Wednesday, February 13, 2013

OH SEMOGA PERJALANAN SUAMI DIPERMUDAHKAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

baru balik dari hantar suami di terminal bas kuantan untuk dia balik ke Jerantut .. susah hati akak bila dapat call dia tersalah naik bas , masa di terminal dia macam yakin itu bas yang betul .. skrg nie dia dah sampai ke KL ... huhuhu terperanjat akak .. dan skrg juga akak x tahu keadaan dia ... dia dah naik bas kembali atau bagaimana .. nak call dia x der hp .... akak dah pesan kat dia , kalau dapat naik bas utk ke jerantut , call akak untuk akak x susah hati macam nie .. tapi sampai skrg dia x call lagi .. huhuhuhu ... oh tuhann selamatkanlahh suami kuuu .... 

kesiann pula mengenangkan dia kesorangan disana .. biasanya ada akak .. huhuhu sedih , sayu semua ada .. anak2 mula bertanya pada akak keadaan ayah mereka .. apa nak cakap .. x tahu nak cakap ape .. nak2 zahrien .. dah lah demam .. duk merengek sahaja .. sib baik demam dia dah semakin kebah .. nak juga ikut hantar ayahnya ke terminal ..

 buah nangka pemberian adik akak dari raub kelmarin .. ada tergerak hati nak bagi hubby rasa .. sayang akak lupa .. sampai habis dia x merasa huhuhuhu


amanina goreng sewaktu kami baru sampai rumah tadi .. bila tgk nie .. tekak jadi x lalu nak makan .. teringatkan hubby ... hati serba salah selagi x tahu keadaan dia bagaimana... dah sampai atau belum ? dah naik bas atau belum .... aduhhh kita isteri nie .. memang susah hati .. bukan nak fikirkan perkara remeh jadi rumit tapi hati mana x sedap kan .. uhuhuhu 

abang ... abang kat mana .. call lah ieda .. huhuhuhuh :( ... harap2 dia ok dan dapat naik bas semula ke Jerantut .. rasanya dia dapat bas kan  .. kan .. kan ... mesti dia kelam kabut untuk naik bas semula sbb tu dia x sempat nak call akak kan kan kan huhuhuhu .. oh ya allahh selamatkan lahh suami ku .....

susah hati .... susah hati ...........;( selagi tidak tahu duduk bicara ...



25 comments:

  1. aduhhhhhhhhhhhhhhh sudah le krg ni tgh jammed giler, mudah2an dpt bas ke Jerantut, kalu tak dpt ke sana, naik le bas ke Lipis, sok kami g hantar...

    ReplyDelete
  2. banyakkan doa ye akak.. semoga suami akak selamat sampai ke destinasi

    ReplyDelete
  3. yelah anak2 mmg risaukan ayah mereka ye kak, semoga perjalanan suami akak dipermudahkan inshaa allah, jauh tersasar destinasinya tu kak

    ReplyDelete
  4. Insyaallah semuanye selamat..tk pun akak p hntar je p jerantut. dekat je.hehehe

    ReplyDelete
  5. INSYALLAH selamat dia tu.. dua'a for the best..

    ReplyDelete
  6. InshaAllah kak. moga semuanya selamat. banyak2kan doa. :)

    ReplyDelete
  7. Insyaallah suami akak tentu dah dapat bas yg betul tu......kelam kabut agaknya tak sempat nak call

    ReplyDelete
  8. Aik, nak pegi Jerantut.... tapi sampai ke KL disebabkan tersalah naik bas.... hehehehe... lain kali, periksa dulu... jangan main belasah je naik bas tu... penumpang lain kan ada... malu bertanya, sesat jalan...

    ReplyDelete
  9. Insyaallah semuanya selamat :)

    ReplyDelete
  10. Insyaallah takde apa2. Tp mmg risaulah. Faham perasaan akak tu. Kalau saya siap tadah tgn lg berdoa ;) sebab kita call dia tak angkat. Org lelaki mmg susah sikit nak bgtau. Sebab dia tak nak kita risau. Padahal tak bgtau lg buat kita risau.

    ReplyDelete
  11. in sha allah dia ok tu... bila dah sampai tentu dia akan call.

    ReplyDelete
  12. InsyaAllah..doakan yang baik2 eida..semoga dia selamat sampai..jangan risau ye..kita doakan sama2 k...

    ReplyDelete
  13. tak de pape tu..okay je semuanya insya allah

    ReplyDelete
  14. Insyaallah....suami akak x kan apa2...

    ReplyDelete
  15. In Shaa Allah kak..hubby akak dalam keadaan occay dan selamat...x ada apa2 tu... tapi...honestly saya faham perasaan akak tu... hubby kan? siapa yang x risau... semestinya risau...semua orang pun macam tu...

    I believe nanti abang mesti call akak punya... sabar cket ek... take care akak...

    ReplyDelete
  16. InsyaAllah suami Ieda dalam keadaan selamat. Dia kan dah cukup dewasa dan pandai membaca, kan? Mungkin dia tak jumpa telefon awam tu. Doakan segalanya baik2 ya...

    ReplyDelete
  17. mg semuanya dpermudahkan Allah...g2lah naluri seorang isterikan...:)

    ReplyDelete
  18. semoga perjalanan suami akak dipermudahkan..In Sha ALLAH..

    ReplyDelete
  19. lahhhh hubby akk g mana.hmmm kena jugak bg hp 1.

    ReplyDelete
  20. adoiiii... sy yg baca entry ni plak rs susah hati...

    ReplyDelete
  21. risau mmg risau lah kalu jd camtu kan kak, cumeneyr kalu jd kt edy, dana tak heran sgt sbb dh biasa dia mmg keje jauh2 tuh..pandai2 lah dia nk bt sbb dh biasa heheh...
    nampaknyer akak kene pujuk laki akak beli hp nih, menyenangkan dia kalu nk ke mana2 idak la kite risau kn

    ReplyDelete
  22. Semoga perjalanan da urusan suami akak di permudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  23. In Shaa Allah kak semuanya selamat..jgn risau ye kak ieda cayang

    ReplyDelete
  24. semoga semuanya dipermudahkan yer kak

    ReplyDelete
  25. salam k.ida..huhuh..
    sabar ye kak.. hubby akak ok tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...