Friday, February 8, 2013

ISTERI BUKAN ORANG GAJI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam penghulu segala hari .. sgt2 ceria hari nie .. seceria suria pagi ... alhamdulillah kita ketemu kembali dengan jumaat yang indah ini .... semoga kita terus di berikan keberkatan didalam kehidupan kita ... 
uolsss apa khabar ari nie .. dah bfast belum ?? akak pagi2 nie kuar lewat ... sbb disini ujan lebat .. alhamdulillah sbb allah kurniakan kesejukan di pagi hari ;) ..... 

hari nie hubby akak balik ... seronok x terkata , pagi2 bawa kereta senyum sorang2 .. dia balik untuk cuti sempena CNY nie .. alhamdulillah dia boleh ambil cuti ... x sabar nak tunggu petang ambil dia di terminal bas Kuantan ... in shaa allah .. ;)) , bila teringat dekat hubby , seronok lak baca dailog UAI nie ... memang mengena sungguh pagi2 nie ekekeke .....


sumber : FB

ada benarnya kata UAI nie kan 

 bukan mudah menjadi isteri terbaik di mata suami .. tetapi suami juga kena berusaha menjadi suami terbaik buat isteri .. barulah adil kan ... doa2 buat suami kuuu agar dia dapat menjadi yang terbaik buat ku dan semoga ikatan ini tidak terlerai sehingga ke hujung nyawa kami berdua .... aminnn .. aminnnnnnnnn



26 comments:

  1. Semoga hubungan akak dan abang berkelkalan....=D

    ReplyDelete
  2. terbaiklah UAI ni... sesuai sangat pesanan ni...

    ReplyDelete
  3. betul. tugas isteri cuma layan suami. Yg kemas segala tu cuma atas dasar kasih syg & nak capai matlamat rumahtangga bahagia. Maknanya kenalah sama2 buat, lagi2 kalau dua2 keluar bekerja.

    ReplyDelete
  4. rindu rinduan gituuu...tak sbar nak tunggu kannnn :)

    ReplyDelete
  5. Aminnn...
    Moga berkekalan hinggah ke hujung nyawa..^^

    ReplyDelete
  6. amin3...

    happy tgk kak ieda happy...xsabar lewww tewwww nak tunggu kepulangan suami terchenta...hikhikhik..rindu mesti menebalkan kak....;_

    ReplyDelete
  7. Dah tak sabar menanti utk jemput en abang ye ieda. Nak lepas rindu dendam yg membara hihi...

    ReplyDelete
  8. betul la tu... isteri bukan org gaji tapi rmaia yg 'terlupee'...he3 opssss

    ReplyDelete
  9. ooo patut laa akak bersemangatn ari ni heheeheh..senyum pun manissss ajek hah heheeheh

    selamat bercuti kak ieda...

    ReplyDelete
  10. betul tu ckp UAI
    dah berkahwin harus ada sikap tulung menolong..jgn nak beban isteri..
    alhamdulilah dpt en. suami yg ringan tulang..hehehe

    ReplyDelete
  11. suami akak kerja luar kontan ek ... syok la bila berjauhan ni tetiba ckp dpt balik ..dedulu dah penah rasa ... tak sabo je ....hihi

    ReplyDelete
  12. kekdg lelaki nie dok ingat dia ketua famili so tue yg dia dok bolh nk arah2kan je...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,

    Saya dari QuranKini.com ingin ingin menjemput saudara/saudari untuk menyertai program affiliate kami (produk: Al-Quran Digital) dan menjana pendapatan tambahan melalui blog ini. Ia baru sahaja dilancarkan pada 8 Februari 2013 (Jumaat).

    Caranya mudah sahaja: -
    1. Daftar PERCUMA di QuranKini Affiliate > Klik pada butang 'Klik Di Sini Untuk Mendaftar'
    2. Login akaun anda.
    3. Pilih tab 'Bahan Promosi' > 'Banners/Links'
    4. Copy & paste link pada blog anda

    Setiap unit yang terjual, anda bakal menjana RM50.00 dan bayaran komisyen dilakukan setiap minggu terus ke akaun bank anda. TIADA sebarang limit berapa banyak pendapatan yang anda boleh jana. Mungkin mampu mencecah RIBUAN ringgit sebulan!

    Malah bukan itu sahaja, bayangkan ganjaran pahala yang bakal anda terima setiap kali pembeli membaca Al-Quran Digital tersebut = pelaburan akhirat.

    Terima kasih,
    Team QuranKini

    p/s: Sila sebarkan jemputan kepada rakan-rakan anda yang lain. InsyaAllah mendapat keberkatan bersama!

    ReplyDelete
  14. sokong. suami kena la tolong gak isteri kan.
    moga bahagia buat akak dan suami :)

    ReplyDelete
  15. samala cni KL pun pagi2 ujan lebat..sejukkkk...
    betul la tu zmn skrg suami isteri kena sama2 buat kerja rumah..dah dua2 pun sama2 berkerja cari rezeki keluarga..baru adil..kecuali isteri tu mmg suri rumah =) =D

    ReplyDelete
  16. ye lka..sepatutnya kita yang tolong diaorang ..ni takkk kita pulak yang kena mintak tolong dari diaorang...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Ieda

    selamat bercuti

    ReplyDelete
  18. Ramai para suami hari ini yang rajin tolong isteri di rumah.

    ReplyDelete
  19. betul ckp ustaz.
    sama2lah bantu membantu barulah aman rmhtangga :D

    ReplyDelete
  20. Betulx3..... kena bantu membantu dlm hidup berumah tangga....mmg isteri faham tugasnya tp suami pun kena bantu apa yg patut......

    ReplyDelete
  21. betul betul.. sama2 la tolong menolong kan. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...