Saturday, February 16, 2013

NASI MINYAK ADA , BUBUR CACAR PUN ADA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wah2 ... tajuk x hinggat ! ... ahahhaa ujan2 nie kan .. memang lapoor sahaja .. sib baik pagi2 dah shake herbalife , so bila sampai tghari nie ummi ajak ke kenduri kawin x lah rasa bersalah sangat ! ... ngam2 jam 12.30 rasa lapar dah menunjal2 ke perut nie .. memanggil2 apa yg nak di makan ekeke .. last2 akak bawa anak2 , ummi dan ayah ke jemputan kawin satu kampung nie ... alhamdulillah rejeki , walau dalam hujan kami redah juga .. idok lah lebat sangat .. kalau tidak , baik tidoo lagi bagus ekekek

eh .. tapi x baik kalau tidak memenuhi jemputan orang nie ... ingat ... jika dah di jemput kena hadir , jika x dijemput , jangan hadir .. haram jadinya kalau pergi juga .. sbb tuu memang ada ayat al-quran yang menyebut pasal jemput menjemput didalam apa jua acara , nak2 bab makan2 nie ... adehhhh membebel lak akak nie kan .. alaaaaaaaaa sekadar ingatan ... jom lah layan pic nyeeeeeeeee

lauk nie aje akak boleh makan ... akak x makan opor huhuhu .. 
x suke huhuh

haa kali nie umah pengantin disediakan bubur cacar ... macam tahu2 aje akak kepingin makan .. perghhh terbaik lah tuan rumah .. lebih2 lagi hujan .. sejuk2 nie .. rasa nak mintak tapau aje muhahahhaha ...
sedappppppppppppp makan panas2 ... TQ lah tuan rumah ! ;)

skrg nie rasanya setiap rumah org kawin kita akan jumpa org hidangkan bubur yang macam nie kan .. biasanya mereka buat bubur kacang , jagung , pulut hitam dan cacar nie ... best lah ! ;))

ps : uols ! ujan tak sana ?? di pahang nie ujann aje since friday  .. aduhhh sejuk2 nie bukan ape .. lapoor manjang huhhu ;)) .......... sunyi lak hubby x der .. apa lah yg dia buat ujung2 minggu di kem tuu kan .. huhuh winduunya dgn dia .. semalam x leh tidur teringatkan hubby ... duk bayangkan , macam manalah aku nie kan .. x pernah pisah dengan hubby macam nie .. macam mana nak hidup tanpa dia .. adehhhh kenapalah akak rasa macam nie ...agaknyee en hubby rasa tak apa yg akak rasakan skrg nie ... :(




8 comments:

  1. kt penang ni pun sllu gak ujan..mmg lapo aje hahahaha
    mil sllu gak wat bubur cacar..harap menantu dia ni..mkn tau lah hahaha

    ReplyDelete
  2. alahai.. sedapnya yang bubur cacar tu.. dapat makan memang terangkat abiss lah..

    p/s: dj tersalah taip pula kat entri almy tu.. maksud dj, dj nak promot entri blog kak ieda sbb always support blog dj. contohnya: dj dah promot entri almy tu kat belah kanan blog dj. nanti hari lain pula dj promot lagi entri kak ieda yg lain pula. Tu yg minta izin dulu.(kata nk minta izin tapi dh promot pun sebelum minta izin).. hihihi thax juga sbb letak blog dj di bloglist

    BY: djdanchef
    (djdanchef,blogspot,com)

    ReplyDelete
  3. awal cuti CNY makan kenduri, menu nasi daging...best !! ^_^

    ReplyDelete
  4. Saboooo.... kejap jer tu merantau..

    ReplyDelete
  5. Sedap tgok bubur tu kak...lama da tak mkn...

    Alahaiii jauh ngn abg ke kak...dok merindu la ni ye...sabo ye kak...

    ReplyDelete
  6. bbr caca mmg menggoda sungguh...kena sgt makan time hujan..
    olloo..ciannyer..saya pun kalau pisah ngan hubby mmg xleh tido..hahahaha windu oo

    ReplyDelete
  7. Sedap plak tgk bubur caca tu.

    Tgh kerinduan yer kak. Mesti sama² dalam kerinduan kan kak.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...