Wednesday, February 6, 2013

BR1M : MUNGKIN TIADA REZEKI KU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa ada yang dah dpt ?? ada yang dah ambil .. hoyeyyyyyyyy alhamdulillah kelmarin ayah dan hubby akak dapat surat nie , syukur lah kan ... rm500 .. siapa nak bagi .. so bila layak , gunakanlah sebaiknyaaa .. dan hubby sib baik kebetulan dia balik bercuti .. soo semalam sebelum dia naik bas balik :( , dia pergi ambil di dewan Pasir Panjang dengan ayah akak .. ;)



syukur lah dapat kan .. kalau tanye akak , akak x dpt .. rasanya cukuplah kalau suami sahaja yg mohon .. bukan x nak mohon .. pernah mohon .. tapi x tahu apa silapnya .. x dpt .. soo malas nak mohon dah .. rasanya ramai lagi rakyat yg sepatutnya terima .. kira akak bagi laluan buat mereka lah niee ... haaaa kan kan kan ... 

tapi semalam sedih juga , hubby bagi duit tuu pada ummi akak sbb dia nak naik bas .. bila akak balik dari kerja petang semalam , lepas magrib ada org datang rumah ... cina 2 orang .. katanya datang nak minta duit besi ... huhuhu .. rupenya hubby akak ada hutang lagi rm380 duit beli besi dengan mereka .. mereka cuba call abang , tapi x dapat .. macam mana nak dpt hubby punye hp dah lama hilang entah kemana .. huhuhu jadi .... kowang tahu sendiri lah kan kesudahannyaaa ..

hanya rm20.00 sahajalahhh akak merasa duit tuuu .. memang sentap sgt2 sampai menangis bila selesai sembahyang magrib .. teringat kat abang .. duk cakap2 sambil doa agar abang selamat sampai disana .. sedihhhhhh dan sayuuu sgt2 masa tuu .. hiba ! ...................

redhoo dengan ketentuan allah .... 
x der rejeki akak nak merasa duit tuuu :(

32 comments:

  1. Sabar kak yea... In Shaa Allah... Allah datangkan rezeki dalam bentuk yang lain pula... Ada rezeki masuk nanti tu... Sabar yea...

    ReplyDelete
  2. tak pe kak.ada rezeki lain nnt tu.

    ReplyDelete
  3. sabar ye ieda... ada hikmah tu..

    Akak? hurmmmmm tak merasalah bantuan2 cenggini kecuali BANTUAN RM100 untuk anak pada minggu lepas.

    Kdg2 kesian pd anak2 apabila tengok teman2 dapat bantuan komp. riba dsb, dorangpn tingin gak nak dapat free.. sob3x

    ReplyDelete
  4. xpelah kak, merasa jgk wpun hubby dpt..kitorg suami isteri memg xlepas nak mohon..jeles je tgk org dpt

    ReplyDelete
  5. Takpelah kak...
    Mungkin ada rezeki lain untuk akak nanti.... =D

    ReplyDelete
  6. Sabarlah Ieda,semoga lps nie murah lagi rezeki buat kita semua.

    ReplyDelete
  7. Oklah ieda at least dapat bayar dari duit terpijak. Kalau tak kena keluar duit kocek..

    ReplyDelete
  8. ade rezeki lain utk akk n anak2 tu kak..

    akak, bkn kena ketua rumah je ke mintak? sara koinpius lah, kalau asben mintak, wifey blh mohon gak ek? kalau dua2 keje?

    ReplyDelete
  9. Xper akak balance tu msh rezeki akak...sy ni jgk xpnh dpt sbb xlayak, thn lps lg...kekdg rs xadil sbb kerajaan bantu golongan ssh je, golongan sederhana camna...huawaaaaa....

    Tp 1 keluarga srg je blh mintak akak, klu dua2 mmg xdpt la slh sorg tu...dorg ada rekod..

    ReplyDelete
  10. sabarlah kak..xde rezeki akak...insyaALLAH rezeki akak kat tpt len nti

    ReplyDelete
  11. sabar ye kak..xde rezeki tu..huhu..amy pun xisi duit brim tu..=(

    ReplyDelete
  12. ada rezeki len tu nanti In Shaa Allah

    ReplyDelete
  13. Setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya.. mana lah tau Allah nak bagi rezeki yang berlipat kali ganda lepas ni. jangan sedih2 ok

    ReplyDelete
  14. dah dapat, klu blm dpt ada borang cni

    http://www.cakap2u.info/2012/11/download-borang-br1m-2.html

    sekian

    ReplyDelete
  15. takperlah ieda.. sekurangnya dapat juga meringankan bebanan & dilunaskan hutang suami.. kerana setiap hutang memang wajib dibayar kan.. itupun dah dikira rezeki juga bila dpt lunaskan hutang dgn duit BR1M ni..

    mcm akak ni.. bila dihitung2 pendapatan isi rumah (suami + isteri) memang tak layak pun memohon.. walhal.. bukan lebih byk pun dr 3 ribu tu... itupun campur dgn OT yg kena keje sampai mlm.. lagi2 dok bandar ni semua pakai duit.. tp takperlah.. mmg bukan rezeki akak & suami.. masih ramai diluar sana yg betul2 memerlukan.. sabar eik dik..

    ReplyDelete
  16. alhmdlh .. hubby yana dpt. dia bg dua ngn yana ... hehehhh (kalau dh kahwin sorg jerk boleh mohon kan)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah, rezeki abang..
    hehe akak, t emel sekeping kat ahsfantasy24@yahoo.com ea :)

    ReplyDelete
  18. xpe kak
    pasti ade rezeki lain lg lepas ni

    ReplyDelete
  19. rezki suami kira rezki akak jgk tu...rezki ni bkn terhad pd duit jer...rezki dr sudut kesihatan, naik pngkat,anak dll...=)

    ReplyDelete
  20. sabar ye kak ieda. mungkin yg ini tiada rezki utk akak n anak2. tapi Allah akan gantikan dgn rezki yg lebih baik dan luas dalam bentuk yg lain2 pula... Allah Maha Mengetahui segala yg terbaik buat kita semua kan.

    ReplyDelete
  21. rasanyer ketua keluarga je yang boleh apply bantuan ni....insyaallah ada rezeki lain....

    ReplyDelete
  22. sabar2..ramai jugak yang tak dapat..tapi tak pe la..suami saya biasanya nak dekat2 raya cina dapat bonus..hehehe..

    ReplyDelete
  23. salam kak...dah lama tak kesini...rindu...

    sabar yer kak...mungkin ader rezeki lain...

    ReplyDelete
  24. alahai sedih dgr citer akak ni... x per kak nnt ada tu rezeki lain yg datang...hehe...

    ReplyDelete
  25. alhamdullillah ieda at least hubby dpt gak duit tuh utk jelaskan hutang.. kalau tak kena gak keluar duit sendirikan..

    Tak per nanti allah bagi rezeki lagi tuh..doa laah byk2 yer..

    ReplyDelete
  26. sekurang2nya hutang tu selesai kak. jgn sedih2 tau. :)

    ReplyDelete
  27. bukan BR1M tuk setiap isi rumah bkn individu, maksudnya berpendapatan satu keluarga, hubby+ wife+ anak2 kalu RM3,000 dan ke bawah baru layak...

    hubby akak dpt tu maksud keluarga akak dapat la...

    ReplyDelete
  28. salam kak..
    huhuh..xpe..bukan rezeki...

    ReplyDelete
  29. tak pe kak.. inshaallah.. pasti akan ada rezeki lain yang menanti..

    jangan sedih2 kak.. jom minum shake herbalife utk happy kan diri.. hehe

    BY: DJDANCHEF

    ReplyDelete
  30. xder rezeki nak buat mcm mn kak sabar la

    ReplyDelete
  31. Jgn sedih² kakakku. Mungkin ada rezeki yg lebih baik lagi lepas nih.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...