Tuesday, February 12, 2013

BUBUR NASI SAHAJA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

selamat pagi semua .. ada yang bekerja ke ?? atau masih bercuti .. cuti kann .. nak2 anak2 akk .. cuti sekolah mereka seminggu sbb mereka sek cina kan .. soo memang seronok lah anak2 nie ;) ... alhamdulillah pagi2 nie .. cuaca sangat2 elok .. mentari dah nampak .. kering lahh baju hari nie ;)) 

dan pagi nie akak dah decide ngan mak nak masak bubur shaja .. dah lama benar x makan bubur nasi nie .. ada lak ikan masin bakar ... singgang serani yang akak masak semalam ...hurmm memang layan lahhh .. adehhhh syukur lah .. bila ingat makan sedap2 nie teringat org2 susah tuu kan kan kan .. semoga allah memberikan mereka rahmat dan kebahagiaan hendaknya .. aminnnnnnnnnn


kalau buat bubur nasi , kena selalu ada lobak masin nie ... skrg lobak masin pun dah mahal .. letak x leh banyak .. lebihkan bawang besar dan telur sahaja .. ;) sedap makan dgn bubur panas2 .. ;))


alhamdulillah dah siapp .. dah habis makan punn .. skrg ngadap blog sblm mulakan ngemas rumah .. dah kemas pun sebenarnya .. nak nyidai kain lak .. huhuhu gitulah rutin ibu2 nie .. walau x kerja .. cuti still buat kerja macam biasa .. still bangun awal pagi utk anak2 .. kira x betah lah kalau bangun lewat2 nie .. huhuhu 

ala bisa tegal biasa .. kata orang tua2 .. ;) alhamdulillahhh ;))

30 comments:

  1. rajin akak masak....jom kemaskan rumah, kain yg kena dilipat banyak juga tu..

    ReplyDelete
  2. sedapnye tgk bubur akak tu...
    kat sini mendung...gelap..kejap lagi pasti hujan...

    ReplyDelete
  3. assallam ieda..layan bubur nasi sesekali memang sedap..acik suka makan ngan kuah lemak cili api

    ReplyDelete
  4. oh anak akak sekolah cina ke, baru den tau...

    ReplyDelete
  5. mmg bersahaja je gambo tuh n falsya pun dgn bersahaja je dh lapo n mmg sgt bersahaja laaa sbb itu feveret falsya..bubur berlauk..uwaaaaa..hahahaha

    ReplyDelete
  6. simple but nice kak!!! hmm nk kemas jugak ni

    ReplyDelete
  7. Pos sini skit kak hihi

    ReplyDelete
  8. baik tuk sapa yang daet..hehehe

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Ieda

    selalu makan bubur ni kalau kat hotel ...

    ReplyDelete
  10. tetiba teringat bubur ayam mcd.. nk belila esok.. huhu

    ReplyDelete
  11. bestttt tu..
    kalo gi kl x pernah miss bubur nasi kg baru..
    febreto!!!

    ReplyDelete
  12. Sekali sekali mmg sedap makan bubur.

    ReplyDelete
  13. sepanjang makan bubur nasi tak terfikir masak lobak mcm ni..hehehe dah sah pemalas gak saya ni kan ;)

    ReplyDelete
  14. bubur pun nampak sedap.. :) kalau ejulz suka buat mcm sup.. hehe

    ReplyDelete
  15. tengok pun dah sedap kak. :)

    ReplyDelete
  16. alahaii sedapnye kak..pagi2 dpt mmg best... suka lobak masin...mmg tak sah kalo takde dlm bubur nasik..

    ReplyDelete
  17. Macam kakaklah ieda. Kakak pun kalau makan bubur nasi nak ada lauk macam ini. Lobak masin kena kicap manis sedap:)

    ReplyDelete
  18. yummy...sedapnya bubur nasi akak..

    ReplyDelete
  19. fav ai forever ni .... tp suka mkn ngan kan masih cili api ngan bawang besar goreng ..sedap

    ReplyDelete
  20. terliur saya tgk...mesti sedap..

    ReplyDelete
  21. Sedap lah plak tgk bubur ni kak.

    ReplyDelete
  22. memang sedap n kak ieda...time2 x ada selera..bila makan macam n laju je

    ReplyDelete
  23. salam k.ida..huhuh..dapnye..klu cma prefer letak teloq masin..lg umpphh1 :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...