu dalam tu letak kaya. hehe

    ReplyDelete
  21. Nampak sedap cekodok akak nih..lieya jenis suke gelap2 gini sbb tu menunjukkan die garing kan kak...

    Kak, bile tgk kuih tako teringat musim puase sbb tu kuih wajib lieya tu time berbuka hehehehh sejuk2 simpan peti ais pastu baru ngap....

    ReplyDelete
  22. kuih tako tu macam kuih pelita je.

    ReplyDelete
  23. Wowww!! simple tapi sedap ;D

    ReplyDelete
  24. Suka jg kue tako, tp beli je lh, x pandai nk buat ieda..huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...