Monday, February 4, 2013

BUKAN SENANG NAK LIHAT DIA MACAM INI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 salam semua

ahahha permulaan isnin yang lemau dan pelbagai kisah layiee yg menyakitkan hati dan memeningkan kepala .. itulah hakikat dugaan allah x pernah lepas dari kita selagi kita masih bernyawa , sedih dan pilu semalam berlalu begitu sahaja bila sampai ke pejabat ini , kerja2 yang banyak betul2 membuatkan akak lupe dengan kisah sedih semalam ... oh tuhan .. semoga akak terus bersabar dan tabah .. orang x tahu x akan paham , hanya pandai menunding jari tanpa mendegar penjelasan ! ... 

itulah sikap manusia yang sebenarnya tidak akan terlepas dan berlengkar disekeliling kita walau didalam keluarga sendiri .. memang menyedihkan kan .. huhuhu .. x mengapalah .. ini semua dugaan allah , akak kena tabah dan redha .. terima kasih lah kalau ini semua terjadi , x mengapalah kerana akak harus menerimanya dengan lapang dada ... 

baiklah berkisar kepada kisah dan pic anak teruna akak nie , pic taken semalam di rumah akak , sebenarnya bukan mudah nak nampak zahrien macam nie .. bila dia dah puas main , dia bosan .. bila dia bosan akak cepat2 ajak dia buat latihan .. haa masa nie dia memang x akan mengelak lah kan ;) soo layan pic sahaja lah .. dah x tahu nak taip ape :(


 sayang anak ibu kerana sentiasa memahami ibu .. skrg dah pandai memujuk ibu ! huhuhu ....
bila di kenang , anak sewaktu kecil kita tatang bagai minyak yg penuh .. bila dia besar , adakah kita akan menyangka dia akan berubah @ telah berubah ?? .. hanya allah sahaja yg tahu .


 

semua doa ibu x pernah untuk keburukan anak2 .. pastinya adalah yg terbaik buat mereka , tetapi seperti yang akak katakan , dugaan allah sentiasa belegar di sekeliling kehidupan kita , dia akan menduga hati kita sebagai IBU dan dia sebagai anak .. adakah kita dapat bertahan @ adakah dia mudah lupa ... 

itulah hakikatnya .. bila mengenangkan perkara itu , adakalanya akak merasakan biarlah anak2 x membesar .,. biar mereka macam nie aje .. ada di depan mata .. segala perilaku dpt diperbetulkan .. namunn ia pastinya mustahil kan .. 

disebabkan itulah akak dan ibu2 diluar sana perlu bertahan kerana setiap dugaan dari allah dalam apa jua keadaan hanya dia sahaja yg tahu apakah hikmah disebaliknya .. insyaallahhh semoga allah sentiasa memberikan kita peluang utk memperbaiki diri dan terus memberikan kita kekuatan dlm menenpuh dugaan dan rintangan selagi nyawa masih ada .. aminnnn

aduhaiiiiiiiiiiiii emo lak pagi2 isnin nieeeee .. nak BW lak huhuhuh 
winduuu sama kamu semua !!! :(


27 comments:

  1. Semoga akak tabah menghadapi segala ujinaNYA....

    ReplyDelete
  2. Biasalah tu kak, Allah sayang kita sebab tu kita diduga. Sabar yer kak.

    Patutlah ada bulu mata jatuh, ada org windu rupanya...hehehe...

    ReplyDelete
  3. semoga di kurniakan anak yg soleh sampai akhir nanti. hehe :) inshaa allah

    ReplyDelete
  4. sabar ye sis..dugaan..

    wah rajinnyer die..=)

    ReplyDelete
  5. rasanya akak makin fhm kemelut yang melanda di hati eida (walaupn mgkn salah..), sabar ye dik..

    ReplyDelete
  6. Kenapa yee...
    Walau ape pun...agar bersabar..

    ReplyDelete
  7. Nanti emel ea ke ahsfantasy24@yahoo.com, ayu akan bagi nombor fon nanti, senang nak berhubung :)

    ReplyDelete
  8. Insyaallah..ibu bapa yg mberi didikan agama xkan hampa dgn anak2

    ReplyDelete
  9. moga tabah kak....
    rajin zahrien...moga jadi anak yg bijak...

    ReplyDelete
  10. anak2 makin membesar memang macam2 masalah la kita kena hadAPI..YANG PENTING SABAR...:)

    ReplyDelete
  11. assalam ieda..ieda kuat untuk menghadapi apa saja kan
    rajin anak teruna ieda..tulisan pin cantik

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ok la ... die rajin ....

    ReplyDelete
  14. gud boy...take care ibu okayh...

    falsya tau akak kuat..sayang akak...hugsssss..

    ReplyDelete
  15. rajin tul zahrien..
    betul kata2 akak tu

    ReplyDelete
  16. ibu mne yg tdk sygkn anknye kn...sgala kkurangan & klbihan ank dtrima apa adanya

    ReplyDelete
  17. Sabar ye kak...setiap dugaan pasti ada hikmahnya..... :D

    ReplyDelete
  18. insyaALLAH zahrien akan jd anak yg soleh

    ReplyDelete
  19. sgt2 untung bila dipilih allah utk menerima dugaan...semoga ZAHRIEN MENJADI ANAK YANG SOLEH..

    ReplyDelete
  20. salam kak ida..
    tekunnya zahrien buat home work..
    bagus2...
    huhu..kita sbgi ibu kena kuat!

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...