Monday, February 25, 2013

TOSEI TELUR SATU !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
salam semua

pic makan2 akak dengan hubby last 2 week huhuhu .. winduu ngan hubby ... dah dekat 2 minggu dia x balik ... x dpt cuti katanya .. bila call dgr suara dia macam x sihat .. batuk dan selsema ... tetiba je mengalir air mata akak nie bila bercakap dengannya .. huhuhu sedih , sbb selama nie dia x pernah sakit jauh2 dari akak , selalu akak lah yg uruskan segalanya .. bila cakap .. " abang jaga diri baik2 .. makan ubat " dia mulalahh senyap dan dgr suara dia tengelam sedih ! .. huwaaaaaaaaaa lagilah x dpt nak cakap banyak ...

ok2 lah x mo citer .. tu kisah 4 hari lepas , akak call dia disana .. nie pic akak makan dengan abang di rest di bandar , dia terasa nak makan tosei telur katanya .. dah lama x makan berdua ... mlm pertama akak makan dengan nya .. malam kedua ... ummi dan ayah ajak makan sekali .. anak2 x der masa nie .. mereka semua dah tidur .. keletihan ..

mana2 makan memang akan amik teh tarik .. hubby punye .. 
akak x minum ;)


tosei telur kegemaran akak , abang , ummi dan ayah .. ;) 
sedap giler kalau mamak yg buat !
hari kedua makan .. ummi dan ayah nak ikut ekeke ....

pic mengada2 abang dan akak ... ekkeke .. selalu tgk pic nie sblm tidoooo huhuh ... x per2 .. next week mungkin hubby boleh ambil cuti untuk balik .. insyaallah ... kalau ikutkan x nak dia balik layie sbb yelah , bila nak berkempen dn mengundi esok2 dia akan balik pula , risau kaunselor sana x izinkan amik cuti selalu .. selagi kursu x habis .. huhuh ;)

tapi winduuuuuuuuuuu punya pasal .. akak nak paksa dia balik .. aci ! muahhahaha 
( anak2 dah mula tanye , bila ayah nak balik ibu ?? .. huhu macam mana nak jawab .. nak2 zahrien .. dah 2-3 mlm nie dia duk ngigau kan ayahnyee aje huhu )


27 comments:

  1. acilah kak...kalu dah rindu kan...heheh

    ReplyDelete
  2. buat 3g kak..hehe..hilang sikit rindu tue.

    ReplyDelete
  3. kak...mintak alamat kak...send kat z2007_jc@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  4. mmg aci sgt la kan..kalau falsya pun falsya wat gitu gak..hhehe

    ReplyDelete
  5. kalu akakpn sama juga, x rela jauh2

    ReplyDelete
  6. kak, intro n3 akak wat saya hiba la...

    ReplyDelete
  7. Demi sebuah kebaikan, rindu itu adalah sesuatu yang manis, kan Ieda? :)

    ReplyDelete
  8. tosei telur...menarik tu...saya tak pernah try lagi...

    suami kerja apa..lama outstation nya...sabar ya...:)

    ReplyDelete
  9. aci aci bukak pintu abg balik rindu kat kamuuu semua aci akk suh dia balik sian zahrien mimpi2 rindukan ayahnye

    btw tosei satu mamak!!!!hahah fevret tu

    ReplyDelete
  10. tosei telur?? seriusly baru tau hr ni.aduh sakitnye menanggung rindu kan.

    ReplyDelete
  11. Kakak tak pernah makan tosei telur. Lain kali nak cubalah..

    ReplyDelete
  12. sedapnya tosei tu kak.

    sy pulak dah biasa dah hidup berjauhan ni..jd mcm dah kebal bab kena tinggal dgn suami hehe

    ReplyDelete
  13. sabar ye akak. minggu depan dapat la jumpa. InshaAllah.

    ReplyDelete
  14. duduk jauh rindu2ankan .. tuler nikmat sekali jumpa nanti.. tapi paham kesedihan hati ida.. tabah menghadapi...

    ReplyDelete
  15. alololo sian dia, sbr ye kak... biasa lah tu awal2 kan... dana paham sgt2 lah kak... cumenyer dana nih dh selalu sgt edy pg outstation jauh2 dr bercinta samapi dh ada anak sorang... itu yg tak sedih2 sgt...

    ReplyDelete
  16. Ala ksiannya...xpelah kak..skrg masa cpt berlalu pejam celik kejap jerk :D

    ReplyDelete
  17. amboih....tosei tu macam sodap aje...=D

    ReplyDelete
  18. Tosei telur ni nampak sedappppp ^_^

    ReplyDelete
  19. dah lama pulak rasanya PM tak pekena tosei...tapi tosei telur tak pernah pulak PM try...

    ReplyDelete
  20. kite tak penah makan tosei telur
    tp kalau tosei biasa tu biasalah.hihi

    alalala sweettt je rindu-rindu ni :)

    ReplyDelete
  21. salam kak ida..
    ingatkan telur tosei mane.. rupanya tosai telur.. hihi.. selalu mkn tosei bese je..nk try la versi ni..

    alololo.... sweetnye akak n hubby.. huhu..
    rindu itu indah :)
    sian kt zahrien.. xpe..cma tahu akak blh pujuk zahrien.. masa berlalu dgn cepat.. :)

    ReplyDelete
  22. Aci kak...kalau dh rindu..ihiks :-)

    ReplyDelete
  23. ammah deiii dating ka??? seronok kan makan berdua, takpe tak lama dah cik abg balik, bukan anak2 je rindu, maknya pon sama kan ;)

    ReplyDelete
  24. memahami sangat bila berjauhan ni

    ReplyDelete
  25. Aci lah tu kak. Klo dah rindu-rinduan, mana bley tahan kan ☺☺

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...