Thursday, February 7, 2013

BIDADARI SYURGA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

waduhhh lambat akak bersiaran hari nie .. banyak kerja .. banyak kerja .. macam2 nak buat huhuhu .. mcam biasalah kann .. bila audit dah nak dekat nie .. huhuhu .. kenalah paham ;)
apa2 punn jom layan dialog UAI nie .. memang membuatkan hati2 yg gundah gulana tenang dan tersenyum sendiri ;)


Soalan:

Ahli syurga dapat bidadari. Perempuan pun dapat bidadari juga ke?

Ustaz Azhar Idrus:

Ye lah, takkan dapat "bidajanda" pulak! (wakaka)

Nak buat apa, kan bidadari pun perempuan juga?

Bidadari tu bagi hadiah kepada suami mung lah! Macam isteri dapat hadiah cabutan bertuah barangan untuk lelaki. Bagi hadiah tu pada suami lah.

Takut ada rasa cemburu nak bagi bidadari pada suami?

Tidak. Bila dah dalam syurga nanti sifat cemburu sebegini sudah tiada lagi kerana sifat ini adalah sifat kekurangan manakala di syurga tiada lagi barang kekurangan, semuanya molek belaka seme...

(Masjid Kijing, Terengganu)


so belajar dari sekarang utk melepaskan SUAMI masing2 bila disana nanti .. rasanya kena mula dari awal nie ... kan kan kan .. hakikat yg memang kita kena tahu , suke , rela dan redho ;))

22 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. bz yer ..selamat bekerja dgn rajin..hihi

    ReplyDelete
  3. hi hi hi tp jeles jugok cam ne ni : )

    ReplyDelete
  4. owhh tak sabor nak tunggu ustaz datang Perak 23hb neh...nak ambik gambor ngan ustaz...hahhahaha gatal kann..!!

    ReplyDelete
  5. Jodoh pertemuan itu di tangan Allah - tiada alasan lain, kan? :)

    ReplyDelete
  6. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tak leh jawab la

    ReplyDelete
  7. ermmmm.... belajar dari sekrang kan kak....tapi tu la, taklehnak bayangkan la kak...semoga Allah panjangkan umur lieya husben n wife...tak kuat semangat ni nak kehilangan org tersayang...

    ReplyDelete
  8. yup..di dlm syurga, tiada sifat mazmuhah macam hasad dengki, marah, cemburu tu semua

    ReplyDelete
  9. tp kan kak, dr apa yg sy ikuti kuliah dr ustaz lain, mengatakan memg di syurga nti akan ada bidadari, dan jg ada sorg ketua bidadari di sana.. pesanan dr ustaz, isteri perbanyakkanlah amalan kerana gelaran utk ketua bidadari itu akan menjadi milik isteri jika isteri turut jua masuk syurga..

    ReplyDelete
  10. kene belajar dr skang nie..hehehe

    ReplyDelete
  11. REDHO TU YANG RAMAI TAK BOLEH BUAT..HAHAHAH

    ReplyDelete
  12. sentiasa kak...dari day 1 lagi... sebab bukan milik kita...cuma pinjaman dari Allah...kita pun pinjaman dari Allah untuk suami kita...

    ReplyDelete
  13. Walaupun kelakar tapi pengisian yg bernas tu ieda. Di syurga mana nak jeles-jeles lagi. Sedangkan masa tiba hari pembalasan semuanyanya bertelanjang pun dah tak ada malu..

    ReplyDelete
  14. DI SANA nnt saya tak kisah kak. Tapi di sini nih, bukan mudah nak lepaskan suami ke tangan org lain even suami bukan hak milik kita. Tak kena kat batang hidung sendiri, sedap lah cakap kan. Rela dan redha...bukan satu perkara yg mudah.

    Opssss...ter 'emo' plak. Tapi tak per...what comes around goes around.

    ReplyDelete
  15. ooo.. susah gak tu nak buat. hihi..

    ReplyDelete
  16. salam sis..
    hihi..bidajanda x menahan tu..

    ermm.. bagusnya klu isteri sebijak bidadari ni.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...