Thursday, February 14, 2013

SPONTAN KHAMIS : ALHAMDULILLAH DENGAN DUGAAN INI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua



menonton wayang di rumah sahaja .. skrg nie semua cerita adik akak yang dwnloadkan .. senang .. ;)

ps : syukur , hubby call malam tadi jam 8.30 , beritahu dia dah selamat sampai di Jerantut dalam suara yg sedu sedan .. aduhhhhh mengalir air mata ku menjawab panggilan bila dgr suara yg sebak darinya .. akak sedar dia sedih dan sayu , sblm ini dia x pernah melalui keadaan macam nie .. akak kenal suami akak macam mana ... ye sepatutnya dia bertanya , tapi dia memang x pernah melalui situasi begini , dia x pernah pergi jauh tanpa akak disisi ... inilah yg dikatakan dugaan , allah menguji dia tatkala akak tiada disisi .. bayangkan seorang diri di KL , pastinya dia terperanjat dan disebabkan itulah dia sebak kerana berjaya juga sampai ke Jerantut malam semalam ... 

hati akak benar2 sebak bila mendengar suaranya tersekat2 ... menahan sebak mendengar suara akak dan anak2 ... syukur lah dia dah selamat .. dia x tahu nak kata apa2 sebaik mendengar suara akak ... faham benar akak akan perasaan dia .. abang be strong ok ... bukan mudah berjauhan dengan keluarga bila kita tidak biasa .. insyaallah bang ... hujung bulan balik cuti ye bang .. kataku di talian ... semakin senyap suaranya menahan sebak ... :(

dan zahrien pula semalam juga sebelum tidur berbual2 dengan akak , " ibu .. adik ingat nak tidur di pondok sambil tunggu ayah balik " ( pondok tu ayah dia buatkan utk dia bermain .. nanti akak story ) ... aduhhh sayu hati akak .. dah lah dia baru kebah dari demam .. sampai mengigau memanggil nama ayahnyaaa .. adikk .. ayahkan dah balik sana .. ayah pergi belajar , nanti ayah balik ... dia mengangguk sampai tertidur .. :(  jauh disudut hatiku berkata .. syukur alhamdulillah atas dugaan allah ini ... semoga aku dan suamiku kuat menghadapinya .. aminnn

29 comments:

  1. maunya x sebak berjauhan ngan isteri dan anak2..huhu smoga yg terbaik tuk keluarga akk ye

    ReplyDelete
  2. seronok lagi tgk kat umah gini kan kak...leh golek2 ... makan2 lagi hah heheehehe....

    alahai kak, lieya yg sedih bace nota kaki akak tu...in sha Allah kak...moga masa cepat berlalu....yg penting anak2 akak kene la call abahnye selalu...takut rindu boleh bawak ke demam nanti kan....akak pun jgn sedih2 key...nanti abg akak pun sedih same....kite doa yg terbaek tuk abg akak di sane...amin..

    ReplyDelete
  3. Eeiii...Kalau kita kak..Tak tau la macam mana..Dah meraung kot..Huwaaaaaaaa!!!~ Tak pernah berjauhan..Tak dpt bayangkan macam mana kalau berjauhan

    ReplyDelete
  4. a;hamdulillah dah selam,at sampai..

    ReplyDelete
  5. jgn sedih2 k kak.. smoga perpisahan sementara ni menguatkan lagi hubungan.. orang kata jauh-jauhan, rindu-rinduan.. :)

    ReplyDelete
  6. sedihnye kak.....sabar kayh...falsya tau akak kuat...

    ReplyDelete
  7. sedih nyer kak :( izwa pun tak pernah jauh dgn ed...sedih nyer!

    ReplyDelete
  8. sedehnya..kuatkan ati akak yew...

    ReplyDelete
  9. best tengok kat rumah boleh golek2...ehehe

    ReplyDelete
  10. akak kuat, demi ank2, tabahkan hati ye...

    ReplyDelete
  11. Betul kata org tua-tua ieda. Bila berjauhan ikatan dan kasih semkain kejap dan kuat. Sabarlah utk sementara demi masa depan yg lebih baik kan...

    ReplyDelete
  12. ololo kak ... tak pe la ... akak ade ramai disekeliling akak ... ma ngan anak2 yg dh besar kan ... semua ni kena tabah je

    sy pun penah alami dulu waktyu enPanjang pi belajar kat penang ... ai kat putrajaya sesorg ... tetiba fahim warded sbb cirit birit teruk ... sehelai sepinggang .. ape pun tak da... nk tgalkan anak tak sampai hati 2 hari tak bertukar bj ... harapkan BIL dtg bw pampers ngan susu anak je ... diorg nk cr baju sy pun diorg tatau ... time tu mmg sedey sgt ....
    tatahan ngan keadaan yg tak selesa kat spital minta keluar dgn risiko sendiri ...sain surat ...

    fuh pengalaman tu kak .... ahim time tu baru setahun lebih ....

    sy tau akak kuat .... memula je rasa berat sgt rindu sgt lelama ok la tu kak ...

    ReplyDelete
  13. moga akak terus tabah & kuat untuk melaluinya...

    ReplyDelete
  14. As salam Kak Ieda,

    Marya mmg sensitif bab2 berjauhan suami isteri ni... lagi2 dgn anak2... Tp bila difikirkan semula, jika utk kebaikan & kesenangan kemudian hari perlu juga ada pengorbanan... semoga akak sekeluarga semakin erat & bertambah kasih sayang dgn dugaan ini... Take care ye kak :))

    ReplyDelete
  15. sedih pulak baca entry akk ni.moga hubby akk ok ok je eh.akk jgn sedih2 taw.

    ReplyDelete
  16. Sabar ye kak...saya pun pernah berjauhan dgn suami 2 tahun sbb kerja...even saya bersalin anak kedua pun sorg2 tanpa suami disisi.....

    ReplyDelete
  17. Berjauhan untuk sesuatu yang emnjamin masa depan keluarga adalah satu pengorbanan kan?

    ReplyDelete
  18. Bila syg ditinggal2kan gitu yer akak, pepatah org2 dulu kan..

    Sy ni anak2 dah besa kn tinggal sbb my hubby sllu out station, hr ni plk sy out station KL, kn tinggal lg dorg, tp dorg dah lali....huhu

    ReplyDelete
  19. aduh kak rasa bahagianya akak tak penah berpisah lelama dengan hubby... saya start kahwin dah pernah berjauhan.. so tak lah sedih cuma sekarang kalau dah lama tak kemana sekali sekala kena tinggai mungkin sedih...

    ReplyDelete
  20. Sedih lah pulak kak. Saya pon tak boleh nak berjauhan dgn suami walaupon sehari.

    ReplyDelete
  21. kak ieda..harap kak ieda tabah ya..kesian kak ieda.

    ReplyDelete
  22. Wahh tekun nengok citer 3 beradik tuh yer..

    Sabar laa Ieda.. Memang rasa sedih bila berjauhan ini.. tapi untuk masa depan yang lebih baik kena laa berkorban skrg.. kan..

    ReplyDelete
  23. sabar yer kak...mula2 berjauhan mmg mcm2 perasaan ada....lama2 nanti dh biasa ok la tu...wani ni kak dh 4y tinggal berjauhan dgn husband

    ReplyDelete
  24. sedehnye kak.. kalo deqla x mampu nk berjauhan lama2..kalo dia out station seminggu pun deqla smpai sakit2 tau..huhu..

    ReplyDelete
  25. sedihnya. tak dapat bayangkan cemana perasaan dia. sabar ye kak.

    ReplyDelete
  26. Saabr ye kak, dugaan tu untuk menguji kita..
    InsyaAllah akak dan hubby kuat

    ReplyDelete
  27. salam kak..alhamdulillah lega hati cma dpt tahu..
    sabar ye kak..terksadang, dugaan tu akhirnya mnjdi yg terbaik pd kita.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...