Wednesday, February 13, 2013

OH YE KE ??KALAULAHH DUIT TUU DIBERIKAN PADA ORANG SUSAH KAN BAGUS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hai , apa khabar semua .. sorry sgt2 semalam akk update satu aje .. huhuhu sebuk benar cuti2 nie ,dengan anak yg demam .. aduhhh kelam kabut juga akak nie .. samping tuu sebuk dengan pertanyaan2 melalui sms , whatsapp mengenai produk herbalife .. alhamdulillah  , walau susah hati anak demam .. gembira juga sbb dapat bantu orang2 yang nak sihat dengan produk herbalife .. ! semangat ! .. ;))

ok2 berbalik pada tajuk entry akak pagi nie .. yelah semalam ( semalam ke ??, sbb x tgk sgt .. huhuhu) berlansungnya majlis RUMAH TERBUKA CNY 2013 kan .. haa hanggat didalam lama FB dan macam2 laman memperkatakan tindakan kerajaan bawa masuk PSY , dengan ucapan anak teruna PM layie .. ahaha dia pandai cakap cina erkk .. sekolah cina lah tuuu .. ahaksss .. hurmmm jujur akak cakap .. akak pun x setuju dengan tindakan kerajaan bawa masuk PSY dengan perbelanjaan RM2 juta ... wehuuuuuuuuuu banyak tuu  kan huhuhu tetapi ini adalah ulasan PM kita ...


Persembahan Psy Tidak Melibatkan Wang Rakyat - Najib

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata persembahan megastar dari Korea Selatan, PSY, pada majlis rumah terbuka 1Malaysia Tahun Baharu Cina semalam tidak melibatkan wang rakyat.

Perdana menteri juga berkata orang ramai tidak dikenakan apa-apa bayaran untuk menonton persembahan artis itu yang popular dengan lagu hit 'Gangnam Style'.


"Sekadar untuk mengulangi, persembahan PSY langsung tidak melibatkan wang rakyat. Orang ramai juga tidak dikenakan bayaran untuk menonton," kata beliau menerusi mesej Twitter.
Persembahan PSY adalah antara kemuncak majlis yang dihadiri lebih 80,000 orang anjuran Barisan Nasional Pulau Pinang di Kolej Han Chiang, George Town.-- BERNAMA

**********************************************************************************

apa2 punn rasanya kepada individu yang melaburkan duit kepada PSY tuuu , adalah lebih baik dan berfaedah jika duit itu dilaburkan kepada mereka2 yang lebih memerlukan , beri jamuan kepada rakyat atau buat sumbangan kepada mereka yang susah di majlis itu ... haaa rasanya ada mangsa kebakaran dari golongan masyarakat cina yang lebih memerlukan didalam berita x silap akak 2-3 ari lepas kan ..

huhuhu entah lah .. rasanya semua rakyat x suke .. sampai ada stesen TV yang momokkan tindakan kerajaan kita .. apalah yg ada pada PSY yang menyanyikan lagu berusurkan KUDA .. sedangakan tahun ini adalah tahun ULAR mengikut kepercayaan masyarakat cina .. soooo , terpulang pada anda menilainya .. ini mungkin salah satu sebab kenapa rakyat semakin BUKA MATA dan sedar ...

adakah kita perlukan perubahan @ kita hanya menerima apa sahaja yang diberikan , melihat , bercakap2 ... berbual2 .. mempertikaikan @ hanya mengelengkan kepala ?? .... tepuk dada tanya selera ... undian adalah hak masing2 .. pilih lah dengan bijak .... ecehhhhhhhhhhhhh cam ahli politik lakssss muahhahahahha .. hakikatt mehhhhhhhh .. sesekali syok gak bercakap pasal nie .. sekurang2nya akak sedar kan ngehx3 ...

betul juga cakap ZED ZAIDI .. utamakan artis tempatan ! berlambak luar sana .. yg memerlukan kurang dari RM 2 jutaaaaaaaaaaaa huwaaaaaaaaa ... nangis2 ( agak2nyee kan individu yg melabur duit tuu org mesia ke org yahudi yg nak mengaburi mata kita .. ahhahaha ) larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ok2 nak BW .. bye ! 
( aduh dah dgr zahrien memanggil .. ciann anak teruna ku tuu )



37 comments:

  1. Betul kak.....
    AJ setuju..
    Bagi je artis Malaysia.....

    ReplyDelete
  2. RM2 jutaaaaa? seumur akak kerja, rasanya2 masih belum capai ke angka itu.. :(

    ReplyDelete
  3. Pancing undi kaum cina ni...

    ReplyDelete
  4. ms first time tgk youtube lagu ni, sy rasa tarian dia mcm lucah. lepas tu mmg terus banned..

    ReplyDelete
  5. nak tarik ramai orang datang ler tu. ;)

    ReplyDelete
  6. 2 juta tu bagi wings & search buat konsert pun tak paaaaaa....lagi best!!

    ReplyDelete
  7. dkna tengok kat tv...kakros pon joget oppa gak ngn abgjib :P

    ReplyDelete
  8. betul tu kak..bunag setuju..ramai lagi artis malaysia..

    ReplyDelete
  9. ade jugak dgr yg dieorg bayo psy nie 2juta..giler...baik la sedekah kat falsya 1k ker..500 ratus pun jadi la dr sejuta bg kat psy tuh..hilang akal..*nak jugak selit bg kat falsya tuh..hahahaha..*

    ReplyDelete
  10. Tak berani komen panjang2.... Masing2 punya pendapat, pandangan dan hak utk bersuara, guna sebaik2nya :-)....hehe salam rabu kak...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    apa yg Dkna tulis

    pandai menari dan pandai main gendang... kira ok ke...

    ReplyDelete
  12. Saya xsetuju btl la akak, ade ke 2 juta utk mamat korea tu, ish! ganggam style tu xde makna apa pun, hubby sy yg sambut dia ms kat airport ritu, menyampah dia kata, dah mcm menteri nek private jet gitu, padahal agung naik flight biasa campur dgn penumpang pelbagai rakyat lg, tu pun Permaisuri dpt 'fuck' dr rakyat singapore yg xsopan...dah terbalik kan akak org yg bguna di agung2kan...huhu

    ReplyDelete
  13. Bila org kata Kerajaan BN kerajaan yg lagha, suka buang duit, Kerajaan BN sentap, kata Pembangkang tabur fitnah. Tengok lah sendiri.

    ReplyDelete
  14. eheheehe....byknye 2juta tu

    ReplyDelete
  15. kecik ati artis mesia.. betul tu. baik bagi duit kat org kita sendiri.. hehe.

    ReplyDelete
  16. tak tau apa motip bwk psy tu dtg penang, kalu stkt nk dpt kn undi banyak masa pilihan raya banyak lg cara...

    lgpun bkn best sgt pun psy tuh, tu sekor jelah lg dia yg glamers pun...huhuhu

    ReplyDelete
  17. hmmm takleh nk jawab ...
    lg pun bab politik ai tak campur ...
    aku rasa bahgia buat masa sekarang tak mengganggu flow kehidupan aku pun ...

    sape2 pun sama je ... skrg kite dibawah mcm2 kite ckp tak puas hati cuba kite kat atas ...sama juga lupa diri ........

    tp klu bab RM2K tu mmg tak wajar nk byr ke psy tu ...

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum kak..

    Sedihnya..sebab lynn anak jati Penang.. Rasanya memang lynn tak setuju langsung..sebab lebih baik membawakan sesuatu yang bermanfaat dari membawakan sesuatu yang tak datangkan faedah...kalau duit tu digunakan untuk membantu org susah yang melarat,daif..sekolah agama...masjid..surau..kan lebih mendatangkan pahala..ish taktau nak kata..

    Kenapalah nak bawa org yg macam tu?Pelik sangat..maaflah kalau tersilap kata...

    ReplyDelete
  19. memang la bukan kjaan yg labur 2M tu but company yg spend 2M tu mesti dpt tax exemption.
    im sick with politics these days.memualkan.

    ReplyDelete
  20. bukan duit org byr tax pun still membazir. 2 juta hanya untuk tarian kuda.

    ReplyDelete
  21. Sypn xbape setuju jmput psy ni...pape pn 2 juta tu trsangat la byk...better bg pd yg memerlukn...ni yg ada statement bgtau yg kaya brtambah kaya, yg miskin makin merempat...wallahua'lam...

    ReplyDelete
  22. diorang yang nak tengok sebenarnya!

    ReplyDelete
  23. bab2 ni mmg payah nak komen dah !

    ReplyDelete
  24. mungkinkan BN akan tewas disebabkan isu ini..??

    ReplyDelete
  25. Menyampah pulok tgk huhuhu...

    lama tak singgah...

    ReplyDelete
  26. xpenah suke pun dgn tarian kude sengal ni ..

    ReplyDelete
  27. sayapun rasa membazir tak kiralah duit sapa pun..

    ReplyDelete
  28. Syg mmg tak kenal PSY ;) kalau bawa masuk artis luar sekadar utk berhibur dan habiskan duit adalah sgt tidak wajar. Bantu mereka yg memerlukan lebih bagus dan dpt pahala.

    ReplyDelete
  29. Sangat membazir. Kan bagus kalau duit tu tolong org2 yg susah kan kak. Banyak tu. Siapalah individu tu yer.

    ReplyDelete
  30. bg kat intan dua juta tu boleh?? habis mcm tu je duit

    ReplyDelete
  31. 2juta bg dorang tu mcm 20sen gamaknya!!!!

    ReplyDelete
  32. betul tu... entah apa2 la gangnam style joget2 cam berok makyeh cam ni pun org dok puja..

    ReplyDelete
  33. salam k.ida..
    huhuh.. ade betulnye pndapat akak tu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...